Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 17

• 3 449
  • 105
  •   1
Отговори
# 75
За особени щамове като този се ползват глобули с борна киселина и то дълго, месец примерно.
Не е лошо обаче да го съгласуваш с Боянова. Иначе лечението ти в било съгласно с антимикограмата, но тези гъби са упорити и резистентни.

# 76
При бъбречна криза и изписан антибиотик се получават вагинални гъбички. ЛЛ не е изписал хапчета по схема за гъбички заедно с антибиотика с изказването, че не трябва допълнително да се обременяват бъбреците И с такъв медикамент. Приемат се лактофлори. Питането ми е дали глобули Макмирор са ок, или трябва задължително преглед и микробиология, защото може да замаскират истинското състояние?

# 77
Второто, защото може и да не са само гъбички. Освен това - няма да е ясно какви са, на какво са чувствителни.
Тъй че - АГ, МБ и лечение според резултатите.
ЛЛ е за бой. Противогъбичните натоварват главно черен дроб… Сега пак ще трябва да се приемат, само че с допълнителни разходи за лакари, изследвания и т.н.

# 78
Това за черния дроб и аз мислех, че е така. Майката вече е купила Макмирор по съвет на аптекар. За мен исках да си избистря отговора на този казус, благодаря

# 79
Мхм, аптекар…

# 80
Здравейте, дами! Някоя, която е ползвала румънския Гинофилус причинява ли и парене и дразнене?

# 81
Габи, аз съм ти писала на ЛС, но ще пиша и тук, за да има яснота и за другите дами.
Румънският Гинофилус не е като другия.
Не е с оранжев прах вътре, а с бял и не се разтваря така. Седи някакси на бучици, все едно не се разтваря добре. Съответно - при мен дори не изтичаше толкова много. В някакви моменти, в които съм се позадръствала съм го слагала през ден.
В интерес на истината - нито ми е дразнил, нито ми е парил.
Това е моя отзив, но всяка от нас е с индивидуална поносимост.
Аз вече писах - ако имате как - в Австрия има хубав Гинофилус, с модел като този в БГ, но за разлика от тукашния в момента - работещ.

# 82
Здравейте дами!

След курс с Борна киселина, правите ли и курс с Гинофилус или Лактажин?

# 83
Аз да. След борната много ми пареше и сложих Вагизан и после Гинофилус

# 84
Аз слагах 7 дни Борна киселина и се чувствах прекрасно и снощи сложих един Лактажин и днес Ph-то ми пак е скочило нагоре и усещам стягане. Тази вечер ще продължа с Гинофилус, пък да видим...

# 85
Доколкото знам,а и аз го правих,след борната слагах първо Вагизан,после лактобацили

# 86
Здравейте на всички! От 10 години страдам от гъбични инфекции, появяват се почти всеки месец. Винаги са кандида албинакс, обиколила съм страшно много лекари, всички ми изписват антибиотик, глобули, противогъбични. На всички казвам едно и също, от колко време са, колко пъти съм лекувана и как, след което пак ми се изписва лечение с антибиотик за около седмица - след лечението пускам микробиология, излиза чиста - и след 10на дни пак наново. Няколко часа след полов акт / след чист резултат/ се започва сърбеж, течение като пресечено мляко, зачервяване. И филмът се повтаря пак и пак, по тази причина не мога да задържа дълготраен партньор, въздържанието ми е общо взето постоянно. Партньорите ми са си правили изследвания- при тях всичко е било винаги наред. Пробвала съм 3 месеца с хомеопатия- нищо. Преди 3 години на PCR тест излезе, че имам уреаплазма парвум- лекувах, след което пускахме секрет за изследване- излезе, че парвум я няма, но има уреаплазма уреалитикум - и нея лекувах, безуспешно 2 пъти. Докторката каза да направя месец почивка, без антибиотици, че ще ми дойдат много. Отидох при друга докторка, казах й за бактерията, пуснахме и с нея секрет за изследване - излезе отрицателен за уреаплазма уреалитикум / в две лаборатории/ незнайно как. За кандида албиканс беше положителен резултата, лекувахме и така до след около 10 дни- седмица, когато пак се появиха заедно с ешерихия коли. Лекувахме отново, до следващите симптоми. Реших да отида на ендокринолог- ще прикача резултати от изследванията, докторът каза че не вижда нищо толкова притеснително, освен че антителата са завишени, но не ми изписа лечение и каза да отида след 2 месеца пак, препрати ме на гинеколог. Отидох при нов доктор с оплакване за сърбеж, изписа ми антимикотик за 42 дни и глобули за 14 дни. Нямаше ефект обаче от лечението, сърбежът както вътре, така и около срамните устни си стои. Пуснахме микробиология, която излезе чиста. Но сърбежът си остава същия. Докторът каза да си взема Адвантан крем 0,1 % и да мажа външно, за да видим дали ще има облекчение. Ползвам го от един ден, но съм настроена вече, че нямам да помогне ... Преди 3 месеца правих цитонамазка, втора група излезе, онзи ден си купих тестове за pH на влагалището- излезе между 4,6и 5.
В изследванията, ще видите, че естрадиола ми е доста нисък. Така е от години. Питала съм докторите дали това е възможната причина за инфекциите, като отговорът е бил винаги, че е възможно да спомага, но не е основната причина. Гледам да приемам храни, които подпомагат естрадиола, но знам че доста време минава, преди да има някаква промяна. През последните 6 месеца съм сменяла различни прахове, не пера с омекотител, гледам да се мия предимно с вода, бельото пера на 60градуса дълга програма, не ползвам почти интимни гелове / когато ползвам, се мия с Гинексид или Себа мед/ ,сладко ям много рядко, нося само памучни боксерки и въпреки това подобрение никакво. Вече тотално съм отчаяна, мисля че никога няма да успея да изляза от този кръг! Моля ви, помогнете със съвети, или ме насочете към специалисти, бих опитала всичко, за да може това да спре! Извинявам се за дългия пост, но исках да обясня всичко.

# 87
Ужасна история.. често и аз страдам от кандида и не се повлиява от нищо... Само ми е странно защо се лекува гъбичка с антибиотик и то толкова много пъти. Ще те посъветвам да захвърлиш стандартните глобули и хапчета и да пробваш с ежедневни превръзки енергия на билките на тнд (за мен те най-добре действат, може би не лекуват, но успокояват и отлагат проблема), можеш да пробваш да си правиш глобули от кокосова масло и чаено дърво (това също успокоява, има рецепти из интернет как се прави), действали са ми добре и ензими против кандида, продават се в iherb. Но и аз не съм намерила генерално решение, но поне спрях с омагьосания кръг на стандартната фармация.

# 88
Здравейте!
Имам свръхрастеж на лактобацили (знам го след направена директна микроскопия), който ме тормози вече дълго време – усещам парене, силен дискомфорт, течение (необилно, но гъсто), както и затруднения при уриниране. В урината ми също са открити лактобацили -  L. crispatus.
Гинеколози и дерматолози не обръщат внимание на този свръхрастеж, понеже са лактобацили.

Днес бях при гинеколог, който ми изписа Бетадин песари за 7 дни заради дискомфорта, докато чакаме резултатите от микробиология (МБ). Но от директната микроскопия знам, че не е „инфекция“, а свръхрастеж на лактобацили. Сега се чудя дали да ползвам Бетадин или как да повиша pH-то, за да се спре този свръхрастеж. Използването на сода ми се струва твърде „агресивно“, но не мога да намеря продукт, който повишава pH-то.

Някой с подобен проблем?

# 89
Пламена,

Това за АБ за гъбички не искам и да го коментирам, защото ще почна да псувам. Не, ще го коментирам, защото ми е любопитно кой/кои са тези лекари, които изписват АБ за гъбички, при положение, че самите АБ правят Кандида инфекции.
Това беше първо. Второ, най-вероятно Уреаплазмата не е излекувана. И това е причината за рецидив отново и отново.
Трето, в последната ти МБ няма микроскопия, но и без нея мога да ти кажа, че сигурно нямаш нито един лактобацил и това също е причина да не се оправяш.
Ако си от София - отиди в НЦЗПБ и си пусни абсолютно всички видове изследвания - стандартна МБ, посявка за плазми, отделно PCR за плазми и хламидии, както и тестове за трихомони. Ще ти дам телефона на лекарката там на ЛС, защото, както съм писала многократно - номерът, който имам е нейният личен и не искам да го пльоскам ей така в интернет.
Относно ЩЗ - намери си читав ендокринолог, защото резултатът не е ОК. Но това не е причина за гъбичките ти със сигурност. За естрадиолът - вероятно има отношение, но за мен проблемът е другаде.
А това, че никой от партньорите ти не е имал гъбички изобщо не е изненада, виж, съвсем друго е за уреаплазмите, то просто шансът ти да имаш, а партньорът ти не… трябва да сте правили секс само и единствено с презервативи и едва ли не да не сте се пипали. Това са си полово-предавани бактерии все пак.
Решение ба проблема ти има, стига да се открият точните причинители, да се излекуват и да се възстанови нормалната флора. Без последното - ще се луташ още 10 години и нищо няма да постигнеш, от личен опит го пиша.

Рени,

Да, аз съм имала цитолитична вагиноза от свръхрастеж на лактобацили, която съм си докарвала от прекалено много вагинални пробиотици. Понякога не съм намирала златната среда и от никакви, съм си докарвала прекалено много. И да, симптомите са именно такива. + гадно бяло, пресечено течение и миризма на кисело.
Стандартно тези неща се “лекуват” с промивки със сода, обаче това и аз не съм го правила. Ползвала съм различни антибактериални глобули, за да намаля лактобацилите. С някои става, с други не. Бетадин точно не съм пробвала, но те са с широкоспектърен антисептик - йод, който няма как да не свърши работа. Според мен - пробвай и после си направи кобтролна микроскопия.
Интересно ми е кой е определил с точност щама на лактобацилите под микроскоп?
И случайно да си пила Криспакт? Че там е точно този щам.

Общи условия

Активация на акаунт