WIZZAIR - 51

• 37 826
  • 769
  •   1
Отговори
# 660
от смяна на датата само няма как да се получи, не се плаща допълнително и няма рефънд
но трябва да се обадите, иначе няма как да се оправи

# 661
Първоначално полета беше до друг град, но смениха часа и дадоха опция да сменим полета, съответно променихме в друг град и в приложението показва, че резервацията е потвърдена, но изписва, че трябва да се предприемем действие.

# 662
Здравейте, има ли как да купя места само за обратния полет към София? Никъде не виждам опция да избера места за на връщане.

# 663
Джина, влезте си в профила и потвърдете ...според мен не сте потвърдили, че сте съгласна с промяната.

Soft_Rain, трябва да започнете процеса на чекиране за обратния полет и ще ви даде възможност да си изберете и платите места

# 664
  • На планетата Земя
Здравейте!
Искам да сменя един 10кг куфар, който съм платила онлайн при резервацията, за 20 кг, защото се налага да върна багаж. Гледам, че ми предлага цена колкото за нов куфар, не е само доплащане. Знам, че няма да се минат и ще искат да накажат, че не си се сетил още в началото, но все пак да ми потвърдите, че няма вратичка, при която да доплятя само разликата. Благодаря ви!

# 665
Не, няма.
Но може да видиш дали да си доплатиш за голям ръчен на борда (освен този 10 кг за чекиране, който вече си купила) няма да ти излезе по-евтино, отколкото голям чекиран - така сборът пак ще ти е към 20 кг, само трябва да гледаш за размерите на бордния.

# 666
  • На планетата Земя
Благодаря ти, Параход, значи правилно гледам. За бордния 10 килограмов и аз си го мислих, но не съм сигурна, че ще мога да взема куфара на дъщеря ми, най-вероятно ще й трябва.

# 667
Ама то чекиран няма проблем да вземеш колкото искаш на сантиметри куфар (ако за самата вещ куфар става думи), просто няма да го препълваш, за да не тежи над 10 кг. Най-големият куфар вкъщи, пълен до пръсване, е около 14 кг. Тези за ръчен в същия режим са около 7-8 кг.

# 668
  • София
Здравейте! Като непътувала с Wizzair, ще съм много благодарна да ми отговорите на два въпроса:

- позволено ли е мек сак (Fjallraven split pack) да надвиши с 5 см една от страните? Става въпрос за priority багаж и сакът няма да се препълва, така че да влиза безпроблемно.

- относно малката чанта под седалката - нова ми е и искам да я запазя чиста, позволено ли е да си нося найлонова торбичка в джоба и да поставя в нея малката чанта при настаняване? Приемам всякакви по-умни идеи.

Предварително благодаря 🌻

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 23:24 от Restless

# 669
  • София
За втория въпрос отговорът е със сигурност - да, няма проблем да си сложите чантата в торбичка.
И първото не би трябвало да е проблем, щом е за мек и непълен сак.
Не се тревожете излишно! Лек и приятен полет!

# 670
трябва да може да се пъхне в клетката (при нужда).. никой не ги мери с рулетка... стига да влиза безпроблемно, всичко е наред.
само за пример -- аз редовно пътувам с раница за малък ръчен багаж, която като спецификация надвишава някои от размерите с над 20 см. не я претъпквам, знам че мога да я натикам в клетката, ако се наложи. не са ме карали...

# 671
ако ви интересува Прага като дестинация, едва ли това е подходящата тема
или мислите, че по някаква причина полетът до Прага се различава от другите дестинации на Уиз?

По-скоро ме интересува дали се пълнят самолетите по тази нова дестинация. Ако някой вече е пътувал нека сподели. Благодаря!

Пътувах до Прага на 12-и ноември (сряда) и се върнах на 15-и ноември (събота). За тези, които се интересуват, самолетите и в двете посоки се пръскаха по шевовете.

# 672
Вярно ли е , че полетите , които кацат след 20 часа, се пренасочват за кацане на терминал 2. Кацаме в 23 и не знам на Т1 или Т2 ще кацаме?
И още нещо на Т1  има ли свободен достъп за колите , чакащи пътници?

# 673
Има паркинг с разумни цени. За другата част от въпроса нямам отговор.

# 674
  • София
Полетите на УИЗ са на Т1 денонощно.
И на двата терминала има свободен достъп за качване / слизане.

Общи условия

Активация на акаунт