Сицилия - 6

• 8 010
  • 107
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, как ке стига до Ачи Треца от Катания по най-достъпния начин. Не се ориентирах с градски автобус и билет става ли?
   Къде в Катания мога на място да си наема екскурзия до Етна или Савока?
   С кое приложение мога онлайн да купувам билети за автобуси и влакове между Катания и Таормина, Сиракуза. Мога ли да ги валидирам от телефона или трябва да ги разпечатвам на хартия?

# 76
  • София
За влаковете Катания - Сиракуза и Катания - Таормина не ти трябва приложение, можеш директно от сайта на Трениталия. Ще получиш билета си онлайн, нищо повече не е нужно да правиш, освен да покажеш билета от устройството си при проверка във влака.

# 77
За Ачи-тата с градски автобус , купуваш билетче от будката за билети на Борселино , там е и спирката от която ние тръгнахме и се валидират в автобуса .

# 78
Здравейте, как ке стига до Ачи Треца от Катания по най-достъпния начин. Не се ориентирах с градски автобус и билет става ли?
   Къде в Катания мога на място да си наема екскурзия до Етна или Савока?
   С кое приложение мога онлайн да купувам билети за автобуси и влакове между Катания и Таормина, Сиракуза. Мога ли да ги валидирам от телефона или трябва да ги разпечатвам на хартия?

Малко със закъснение, но…

За Ачи Треца и Ачи Кастело се хваща туристически автобус, който тръгва отстрани на Катедралата(площада със слончето). Има служители на фирмата, които постоянно търсят туристи, така че не може да го пропуснете.

Колкото до Савока, за там се хваща бус от Таормина. Савока, заедно с Форца д’Агро са част от т.н. Godfather tour. Но доколкото помня, такива бусчета има само в активния туристически сезон, а не целогодишно.

# 79
  • На плажа
Ние се качихме от пиаца Борселино,с градски автобус стигнахме.
Малко повече се пътува,понеже спира често по спирките.
Разгледахме само Ачи Кстело и макар и извън сезон,много ни хареса.

# 80
Може ли в Таормина, Катания и Сиракуза да се купуват билети за градския транспорт от автобусите-шофьорите?

# 81
Да , но си има гишета за билети навсякъде .

# 82
  • При децата ми
Здравейте,
След два дни летим за Катания. Може ли да споделите какво си струва да се види, къде е добре да се отиде и изобщо всичко, което дадете като информация ще ми бъде от полза.

# 83
За колко време сте?
   В самата Катания, аз съм впечатлена от операта. Ботаническата градина, библиотеката, на пл Дуомо , до слончето винаги има улични музиканти.Много е приятно, събират се хора, понякога става купон.

# 84
  • При децата ми
За колко време сте?
   В самата Катания, аз съм впечатлена от операта. Ботаническата градина, библиотеката, на пл Дуомо , до слончето винаги има улични музиканти.Много е приятно, събират се хора, понякога става купон.

За три дни.

# 85
Препоръчвам Сиракуза  , Ачи-тата , Таормина

# 86
Ние планираме да посетим Савока, като хванем такси от Таормина. Чудим се обаче на обратно дали от Савока ще има таксита за да се върнем в Таормина. Има ли Uber в района Таормина, Катания?
    Другият ми въпрос е за препоръки за екскурзия до Етна. Гледам, че има доста. Струва ли си до 1700 м.или са ходим нагоре по лифтове.Ще бъдем с дете на 9 години. Има такива с дегустации и т.н.Има ли какво да се гледа на 1700 м.

# 87
Вероятно до Rifugio Sapienza ще ходите, което е на 1900 метра. Има и там кратери, да.

# 88
Оооо , да Сиракуза. На мен лично и Катания ми хареса много, въпреки че в разните групи не четох добри неща.

# 89
Някакъв хубав леснодостъпен мол в Катания дали има?

Общи условия

Активация на акаунт