Сицилия - 6

• 8 561
  • 114
  •   2
Отговори
# 105

Omio е сайт тип търсачка за влакове, автобуси и полети, не изпълняват самите те превоза. Като направите търсенето и в резултата се показва коя е фирмата превозвач.

Много съм "добре"😁 Не съм догледала, извинявайте и  благодаря.

Някой посещавал ли е Марсала?
Избрах го пред Трапани като по-,спокойно градче и малко по-евтино, като за дълга лятна, морска почивка. Обаче пясъчните плажове са извън града, за разлика от Трапани. Все пак има ли алтернатива, каменно плажче в града за дните в които ще ни мързи да ходим на по-отдалечен плаж, предвид това, че няма да разполагаме с кола?
Има ли пазар, от където да си купиш риба и морски дарове?
И изобщо, ако някой има представа и за друго населено място от подобен тип в района, ще се радвам да сподели.

Последна редакция: сб, 06 юни 2026, 07:13 от unabella

# 106
Здравейте, в крайна сметка резервирах малка къща в Мадзара дел Вало. Гова е на юг от Полермо по крайбрежието. Не бях и го чувала това градче, но исках нещо различно.Има хубави плажове, леко арабска нотка на архитектурата, червени големи скариди и такива неща .  Някой бил ли е гам?

# 107
  • Варна
Здравейте,искаме с мъжа ми  да посетим Сицилия с тур агенция,от Варна.Септември,октомври.Плажуването не ни интересува,варненци сме.По скоро почивка,не всеки ден ходене по екскурзии.Мъжа ми си представя почивка,розходка из центъра и хапване.Плажуване и бягане насам натам не е за него.Просто потапяне в атмосферата.Бих си организирала сама пътуването,но от Варна има само чартърни полети.Моля споделете ако сте ходили на такава почивка,от коя агенция сте доволни и кой хотел

# 108
Здравейте,искаме с мъжа ми  да посетим Сицилия с тур агенция,от Варна.Септември,октомври.Плажуването не ни интересува,варненци сме.По скоро почивка,не всеки ден ходене по екскурзии.Мъжа ми си представя почивка,розходка из центъра и хапване.Плажуване и бягане насам натам не е за него.Просто потапяне в атмосферата.Бих си организирала сама пътуването,но от Варна има само чартърни полети.Моля споделете ако сте ходили на такава почивка,от коя агенция сте доволни и кой хотел
...разходка из центъра....хмммм
Повечето агенции избират висок клас хотели в нищото, далече от градчета с център за разходка, като целта им е точно да ползвате скъпите им екскурзии. Изберете нещо, където хотела е ситуиран около по-голямо селище с възможен транспорт, ако е възможно. Инак ако не ви се ходи(и харчат пари) напред-назад с групата - ще си седите в хотела, ще ядете нон-стоп и ще се излежавате....ама ако това за вас е почивка- вариант е.

# 109
Здравейте, втората седмица на септември ще кацнем в Палермо.
Имаме общо 7 нощувки и освен Палермо къде другаде може да отседнем?
Целта на посещението е архитектура, кулинарен туризъм, малко плаж и такива работи.
Няма да сме с кола, а ще ползваме междуградски транспорт.
Благодаря предварително за препоръките.

# 110
  • София
Виж Агридженто - лесно се стига от Палермо с директни влакове. Евентуално за две нощувки. И самото градче е много приятно за разходка а и археологията в близост.

# 111
Набелязани сме го след като четох за него в твой пост.

# 112
  • София
Ние мечтаем за Чефалу и се надявам тази година да успеем. И в Трапани ми се ходи , но ще видим за него.

# 113
До Монреале може да се отиде за архитектура и Трапани/Ериче.

# 114
  • Варна
Време е и аз да споделя отзив от Сицилия, тъй като при подготовката на екскурзията тази група много ми помогна. Благодаря на всички,  които споделят!
Накратко планът бе следният:
Кацане в Катания
Вземане на предварително нает автомобил (важно е да е с пълна застраховка)
Таормина
Чефалу
Палермо
Агридженто
Ното
Сиракуза
Катания
За автомобила:
Шофирането е предизвикателство. Паркирането още по-голямо. Но автомобилът ти дава свобода да пътуваш, където пожелаеш и хладина на климатика.
Ако изберете този вариант предварително проучете паркингите (те са от порядъка на 15-20 евро на ден) и зоните за паркиране. Ние бяхме "фортунати" и само в Таормина се наложи да плащаме паркинги.
Таормина
Прекрасно местенце. Пълно с туристи през месец юли. Съвет, който бих могла да дам тук е да разглеждате града, докато всички са на плажа, а после да се разходите до Изола Бела (чакълест плаж, но красива природа).
Ние не успяхме да отидем до Кастело ди Мола, но отидохме до Голе Алкантара (по съвет на някой добър човек от тази група). Отидохме малко преди отварянето и буквално бяхме сами. Препоръчвам. Усещането да нагазиш в реката е като да си нанесеш Персинс@л, а гледките са неземни.
Чефалу - приятно градче, типично за Сицилия.
Палермо
Ако трябваше да планирам сега, нямаше да му оставя два дни.  Градът гъмжи от туристи.    Посетихме дворецът на норманите,  катедралата на Палермо, театърът и Монреале. Като се абстрахираш от мръсотията - става, но всичко това може да се види в рамките на един ден и ако не се предвижда плаж, може би е достатъчен. Честно, в Палермо най-много ме впечатли магистралата до там.
Агридженто
Вале дей Темпли е впечатляваща, но е много горещо там. Препоръките тук в групата да се посети по залез слънце не бяха спазени от нас и това си оказа влияние върху изживяването. Скала дей Турки - много исках да я видим, но пътя до там бе пълен кошмар (задръстване, тъй като там са и плажовете). В крайна сметка платихме 6 евро за паркинг и скалата я видях от далече,  понеже до нея е слизане стръмно надолу и после качване.
Сиракуза
С огромно съжаление заявявам, че пропуснахме Ното. Нооо...Сиракуза изми очите на цялата посетена от нас Сицилия.
Чудесна атмосфера. Посетихме музея на Архимед и Леонардо - интересен, особено ако сте с малки деца, но очаквах повече. Разходихме се с лодка по пещерите - препоръчвам и вечеляхме в PUROS, който ни изненада приятно с домашно приготвените си ястия.
Катания
Градът е прекрасен. Не препоръчвам Трактори дел Кавалери, която някой тук похвали - Не сме доволни нито от храната, нито от обужването. Не е необходимо да биете път до църквата Сан Николо и Бенедиктинския манастир. Като цяло забележителностите в Катания имат потенциал, който предполагам, тепърва ще се развива. На плажове там не сме ходили. Посетете, обаче, катедралата, паметникът със слончето, пиаца дел университа.
За пазарът нищо не мога да кажа, тъй като не обичам миризма на риба и трудно можах да се приближа до него.

Общи условия

Активация на акаунт