Сицилия - 6

• 12 295
  • 195
  •   1
Отговори
# 135
Ние сме със същата програма за 6дни кацане в Палермо и от там с рентакар мислим 3 дни в Катания и после обратно.Следя с интерс .

# 136
От Катания до Сиракуза е перфектно с влак.  Може и до Таормина, но гарата е долу на крайбрежието и трябва катерене до Таормина, като има и трансферен автобус.
Извинявайте, че се намесвам, но мисля че по-добрия вариант е с рейс от Катания до Таормина (той се качва директно горе), а на връщане с влака - гарата на Таормина е една от най-красивите малки жп гари в Европа и си заслужава да се види. Не препоръчвам с автомобил, тъй като това лято паркинга са го дигнали още повече и този до изола бела е станал 25 евро.
Вчера се върнахме от Катания и жегата е голяма тези дни там, а туристите са много.
Ако обичате пясъчни плажове, посетете и този на Катания (например афробара - the original cucaracha) - 3 евро е паркинга, 5 евро на човек е входа и 20 евро за чадър с три шезлонга на втора линия. Но е един от най-впечатляващите плажове - от едната му страна е Етна (която тези дни се е активирала и пуши постоянно), от другата е афробара с музика и танци,  над главите са излитащите самолети (там е края на пистата за излитане) и същевременно плажната ивица е със ситен пясък и плитко море.. Шумно е, но няма къде другаде да се види такова нещо

# 137
  • на острова на мечтите
Здравейте,
Планирам пътуване до Палермо края на август за около шест дни(пълни). Дали е възможно да посетим Палермо, Катания, Таормина, Ното, Модика, Сиракуза, за Етна все още не знам, с обществен транспорт или ппрограмата е прекалено натоварена.
Ако всеки ден пътуваме и сменяваме локация за спане?
малко са 6 дни за такъв преход. Идете в Ериче, Трапани, Чефалу, а и Тиндари е хубаво да посетите. Иначе Катания, Ното и Сиракуза са далеч и пътят  е много. Само с кола. Катания и Сиракуза са свързани с автострада, но Палермо Катания си е зор. Месина също е красив град. А и островите Еолие с ферибот са атракция. Стромболи , Липари...
Има и лукс в Сицилия 😉 Градини Наксос има хотели да ти падне шапката. И не само...

# 138
Вчера се върнахме от Катания и жегата е голяма тези дни там, а туристите са много.
Е да... летните месеци не са за ходене в Сицилия.
Аз бях март (преди 2 годнии) и пак беше топло, а плажовете в Сиракуза бяха препълнени.

# 139
Здравейте,
Планирам пътуване до Палермо края на август за около шест дни(пълни). Дали е възможно да посетим Палермо, Катания, Таормина, Ното, Модика, Сиракуза, за Етна все още не знам, с обществен транспорт или ппрограмата е прекалено натоварена.
Ако всеки ден пътуваме и сменяваме локация за спане?
малко са 6 дни за такъв преход. Идете в Ериче, Трапани, Чефалу, а и Тиндари е хубаво да посетите. Иначе Катания, Ното и Сиракуза са далеч и пътят  е много. Само с кола. Катания и Сиракуза са свързани с автострада, но Палермо Катания си е зор. Месина също е красив град. А и островите Еолие с ферибот са атракция. Стромболи , Липари...
Има и лукс в Сицилия 😉 Градини Наксос има хотели да ти падне шапката. И не само...

Само да кажа- с автобус до Катания е малко над два часа . Изобщо не е много и пътуването е приятно. Ако се вземат например две нощувки в Катания ,може да се посетят Сиракуза и Ното,даже в един ден. И Таормина следващият. За Таормина препоръчвам автобус ,автогарата е в центъра, а автобусът от гарата до града не е много редовен и се губи време.

# 140
От Палермо до източната част е далече и за 6 дни аз не бих си го причинила. Палермо, Чефалу, Трапани, Ериче препоръчвам.
Относно Ериче, за който се интересува, вече мога да обясня, вчера бяхме там. Най-лесния, приятен и красив достъп е с лифт, но един ден
Трапани и Ериче не стига, поне 2 дни са нужни.
Ако все пак решите, че искате и на изток да видите нещо, Ното автоматично бих го изключила. Но при всички положения пътят от Палермо до Катания е поне 3 часа, което обезсмисля такъв план, поне според мен.

# 141
Споделете повече за Ериче,  моля.
Питане към ходили те в Палермо имам.
Има ли алеи подходящи за тичане?

# 142
  • София
По "крайбрежната алея" съм виждал тичащи, другаде не помня да съм.
Очаквах повече от нея, но си е доста вехто и неподдържано.

# 143
  • София
Споделете повече за Ериче,  моля.
Питане към ходили те в Палермо имам.
Има ли алеи подходящи за тичане?

Вчера се върнахме от Палермо. Хората си тичат навсякъде като гледам даже и в един близък парк видях. Даже леко странно ми стана да видя човек да тича на тая жега ама те си знаят Simple Smile

# 144
Катания - Палермо е около 2 часа и половина с автобус. От есента пускат полети до Палермо, така че може да се ползват и двете летища - на едното да се пристигне, а от другото да се тръгне.

# 145
В Палермо около плажа си гичат и в зелените площи си правят групови тренировки, това видях.
Зя Ериче  трябва да се отиде до Трапани. Ако е с влак, което е по-удобно  според мен, на излизане от гарата тръгваш вдясно по булеварда около 200 метра до via Giovani Batista Fardella, която е перпендикулярна. Завиваш вдясно по нея и почти веднага има спирка на автобуси, сред които 21 и 23. И двата ходят до лифта за Ериче. Около 15 минути е пътят, цената на билета 1.50, купуваш го от шофьора. Слизаш на  Stazione Funivia. Билетите за лифта струват 15 евро отиване и връщане, без фиксиран час. Можеш да слезеш, когато искаш до 00.00 ч. Обратният път е по същия начин, като за гарата в Трапани слизаш на спирка Vittorio Emanuele. Ериче мното си струва да се види, гледката и градчето са зашеметяващи.

Последна редакция: пт, 07 авг 2026, 11:23 от unabella

# 146
Катания - Палермо е около 2 часа и половина с автобус. От есента пускат полети до Палермо, така че може да се ползват и двете летища - на едното да се пристигне, а от другото да се тръгне.

Да и Райън пускат полети до Палермо от есента. Но Уиз си имат и сега и са много по-евтини. Между летището на Катания и Палермо има директни автобуси и това е действително много добър вариант да се разгледат различните части на Сицилия.

# 147
Имаме билети за.Палермо за 3 дни в средата на септември. Както се очертава няма да е под 30 градуса. Къде да се скрием за 5-6 часа обедно и след обедно време, та дори и на МОЛ бих издържал  ама да не е навън.
Моля, помагайте!

# 148
  • на острова на мечтите
Живея в Сицилия и много рядко, да си призная почти никога, не ползвам автобус. Освен да стигна до Таормина от Градини Наксос и от Таормина си Castelmola . Бар Turrisi  в истинска атракция.  А и замъкът, преди имаше спектакли с хищни птици, но вече не. Горе е много трудно с паркирането. Палермо Катания с автобус ми се вижда много авантюристично! Не знам разписанието нито съвпаденията относно отиване и връщане! Или ще се изтрепите от път, или трябва да си осигурите преспиване. Ното е атракция през май, когато е празник на  Deva Maria и  по улиците св редят картини от цветни листенца. Много е красиво.
Близо до Палермо има още едно чудесно курортно градче San Vito lo Capo. Септември е празника на кус куса.
  .

# 149
  • София
sfumato , Forum Palermo, Conca d'Oro и Centro Commerciale La Torre. На нас тези обаче ни бяха доста далече затова до полета се крихме по кафенета, катедрали и Rinascente Palermo.

Общи условия

Активация на акаунт