Камадо барбекю

  • 654
  • 1
  •   1
Отговори
  • Русе
  • Мнения: 888
Здравейте,
в сезона на грила да споделим опит в печенето на камадо барбекю- успехи и грешки. Ние вчера направихме първия си опит с цяло парче свински ребра- пекохме 5,5 часа на, но станаха малко сухи- следващият път ще спазим указанието за 4 часа. Отстрани сложихме за проба увити във фолио големи картофи- тях пекохме 2 часа, но следващия път ще удължим малко времето, искаме да бъдат "по-размазващи се", голяма глава лук във фолио и голяма глава чесън във фолио- те се получиха много добре за 2 часа. Когато махнахме тези зеленчуци, сложихме върху скарата чушка и нарязана тиквичка и обърнахме месото върху тиквичките- отново за 2 часа. Тиквичките под ребрата станаха по-вкусни от тези извън тях. Всички продукти бяхме намазали с олио и поръсили с подправка за барбекю. При следващата проба ще сложа зеленчуците от началото,сега ги сложих, когато месото беше хванало коричка.
Доволни сме от резултата и събираме опит Yum

# 1
  • Paris, France
  • Мнения: 17 513
За да не стават сухи свинските ребра, преди да ги сложите да се опишат, трябва да ги:
1. Мариновате. Колкото повече преседят в маринадата, толкова по-сочни и ароматни стават.
2. Минавате на грил тиган за да се затворят и от тях да не излиза лесно течност.
3. 10-15 минути на пара в експрес тенджера, на най-високото налягане. Слагат се на поставката, така че да не допират до водата и под тях се налива указаното количество вода. В зависимост от обема на уреда и площта на дъното е. Може и друга течност да се сложи за аромат.
4. Вместо под налягане ги приготвяте су вид. Нямам опит с техниката, но най-вкусните ребра от камадо барбекю, които съм яла, бяха приготвени су вид преди да бъдат опушени.

Големи картофи винаги първо готвя на пара в експрес тенджера и после запичам. Ако готвя само един картоф, го минавам в микровълновата, като го пробивам на няколко места с вилица за да не избухне от налягането на сгорещената вода в него. 

След приготвяне под налягане или су вид няма нужда да се увива във фолио, защото фолиото пречи да се опушат. Времето във фурна трябва да се намали, защото те вече са частично готови.

Ето обсъждане на въпросните техники:

https://komodokamadoforum.com/topic/4978-pressure-cooker-bbq/

Успех и кажете дали ви е харесало!

Общи условия

Активация на акаунт