Любители на котки - Тема 208

• 30 008
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
  • Между гори и планини
Аууу Flushed
Шамар по дупето, накаразан някъде? Как се показва, че това не е ок
Е няма как така да покажа недоволство на коте с размер на шепичка, което до вчера бягаше като види човек. Те разбират и от тона на гласа и самият факт, че го вдигнах и пренесох.
Всъщност само миналата година си позволих повече наказание с Лео, но той беше много палав, много по голям и го правеше нарочно - да ходи при цветята. Тогава си позволих да го опердаша, хванат за врата отзад и след това го изкарах вън. Повече никога не припари до цветята! А като му се охладиха страстите беше най- гальовният на света.
Ама това е бебе, въобще нямам намерение да го наказвам! То е реагирало - мамо, там е мръсно - идвам при теб да ме почистиш. Да е наказано на леглото което е мястото ни за гушкане - още по голям абсурд. Да накажа коте което до вчера бягаше и от сянката си и едва от два дена се е отпуснало и не се крие когато го доближи човек - още повече.

# 301
Като стана дума за преяждането.... Пиратчето беше оставен от събота сутринта до неделя вечерта сам. Този път не можахме да намерим съседката за да ѝ дадем ключа да го храни и мъжът ми му оставил 3 пауча , 2 купи вода и една купичка гранули. Аз пътувах малко по-рано от предния ден та затуй той се зае с оставянето на храната.
Като се прибрахме вчера вечерта към 8 всичко беше ометено.

Риш ме изумява колко бързо наедрява когато лапа яко. Аз му контролирам храната, защото след няколко месеца ще стане на 11. Обаче мъжът ми с такива дреболии не се занимава. Отворил му колкото се може повече консервички на Гурме, пък че  суха. От всичко по много.

# 302
И Оливия така като я оставяме сама от събота сутрин до неделя следобед, добре си похапва. Сега в жегите лежи и спи повече и ми се вижда по-пухкава. И тя си спи в нашето легло, макар да си има и нейно.

# 303
Моето е на 4-5 месеца и Аз се чудех дали дажбата 4х10 гр му е добре, но забелязвам, че му е идеално. Наддава х 20гр на ден, оставилете 20 отиват в тоалетната Joy но и повече от 10гр наведнъж не може да изяде, тествана съм го.
Много дръпна, че му се брояха ребрата.

Изключително ми е удобно с Ел.хранилката.

Ето го, котката,  която се идентифицира като папагал и фризьор Grinning вечно на рамото ми и ми души косата и я ближе

# 304
  • Враца
Кая другата седмица ще стане на 4 месеца. Меря по 30гр гранули, които са и за цяло денонощие + 1 пауч от 100гр за деня. Някой път не и стигат гранулите и досипвам, хапва си ги нощно време или много рано сутринта, някой път и остават. Преди 2 дни я измерих 1.550кг., качила е 200гр за една седмица.

Постоянно се завира по играчките на децата. А вчера детето цял ден беше с повръщане и тя милата все покрай нея се въртеше и мяукаше, накрая и легна на коремчето и започна да меси. Много усещат душичките.

# 305
Ето как спим на спалнята:

Скача, игра, гърби се, гони си опашката и най накрая така се умори, че просто се тръшна и заспа. Joy Спи като тъпанче. Joy Голяма забава е Джу и е толкова добричка милата, коте за чудо и приказ.
Още е слабичка, като скакалче е, обаче расте като гъбка, издължила се е. В зоото изчислихме дневната дажба според указанията на пакета и давам точно толкова - 50гр.дневно на два приема, но тя изяжда малко по малко, може би около 40гр. Сега давам само гранули и водичка заради разстроеното стомахче, което мисля, че затегнахме.

# 306
  • Между гори и планини
Душичка мила!
Аз не меря храна, купих им голяма керамична купа за суха храна, вместо две по малки. Винаги има. Паучове сутрин и вечер, като все остава нещо, един близва, друг дояжда, първият се връща и иска пак... Следим бебето да яде бебешки паучове, но поне дояжда на големите, или Лео отива и му довършва храната... Важно е, че гладни няма.
Чистих му тоалетната - еми то и аз в такава мръсотия нямаше да стъпя! Нищо чудно, че е избрал леглото 🙄 Дребосък пък като фабрика за... И аз съм една майка, хем следя! Срамота 🥴

# 307
  • София
Джасте, момиченце ли е със сигурност?
Рошавелка ще бъде.
Много сладки бебешори- и Джу, и Бобо и Кая и оранжевата муцунка! 😻😻😻

# 308
  • София
Много сладко това коте, направо мечта Simple Smile)

# 309
Ами Ани, така казаха спасителките му, момичето, което я е гледало докато я осиновим, а и вет я гледа, та остава да се доверя. И аз гледах под опашката, на мома мяза. Joy Но както се казва като поотрасне само ще се определи. Joy
Мома, мома е. Поне тъй мисля. Stuck Out Tongue Winking Eye Но и Ерген да се окаже, нема го върнем. Joy
Пп Благодаря ви, момичета, голям бонбон е Джу. Heart

# 310
  • Между гори и планини
Само да не се окаже мома с барабонки като Лео 🤣
Аз и да гледам Бобчето, в момента особено по нищо не си личи, но вета каза - момче!
Социализирам го с Чери, като едновременно им давам лакомства - ту на единия, ту на другия . И докато Чери е зает с яденето на пюре от риба тон и скариди, позволява на малкото да се вре в него.

# 311
Еееех, че хубавооо Heart Бебетаааа! Красоти!
Нашия ерген на 23 август става на 4. Много ни е добричък. Никакви пакости. Драцените го привличат, но аз ги преместих и вече нямам притеснение.

# 312
Много сладки бебенца в темата!

Поздрави от Лисандра. /Това е партизанското име на Лусито/
През последната седмица най-сетне й намерих гранули, които да яде. Откакто я взехме вкъщи мина изцяло на мокра храна, а преди хапваше и гранули. Явно е била гладна - уж я храних сутрин и вечер навън, а сега вкъщи яде по пет-шест пъти на ден. Flushed По малко й давам, за да изяжда, че иначе кучето минава и обира след нея. Даже и непосредствено преди нощния сън търси храна и й давам, какво да я правя. Кучето малко беше потресено, че на него не му се дава храна преди сън, но уж свикна. Satisfied

Та хареса на Роял Канин гранули за капризни котки. Все пак да хапва и по малко гранули, освен паучовете и консервите.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 16:00 от utro77

# 313
Лусито сякаш цял живот на шарени чаршафи е лежала Hug Сладурка е тя, с късмет!
Всичките бебета са прекрасни, да ги мачкаш и мачкаш и пак да ги мачкаш Stuck Out Tongue Winking Eye

# 314
Лусито пантера тя. Красавица. Heart Eyes
Пп Сега нападнах Джу да и гледам под опашката пак. То бяха протести, ау, мау, мауууу, ауууу...Но, всичко сочи, че е мома. Гледах картинки, изображения, ми.. Мома е. Joy Край, аз казах, Хау!!! Joy
Пп Тревожа се като дойде кастрацията, но и това ще мине. Тази Джу е родена с късмет. Flowers Four Leaf Clover

Пп Толкова се радвам, че взехме Джу. Тя лекува нашата мъка по Мая. Без да знае е нашата утеха и нашата разтуха. Но аз мисля, че усеща чувствата ни, отпусна се, гуши се, гали се, добричка е, много и засега послушна. Прекрасница е тя. Heart

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 16:35 от Джаста Праста

Общи условия

Активация на акаунт