Любители на котки - Тема 208

• 30 013
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
Сина търчи на драцените, все едно с мед са намазани. Но като изшъткам и сменя посоката. В наше присъствие се пробва няколко пъти да се метне на масата, но беше моментално изгонен. И вече сяда на стола срещу мен и виждам само едни ушаци да стърчат.
Днес се точеше на печеното пиле, оставено на плота в кухнята за малко. Опънал беше врат и щеше да му скочи,но го изпреварих Joy

# 286
Охооо, преди няколко седмици още яде от чинията на едното дете, изтървахме го за секунди.

# 287
  • Варна
Аз възпитавам с недоволство ако някой реши да хапе или драска. Игра с малка котка става с  готварска ръкавица.
Иначе където искат да ходят и стъпват.
Но моите се скриват веднага, ако дойдат гости. Все едно нямаме котки. То вече не ходят ни по маси, ни по плотове. И преди не са прекалявали, но сега въобще. Възрастни са. А Тигре се качва само по леглата.

# 288
Момичета 😀

Как възпитавате котаците? Има ли такова чудо изобщо.  Малкото бебе в семейството вече много се отпусна и се катери по масата за хранене, спи върху нея докато не ме види да идвам с лошия поглед 🤭 втора ролка кухненска хартия съсипва и пода вкъщи е като в Плаза неделя сутрин.

Научете го на "Не" и да играе нежно, друго няма какво да се направи - бебетата са палави.

Нежната игра се постига с малко драматизации - всеки път като захапе със сила или пусне нокти викате малко по-силно "Ау" (дори и да не е заболяло чак толкова, трябва звукова индикация че е прекалило), сваляте го от себе си и спирате да му обръщате внимание. Някои ги изнасят от стаята. Така се учат и в котилото - като се играе грубо потърпевшия изплаква и спира да играе или майката се намесва да дисциплинира побойника. Звучи глупаво, но ако се прави отрано бързо се научава, че ако прекали играта спира.

Не го свиквайте да играете с ръце - всеки път като започна да ви лови и хапе ръцете взимате играчка и полека му пренасочвате вниманието към играчката. Общото правило е, че играчките са за дране и хапане - ръцете за милване и храна.

С рязък и строг тон "Не"-то е за коригиране на нещо непозволено, може да се постигне и чрез рязък шум (два пръста с монети поставени в пластмасова бутилка от половин литър). Пак спирате да играете и да му обръщате внимание след "Не"-то. Също подавайте НЕ-то само в момнента на извършване на непозволеното действие - след него няма особен смисъл понеже не правят причинно-следственна връзка и не разбират защо сте ядосани.

Може отрано да му хващате лапите все едно ще подрязвате ноктите и да щтракате с ножичка за животински нокти - ако се научи в бебешката възраст да го толерира, няма да му прави впечетление като порасне. Манипулацията винаги да завършва с даване на лакомство - да се научи че след неприятната процедура давате нещо вкусно. Това минава май по-скоро в графа "Социализация".

# 289
  • Между гори и планини
Моите знаят думата не. Като изрева няколко пъти и е съпроводено с петте пръста, запомнят и не повтарят. Чери може да седи на стола с чиния кюфтета пред носа и няма да посегне. Той си знае, че седне ли мъжът ми - ще му даде. Другите не проявяват интерес. На шкафове никой не се качва. Който съм хванала като малък пак е чувал бойният ми вик. Те се учат един от друг - старите не го правят и малките не пробват. Също така и ръцете ми не са играчка. За качване при цветята Лео два пъти яде бой и забрави за тях. За дране по мебели пак викам.

# 290
Доня, явно и ги като мен, си генералът в къщата. Мм е много мек и детето, и котето му вадят душичката с памук. Joy Аз като ревна Не или Шшшшшщт, заковават и сменят посоката. Детето отдавна си знае, кот все още понякога се прави на неразбрал, но бързо си спомня правилата.

# 291
  • Между гори и планини
Ами то като не броим Точка, само аз съм жената вкъщи , отгледах двама сина с мъж по света на работа, така че вкъщи винаги е имало дисциплина.

# 292
Моите и тримата знаят какво е "не" и в повечето случаи се съобразяват.

Дейзи е душичка и не дава поводи да й се караш. Карам се само като започнат да се ръмжат с Аш.
Знае и "хайде". Казваш й "хайде" и тръгва пред теб. В някои случаи върви и роптае.
Кара ми се когато кихам. Обича да дразни Аш, защото знае че ще му се караме.

Оникс също е добричък. Накара огледалото в банята да припадне пред красотата му. Беше доста стресиран, но продължава да се катери на шкафа в банята.

Аш е друга бира. Приз 5мин да му се караш все има защо.
Когато аз му се карам свива уши и си ослушва... да мине бурята и майка му да кацне. От ММ го е страх.

След припадането на моят монитор (Аш беше бебе) новият е закован. Но и той не се е катерил или мушил зад него, порасна и наедря.
Но телевизорът не дадохме шанс да припадне. ММ и дъщеря ми го качили на секцията и заковали. Добре че е закован, Аш обича да се разхожда по него.

# 293
  • Между гори и планини
Приемането започва с храненето заедно

Този дребосък от 4 часа сутринта ми прилага иглотерапия на краката! Докато стана в 6 и не ги нахраня! Ще се оплача на арменския поп 😂
Допълнително диването вчера три пъти най нагло се изпика на леглото 😡 Сяда и действа, не е да не знае къде му е тоалетната. Обаче явно е някакъв чистофайник и ако не изчистя на момента и ми идва в чистите чаршафи 🙄 С една дума, намерих си работа 😂

# 294
В неговото си легло ли пика Flushed

В този случай как постъпи?
Това във връзка с "възпитанието" питам 😀

# 295
  • Между гори и планини
В моето! Той си няма негово. Нито една от котките ни няма, спят по дивани, столове и легла. Къщата е толкова малка, че няма място за екстри .
Първият път рови до мен, но аз мислех, че му се играе. После директно си идваше до мен - сяда и пишка. Последният път  го усетих и директно го хванах и сложих в тоалетната му. Има две опции - неговата му се е сторила мръсна ( ама той е машина за 💩 и не съм смогнала), втората опция - онзи ден преместих тоалетна от спалнята. Само, че едно денонощие е нямало проблем. Значи му е била мръсна. Сега ще я поддържан идеално чиста и ще го следя. От снощи не е правил бели.

# 296
Сина търчи на драцените, все едно с мед са намазани. Но като изшъткам и сменя посоката. В наше присъствие се пробва няколко пъти да се метне на масата, но беше моментално изгонен. И вече сяда на стола срещу мен и виждам само едни ушаци да стърчат.
Днес се точеше на печеното пиле, оставено на плота в кухнята за малко. Опънал беше врат и щеше да му скочи,но го изпреварих Joy

Котките много обичат да гризат драцени. Но драцените са отровни!

# 297
Аууу Flushed
Шамар по дупето, накаразан някъде? Как се показва, че това не е ок

# 298
То е още малко бе... Като му се е видяло мръсно сигурно се е зачудило къде да иде. И къде, къде... при човека дето го гушка.

# 299
  • Враца
Аз първоначално чистих тоалетната след всяко ходене, после почнах сутрин и вечер. Кая ака сутрин и вечер, през другото време пишка. Но си викам, ако нещо ме няма цял ден и нашата свикне все на чисто и почне по стаите да си върши работата, я по-добре да я чистя веднъж дневно. Та сега чистя сутрин след първото акане и събирам и снощното. Свикна си. Абе има ли при котките някакъв скок в растежа или нещо такова. От сутринта Кая през 10 мин. е на купата с храната, изяде си половината пауч на 2 пъти, а обикновено има до обяд, и една шепа гранули изяде и пак ходи да търси. А мен ме е страх да не преяде и сега не слагам, ще изчакам още поне час и ще и сложа малко гранули. Ама чудя се какъв е този глад. И беснее цяла сутрин, преди малко се завряла зад гардероба и не може да излезе, та дърпах гардероба да я изкарам, че мяука като за последно. Тия малките са опасни.

Общи условия

Активация на акаунт