Любители на котки - Тема 208

• 30 023
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
Разказът за Бобчо ме накара да се замисля - по-бързо ли се социализира улично коте, ако в дома има и друго четириного или преходният период зависи от особеностите на котето, от историята му...? Вкъщи коте и куче, без да са залепени едно за друго, се грижат взаимно и проявяват тревога когато едно от тях не е добре. Когато пътуваме най-често двете са гушнати (не поради липсата на място, а поради техен избор).

# 271
  • Швейцария
Моята Мия свикна да е домашна котка за един ден. Директно от улицата на секундата се ориентира къде й е тоалетната и нито една беля не е направила. Никакво желание не проявява да излезе навън. Посади се като 5 пари в кесия. Прехвърляме я от ръце на ръце и ни върти на малкия си пръст.

# 272
Разказът за Бобчо ме накара да се замисля - по-бързо ли се социализира улично коте, ако в дома има и друго четириного или преходният период зависи от особеностите на котето, от историята му...? Вкъщи коте и куче, без да са залепени едно за друго, се грижат взаимно и проявяват тревога когато едно от тях не е добре. Когато пътуваме най-често двете са гушнати (не поради липсата на място, а поради техен избор).
Според моя опит котките си се раждат с характер. Някои се социализират бързо, други бавно или много трудно. Заложено си им е в темперамента, независимо дали има други животинки наоколо. Нашите 2 дами в къщи се търпят взаимно и никога не проявяват близост, но се търпят. Разликата им е 11 години. Малката е социална, та дрънка, но възрастната е доста дръпната. Сега в двора ни има една мама с 2 братчета. Едното търчи като бясно към мен да му дам храна и да го погаля, а другото не дава да го приближа, изчезва бързо в храстите и отива към храната, само ако съм на повече от 2-3м разстояние.

# 273
  • София
Разказът за Бобчо ме накара да се замисля - по-бързо ли се социализира улично коте, ако в дома има и друго четириного или преходният период зависи от особеностите на котето, от историята му...?
От характера му зависи. Гери Турбото, с ново име Драката, няколко дни ни съскаше и фучеше. Но тя не ни намери сама, както в случая Бобчо сам си намери хората. Още при ваденето от двигателя си личеше, че е диваче. Иначе с тоалетните рядко имат проблеми. Вродено им е, че трябва да заравят и видят ли "пясък" знаят за какво е.

Драката е ужасна! Ако можеше да стои на 5 места едновременно, щеше да е заела 5-те любими местенца на останалите. Просто няма как да се разпетрои (не можах да измисля друга дума). Joy Днес уж гледаше птичките през прозореца, но само като видя, че Наско иска да влезе в хралупата, отиде и го изгони. След това побягна към прозореца, че Преслава беше отишла да погледа. Изгони я. После се качи на секцията на мястото, което от години е на Рижко. Постоя 3-4 минути и слезе, за да се боричка с Киро. Joy

# 274
  • Между гори и планини
Опасна бандитка! 😂😂😂
А уж когато са по- малки свикват по- бързо!
Всъщност никой освен Лео не го е приел. В момента Чери го избягва, дори хъска при близък контакт. До толкова, че тая вечер му дадох за първи път лакомство, за да може дребосъчето да се мотае около краката му. Аз знам, че на Черко скоро ще му мине, но явно с възрастта става по- нетолерантен. Как само рева с глас миналата година когато Лео дойде! С дни ми беше сърдит, обърнал гръб към мен ревеше - Мяуууу , все едно съм му изневерила. Пък после го прие и си станаха партия.
Памук идва късно вечерта и рано сутринта, по пътя към кухнята исхъсква и толкова. Лео толерира, но не са приятели. Точка не обича никого, освен Чери. Толерира Памук, все пак той е в семейството преди нея, Лео открито го мрази . Вероятно и Бобчето ще мрази. И отражението си би мразила. Спасението от епични боеве е само това, че излизат вън.
Не мога да кажа как и кога свикват с хората, защото всички с изключение на Кети ( която обаче и преди е била домашна котка) са дошли у дома в размер на шепичка. И реално са ни приели за семейство.
Бобчето е плашливо от резки звуци, ако решиш да го хванеш. Но пък вече само идва да се закача, или да се гушка за сън. Снощи се събудих с шапка 😂 Ако не се е залепил за мен, то е върху мъжа ми, или сина ми. Докато не дойде Лео, тогава ни зарязва 😊

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 22:26 от Доня Дафина Черешова

# 275
Да ви покажа припадналия ни телевизор и другите припаднали с него неща Frowning. Припадна под въздействието на Кари, която в момента се е скрила под дивана и не смее да излезе.

А това е Ая, която преценява нанесените щети Joy
Телевизорът, за щастие, работи.

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 03:27 от gabidi

# 276
  • Между гори и планини
Дано нашият не реши да припада!
То е ясно, че и тази Коледа елхата ще е под въпрос...

# 277
Малее това с телевизора ми е кошмар. Все се каним да го закачим на стената именно поради такава опасност.
Нашите са големи, но преминават зад него със замах. А той е голям…

# 278
  • Враца
Момичета, може би  глупав въпрос, но вие знаете повече. Голямото дете днес повърна 2 пъти, лошо и е , нещо и на мен малко ми е лошо. Ако е стомашен вирус може ли да прихване и Кая? За детето знам какво да правя, но за нея ме е страх много.

# 279
  • Варна
Никога не ми се е случвало някоя от котките да хване нашите вируси.

# 280
  • Между гори и планини
И аз не мисля, че котките могат да се заразят от нас

# 281
И аз така мисля.
Не се притеснявай, Нелегална. Hug
Кая няма да се зарази от вас.
Пп Още си спомням по Ковидно време как се страхувах за Мая и най вече, ако вземем да се гътнем кой ще се грижи за нея. Слава Богу, всичко беше наред.

# 282
Момичета 😀

Как възпитавате котаците? Има ли такова чудо изобщо.  Малкото бебе в семейството вече много се отпусна и се катери по масата за хранене, спи върху нея докато не ме види да идвам с лошия поглед 🤭 втора ролка кухненска хартия съсипва и пода вкъщи е като в Плаза неделя сутрин.

# 283
Хмм, според мен тоя, който напише наръчник за успешно възпитание на котка, би получил Нобелова награда. По-вероятен е обратният сценарий - котката да възпитава стопанина Wink

# 284
Хах

Имала съм 2 котки и не помня да са правили такива бели. А може просто да не съм обръщала внимание, защото бях малка и мама опираше пешкира  Joy

И все пак - масата не е място за спане, както и цветята не са тоалетна.

Докато си намеря камъни за цветята сложих малки бутилки от минерална вода,  пълни с вода и вече няма толкова интерес към тях, но пък има интерес да ги чупи .

Общи условия

Активация на акаунт