Любители на котки - Тема 208

• 30 006
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
Много се радвам на бебешоците. И Джулката, и Бобчето, сега Пумпалчето, ох, да не изпусна и някой друг Sparkling Heart Да са живи и здрави, толкова бързо растат, а детските им игри са най-готини.

# 331
Доня, а дали е възможно, в следствие на травмата с опашката, да му е останала и друга травма и затова да не контролира много добре чишкането?

# 332
И Тери като бебе на няколко пъти намокри леглото (човешкото). Не беше нечиста тоалетна. Не се разбра защо, но спря сама, без да е санкционирана (тогава се бях изплашила за цистит, защото имаше вече създадени правилни навици). Бебета се, навярно не могат да стискат и докато се усетят да търсят тоалетна, белята е станала.

Не съм Доня, но пишка по-малкото коте - наскоро взетия Боб, роден с къса опашка, а не травмирания Лео.

# 333
Наистина са си голяма радост бебчовци дори и за нас, които ви четем, много, много ви се радвам на всички малки сладки муцки!
Като говоря така все едно имам голямо  коте  синьорче 😂 ама... не е бебе вече. 😁
И сега да ви кажа Матилдичка не е Матилда, врещи като нея изглежда като нея, но не е тя, защото това яде гранули - Матилда не, беше глезанка и тя като Линош и на Матилда ѝ беше резнато ушето, че е кастрирана, а тази бамбина не е. Аз си ѝ казвам Матилде, щото е като нейна близначка и на вид и на врещене, ама кака ѝ вика Иню-Ниню, по - лесно ми е да го напиша отколкото да го изговоря 😂

# 334
  • Пловдив
Една бездомна котка роди в склада на фирмата, в която работя. В момента котетата са на три седмици. Днес най- накрая майката ги изкара, че бяха на недостъпно място и ги изведохме в кашон на двора, защото покрай тях се появиха бълхи и ни предстои пръскане.
Взехме капки за майката, но бебетата с какво да третираме?
А за вътрешно обезпаразитяване?
Благодаря.

# 335
САМО ветеринар за бебетата, ще ги претегли и съобразно колко грама са, ще даде бебешка пастичка. Хубаво сте взели капки, но на повечето пише, че не се слагат на кърмещи котки. Ще изтровите бебетата.

# 336
  • Между гори и планини
Аминка, Бобчето пишкаше на леглото, Лео си ходи вън. Опашката става все по-подвижна, не я е вирнал вертикално нагоре но се надявам и това да стане. Важното е, че е жива!
За малки бебета с бълхи само пудра сте бълхи. Те и без това като малки нямат много козина, нанася се обратно на растежа на косъма и бълхите изсъхват. И ако се ближат, за тях е безвредна. Не знам обаче майка им как ще ги приеме после...
Шампоана с който измих Бобчето, тоест аз го накиснах с леген с топла вода и шампоан, после хубаво натърках пак с шампоан, оставих го няколко минути така и го изплакнах, също ги изби на 99.9% което не падна в канала, после падна изсъхнало. На другия ден имаше 1 бълха но и нея елиминирахме.

# 337
Таря, Utro тук прибра котчица на 10 години. И преди е била нейна, но я е гледала край блока. В един момент я прибра въпреки, че имат куче, а съпугът не бил във възторг. Милата поизморена вероятно от битките за оцеляване котанка  Луси свикна бързо с всичко. А ние й се радваме отстрани, защото сякаш за старини животинката дочака топъл уютен дом. Мисълта ми е, че не бива да се тревожиш заради това, че  понякога е нервна като влиза у вас. Според мен й се допишква.
Но може ако не се решавате поне да направите хубава голяма топла къщичка за зимата. И да се кастрира де.

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 18:52 от Защо ме търсиш?

# 338
Лелеее Линош ни изкара акъла днес.
Прибираме се с кака от работа, тук Линче, там Линче няма я и от никъде не се показва. Гледам вратичката на шкафа с дрехите на кака зеее и изпадали дрехи и си мисля, че кака не я е затворила, често прави така. Да ама дрехите едни такива изплезени от рафта и една дънкова пола на земята. Прибрах я и тъкмо да затворя, на единия рафт дрехите мърдат.  Ровнах малко и  ей го наше Линче, "подредило" на кака дрехите и си спинка. 😂

# 339
Аминка, Бобчето пишкаше на леглото, Лео си ходи вън.
Аз за него имах предвид, не за Лео, понеже не се знае предисторията му каква е... Но щом вече не го прави, супер.

# 340
Подарък от мен - една пражка любов!

# 341
Толкова хубава стана темата с всички бебешори. Мамините те.

Дъщеря ми играе роля на майка на 5.
Оникс отново съборил шкафа в банята.
Като се прибирем ще мислим нещо за укрепването му.
Че няма да смогна на огледала Joy

Хари сме га оставяли и по 10 дена сам. Дъщеря ми отчита това за грешка и сегашните маймуни даже и за няколко часа не иска да ги оставя сами.
Но и на хотел не иска да ги дава. Винаги трябвало да има обслужващ персонал у дома.

Някой писа за спането в скута... Моите като ни стане топло сами слизат.

# 342
Таря, Utro тук прибра котчица на 10 години. И преди е била нейна, но я е гледала край блока. В един момент я прибра въпреки, че имат куче, а съпугът не бил във възторг. Милата поизморена вероятно от битките за оцеляване котанка  Луси свикна бързо с всичко. А ние й се радваме отстрани, защото сякаш за старини животинката дочака топъл уютен дом. Мисълта ми е, че не бива да се тревожиш заради това, че  понякога е нервна като влиза у вас. Според мен й се допишква.
Но може ако не се решавате поне да направите хубава голяма топла къщичка за зимата. И да се кастрира де.

Защо ме търсиш?, благодаря за милото представяне!
Да, такава беше историята на Лусито. Тя свикна много бързо у нас. Сигурно защото ни познава отпреди и ни има пълно доверие.
Всеки ден сърцето ми се изпълва с радост, като я видя безгрижно и спокойно да си поспива. На улицата тя беше съвсем различна - винаги нащрек, озърташе се, не мъркаше. Живеем на самия булевард. Цяло чудо е, че оцеля толкова години. През това време загубих много други любими котки на булеварда...

# 343
  • Между гори и планини
И аз много се радвам, че прибра Луси. Поне старините ѝ да са спокойни, на топло , чисто и уютно ❤️
Според мен и възрастните котки свикват много бързо и не им липсва живота на улицата и са много по- благодарни. Те помнят кой им е помогнал и такива котки са верни до гроб. Според мен Кети помнеше, и Чери и Лео помнят. Имат съвсем друго отношение към нас от тези които са си живели добре и преди, или са били наистина много, много малки.
Мен ме изненада колко бързо и Бобчето се преобрази. Няма и седмица от както попадна в двора ни, едва 5 ден е у дома. Вече идва когато го викам, знае че когато съм в кухнята трябва да ми се гали - това го видя от Лео. Още не може и за това ми подскача по краката. Стана много спокоен, вече не бяга, дава да гушкаме и мачкаме, за сън в момента спи между моята и главата на мъжа ми. Сутрин си направиха ритуал от няколко часа игра с Лео и сега вече изморен спи. Пораснал е видимо!

Точка сутринта ръмжеше на Бобчето, защото ѝ се заврял в купата с храна докато яде. Лео отиде да го защитава.
Бобчето следобед яде първи, след това идва Лео - ядат от храната на Лео заедно, после с Чери също има опити, или поне дояжда ... Коремът му е кръгъл като тенис топка 😂

# 344
Може да са истински братя, от една майка или баща - приличат си. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт