Любители на котки - Тема 208

• 30 000
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
Всичко разбират, само дето не могат да говорят. Откакто Пуфи я няма вече, Чучи и кучето много се привързаха една към друга. Тя Дейзи и преди това ходеше след Чучи и я подканваше за игра, но сега и Чучи започна да я търси, закачат се, играят си. Даже вчера Чучи облиза с език Дейзи по главичката. Отделно, че започна да търси и повече човешки ласки. И нека някой ми каже, че животните не разбирали. Не, ние хората не разбираме, само си мислим че сме по-по- и най-.

# 346
Мила, кучето достигна ли пълния си ръст? Такъв миньон ли ще остане?

# 347
Цели 5 килограма е Yum Не мисля че ще расте още, сега е на 9 месеца.

# 348
  • Враца
Ако сте гледали анимацията "Смелата Ваяна", то в нашия случай е "Смелата Кая". Подуши пакетче кайма на другия край на плота и реши да отиде на проверка. Не се притесни от това, че бях на дивана или че си съдрах гърлото да викам Нееее. Дори като приближих се измъкна от сушката с бавна и грациозна походка и беше решила, че ще я оставя да си продължи разходката.
Иначе през нощта имахме един час, в който се разтопи до мен, но като се събуди пак си отиде при децата.

# 349
Всичко разбират, само дето не говорят или по скоро ние не разбираме техния език.
Джулката съм убедена, че си знае името. Реагира на него и веднага идва. Още като я взехме и в колата и казваме Джули, Джули и това се пули и озърта и ни гледа сякаш знаеше, че Джули е тя и на нея говорим. Иначе расте пущинката, издължила се е, хапва гранули, пие водичка, играе като замаяна, страшна фога е. Катерушката вече се ползва по предназначение и ето как висим от нея Joy :

А тук сме наспани:

И оправяме тоалета:

Пп Видях прекрасни пухкави душички в темата, всички разкошни. Heart Eyes

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 19:28 от Джаста Праста

# 350
Джасте, това Джулсче е направо хапче щастливомицин. Heart

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 19:49 от cardhu

# 351
  • София
Благодаря ви на всички за милото писрещане и окуражителните думи за Писа! Purple Heart Тя така или иначе ще поседи вътре покрай кастрацията и ако се адаптира лесно (Пумпала се надявам да помогне), колко му е да си остане компания на сина си. И без това повечето комшийски котки и котараци се научиха как става номера с пускането на храна от хранилката и освен, че ѝ ядат от гранулите и ме вкарват в преразход, което не ми е огромен проблем засега (въпреки, че някои от тях са станали вече четвъртити), я гонят по-едрите женски. Те и Пумпала съм ги виждала как го ступват до хранилката, нищо че си е неговата Sad

Иначе, момчето е страшен бонбон! Много не обича да бъде гушкан, но пък умира да си легне до нас, да си подпре главичката я на крак, я на ръка и да мърка. Също, спи на същите места и в същите пози, като кученцето ни, което почина миналото лято. Много тежко го преживяхме всички и така и не намирахме сили да си вземем друго животичне, докато Пумпала просто се случи в живота ни. Сега осъзнаваме, че много ни е липсвало космато дете  у дома Simple Smile
Тук вместо котешка катерушка имаше кучешко диванче, но мястото за спане пак беше на пода до него, с вирнати крака Smile

И понеже прибирането на Пумпи вкъщи не сме го планирали, нито очаквали, сега имаме малко тревоги, тъй като утре летим за 4 дни в чужбина, а в началото на септември сме на море в Гърция, на място, в което не допускат домашни любимци. И дума не може да става да го върнем на село при майка му, а на хотел не го приемат, защото не е ваксиниран още (поне седмица след антибиотика казаха за ваксина). Вкъщи няма как да идва някой да го обгрижва, а и той милия ще се побърка самичък, нали все още е дребчо и все търси компания. Та, от немай къде, ще го закараме довечера при 87 годишната ми баба... Тя обожава котки и много се вълнува, че ще си има другарче за няколко дни, но все пак си е на бая години и по-трудно подвижна. Снощи барикадирахме, доколкото можахме балкона с мрежа, защото е тотално необезопасен и според баба ми и мъжа ми всичко ще бъде наред, но ГТР-то ми се обажда и все го мисля Simple Smile

Джаста Праста, и ние взехме същата катерушка, която се радва да доста голям успех Simple Smile Въжето вече е разплетено до горе Laughing

Доня, наистина са като братчета с Бобчо! Blue Heart И на една възраст, и на един акъл Innocent Ще бъде пуФкав и Пумпала, а май, май ще бъде и едричък.
Само да са ни здравички! И Бобчо, и Пумпи, и всички останали Animal Smiley Cat

# 352
А, защо е на антибиотик Пумпала?

# 353
Майки - трета години при мен, но още мисли, че всяко хранене може да е последното. 🤷‍♂️

Днес: повърна (за пръв път, той само тъпче и никога не връща), обра трохите на Мърчо… и се върна да оближе месото в собственото си повръщано. Висш пилотаж в котешката лакомия. 🏆

# 354
  • София
А, защо е на антибиотик Пумпала?

Предната събота го заварихме с подутина на вратлето, точно под бузата (в четвъртък нищо му нямаше), която до неделя не спадна  и затова го взехме с нас в София. Оказа се доста голям абсцес - повече от 5 мл. гной и кръв са източили, и затова беше 7 дни на антибиотик и противовъзпалителни.
Малко принудително го отбихме от майка му, ама той и без това е почти колкото нея вече.

# 355
  • До хладилника, който обичам
Джули е толкова сладка, обожавам розовото около устичката им, което прозира под светлата козинка, докато са бебета.
Пумпал е супер, веднага се вижда, как е у дома си.

# 356
  • Между гори и планини
Може да са истински братя, от една майка или баща - приличат си. Simple Smile
Много ме съмнява!
Лео беше изхвърлен на пътя между града и нашето село. Бобчето дори знам от кой съсед е. През два имота, от трети. Общо взето едни 500 м разстояние. Вероятно е бил любопитен, излязал от двора, минали я хора ( туристи), кола или друго животно, изплашили са го и е объркал пътя назад. И се е скрил в нашия двор 😊
Към момента е залепен за мъжа ми

# 357
Здравейте,
Надявам се, че не нарушавам правилата на темата! Дъщеря ми ме помоли да постна, че 2 котета си търсят спешно дом. Намират се във ветеринарната клиника ММ Вет в Младост 4, ваксинирани и кастрирани.

Женското коте

И мъжкото

Ако вие или ваш приятел търси коте и може да им даде любов и грижа споделете!

# 358
Много са сладки малките душички. Дано да се намерят добри хора, които да им дадат дом и обич.
Ние преди 14 дни осиновихме съвсем мъничко котенце и се сдобихме с нов член на фамилията, дано и тези пухчета намерят своите хора.

# 359
  • Между гори и планини
В тази тема са предимно хора които вече имат котка и не търсят. Но пожелавам успех и здраве на милите душици!
Моите закусват , добро утро!

Общи условия

Активация на акаунт