Любители на котки - Тема 208

• 29 943
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
  • Между гори и планини
Аз много непослушни котки не съм имала, като цяло бели не са ми правили. Вероятно за това не ми е проблем.

# 481
И аз на много хубави котки съм попаднала! Една беля не са направили, веднъж не са захапали някой, надрали или нещо подобно.
Имаше кратък период бебето докато беше малък, сутринта да се разиграят всички и да  ни притесняват, но по цяла нощ винаги са спали и продължават така.
Сега малкият пак сутрин се инати и стане ли 5-7 часа леко превърта, защото иска да излиза. Почва да скача върху нас и да драска по пердетата, да ръмжи 😆😆(много е смешен), да мяука, да се ядосва, че не може да излезе.  Та сутрин хем ми е смешно, хем се ядосвам, че трябва да ставам да му отварям и да се занимавам с него. Махнала съм котешката тоалетна и затова го пускам, че не знам дали и това не е причината да иска да излиза. Затова и не знаех, дали е пишкал или маркирал.

# 482
  • Враца
С какво режете котешкия маникюр? Замислям се и аз да го резна. Вчера играха с децата на криеница и остави, че изподра пердетата ами одраска и двете деца и то едното по лицето. Кая не разбира, че не трябва да драска, а децата не разбират, че трябва да си пазят лицата. А и доста често си закачва по някой нокът я по перде, я по одеало, та май трябва да ги резнем, но не знам с какво. И в тоя ред на мисли, с какво почиствате ушите им? Четох за някакъв разтвор, че се капва. От ветеринаря ли трябва да го взема или има и в зоомагазина? До сега 2 пъти съм и чистила ушите с клечка за уши, но само външната мидичка и то много внимателно, че ме е страх да не я нараня, а материал за чистене си има.

# 483
Доня и Морковелка, това е защото живеете в къща и котките ви са на свободен дворен режим и си израходват енергията на двора. Затова не сте виждали бели вкъщи.

Джаста, и аз плача... Не мога да преодолея загубата... Pensive Новото ще те кара да търсиш старото...

Има и послушни и гальовни бебета, които си остават плюшковци и като пораснат. Моят опит казва, че е до ген и възпитание от майката, че дори от бабата.

# 484
Аз ги режа ноктите с "човешка" нокторезачка. По принцип на голяма котка се вижда ясно живеца и гледам да не го засегна и да режа малко под ъгъл, бая клип чета изгледах как точно става рязането, ама работата понякога е "както дойде". С Мая проблем нямах, слагах я на терасата на масата, хващах лапка, притисках леко да се покаже нокът и действах. Понякога протестираше, хапеше нокторезачката, друг път пък дори не разбираше.
С малкото сега пак лесно стана, но издебнах да е сънена. Е, имаше протести, но нямаше пострадали. Joy
Пп Консултирах се с вета, каза, че пудра става. Да взема от зооаптека и да я посоля добре. Grinning От вет аптека ми дадоха тая пудра:

Според вас читава ли е. Те искаха пипета да ми дават да капя, ама вет каза, че е малка. Инак пък вика, ако искаш доведи я да я напръскам добре, да де, ама тя вече е пръскана преди има няма 25дни, та се спряхме на пудрата.

# 485
  • София
С какво режете котешкия маникюр? Замислям се и аз да го резна. Вчера играха с децата на криеница и остави, че изподра пердетата ами одраска и двете деца и то едното по лицето. Кая не разбира, че не трябва да драска, а децата не разбират, че трябва да си пазят лицата. А и доста често си закачва по някой нокът я по перде, я по одеало, та май трябва да ги резнем, но не знам с какво. И в тоя ред на мисли, с какво почиствате ушите им? Четох за някакъв разтвор, че се капва. От ветеринаря ли трябва да го взема или има и в зоомагазина? До сега 2 пъти съм и чистила ушите с клечка за уши, но само външната мидичка и то много внимателно, че ме е страх да не я нараня, а материал за чистене си има.
Не знам колко са зацапани ушите, но имай предвид, че "изцапаното" на Преслава се оказа ушна краста, която се прехвърли и на другите котки. Месеци наред ги лекувах. А разчитах, че първите доктори са направили необходимото по обезпаразитяването или поне са ни казали всичко, което трябва да знаем. Sad Все пак една седмица им стоя в клиниката. Оплакваха се колко бълхи е имала, а не ни казаха да лекуваме крастата. Sad Повече "мръсни" уши не съм виждала. 

Има специални ножички за нокти. Погледни в зоомагазините и сайтовете. Има и нещо като клещи, но те са по-скоро за много твърди кучешки нокти. На първо време можеш да пробваш и с най-обикновена нокторезачка, но обикновено ноктите се нацепват.

# 486
  • Между гори и планини
Джасте, трябва да стане тази пудра. Другият вариант е шампоан, както аз накиснах Бобчето в леген с топла вода с шампоан и после и него хубаво натърках и оставих за няколко минути да се задушат гадовете. Още докато плакнах бяха зашеметени и после светна.

Мирише доста на газ или нещо бензиново. Но ги трепе. С подобни препарати пръскам в градината срещу миризливки, та познах аромата 😂

# 487
Същата пудра ни дадоха и на нас при първото посещение.

# 488
  • Враца
Таня67, благодаря ще проверя за такива ножички. За краста не мисля, че е, все пак 2 пъти през месец беше на ваксина и предполагам да са казали нещо докторите. Давала съм и противопаразитна паста, не знам дали е и за краста де. Ще попитам в началото на септември доктора като отида за втори прием от пастата. Иначе ушната кал е светла, първият път имаше доста, втория не чак толкова, но си имаше. Все пак аз сравнявам в ушите на децата 😁 Но като го прочетох вече ще внимавам и ще се оглеждам за симптоми.

# 489
Идвам за съвет. Около блока се навъдиха нови котета, но явно има някакъв вирус, очите на всички сълзят, с гурели и цялостно изглеждат кекави. Да не говорим, че малката има бройка ме навежда на мисълта, че много не са и оцелели. Почистваме им очичките, мисля си да заведем някое при ветеринар, но ще трябва да вземем и майката. Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо? Идея какво е?

# 490
  • Швейцария
Аз имам тази ножичка за нокти от ТЕМУ. Струва 2 лв. Мия я научихме да й режем ноктите, докато ММ я реше. Тя изобщо не забелязва.
https://share.temu.com/SwGUrjVbxZA

# 491
Котешките уши - купувам от зоомагазин някакъв препарат и има едни мокри кърпички за почистване, дето са като отрязан пръст от ръкавица. Сипваш препарат в ухото, почваш да го мачкаш да се чуе хубаво шляк шляк и после с пръста с кърпата хууубаво обираш колкото можеш. Не успявам да изчистя като вет, но все пак прилично. В началото като дойде у нас Бела имаше скандално гнусни уши (проверено не е краста).

# 492
Джасте, трябва да стане тази пудра. Другият вариант е шампоан, както аз накиснах Бобчето в леген с топла вода с шампоан и после и него хубаво натърках и оставих за няколко минути да се задушат гадовете. Още докато плакнах бяха зашеметени и после светна.

Мирише доста на газ или нещо бензиново. Но ги трепе. С подобни препарати пръскам в градината срещу миризливки, та познах аромата 😂
Неостомозан има в този шампоан, т.е., съставката се нарича още трансмикс. С този шампоан се мазах против въшки. Този шампоан е много хубав за котешката козинка, понеже има и балсам в него. Ако котето дава да се къпе, в пъти по-добре е от пудрата. Пудрата може да има странични неврологични реакции.

Идвам за съвет. Около блока се навъдиха нови котета, но явно има някакъв вирус, очите на всички сълзят, с гурели и цялостно изглеждат кекави. Да не говорим, че малката има бройка ме навежда на мисълта, че много не са и оцелели. Почистваме им очичките, мисля си да заведем някое при ветеринар, но ще трябва да вземем и майката. Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо? Идея какво е?
Херпесвирусна инфекция. Пикът на епидемията е края на лятото, обикновено. После почва епидемията на панлевкопенията.
Не отделяйте бебетата от майката в никакъв случай. Те трябва да получават антитела от кърмата, за да оцелеят. Можете спокойно да чистите очичките им с физиологичен разтвор и да капете антибиотични капки с тобрамицин, без дексаметазон (той покачва вътреочното налягане и не се препоръчва при малки котета и вирусни инфекции).

# 493
  • Варна
Не знам от кога, поне от вчера си имаме неканено гостенче - прилепче в камината.
Днес го видях, чудех се защо от вчера Тео лежи пред камината до стъклото, не му е от любимите места. И днес като се позагледах ... изпитвам истински ужас от тези животинки.

Как ще го изкара от вътре ММ не знам, ама аз взех да се оглеждам вече...
Много прилепи има в нашия квартал, мислех, че са се поскрили вече... юни месец са на рояци след като се стъмни.

# 494
  • София
Колко много сте изписали и колко хубави "данъци" сте качили - не мога да ви изчета Simple Smile

Ние в неделя привечер се прибрахме от пътуването ни и си взехме Пумпала, направо на път от летището към нас.
Изгледали са се някак си с баба ми. Той много радост и разнообразие ѝ е донесъл, но и я е поизморил, защото е хитър щурчо и само се е чудил как да се измъкне. Баба ми по шопски горделиво и инатливо се съпротивляваше срещу нашите мрежи на терасата и укрепления на комарниците, но като си го вземахме си призна, че ако не са били те, е нямало да може да го опази. Не че е някакъв особено бесен, но си е още дечко и си мисли, че е като на село - всичко е на нивото на земята.
Честно, за 4 дни, в които не сме го виждали, на всички ни се стори пораснал Simple Smile

Преди да заминем пристигна мрежата, която бях поръчала за нашия балкон и вчера мъжа ми я сложи, под зоркия пумпалски поглед. Разбира се, скоро след поставянето беше и тествана - както се полага Wink "Отключих" кучешката вратичка на комарника и умника ни веднага се научи да я ползва и се разваше на новата територия.

В четвъртък имаме час за ваксина. Надявам се да я понесе добре!

Много играл - трупясано заспал Wink

Общи условия

Активация на акаунт