Любители на котки - Тема 208

• 29 990
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
  • До хладилника, който обичам
Когато си котка и живееш с твърда увереност, че всички наоколо съществуват, за да са ти в услуга.
Не мога да си стигна кафето с тази нахалница в скута. Дойде, седна и заспа.

# 421
И аз пия така кафенце на вилата.
Мърка и ми говори.

# 422
  • Между гори и планини
Първи дружки . Играха, играха, па заспаха 🥰

# 423
  • Враца
Вашите котки поне се качват върху вас. Кая въобще не обича да ляга по нас, бяга като опарена. Предпочита да легне до нас. А така искам да легне върху мен и да си я гушкам гушкам. Снощи явно децата и бяха досадили и дойде сама и легна при мен, но отстрани да не ме притеснява явно 😁

# 424
Нашата Бети не обича да спи върху нас. Но редовно ляга в краката ни. А като съм завита и леггне върху завивката между краката ми няма  мърдане

Днес се разходихме до Кукленския манастир. И там имаше едни разкошни котенца. Голямо боричкане беше.

# 425
Изпуснах ви пак и от три дни се опитвам да изчета написаното. Днес вече успях.
Ох, разкошни бебета си имате! Много искам и аз бебе, но ако може и да не пораства и да си стои все така дребчо.
Доня, като гледам твоите Лео и Бобчо, все едно гледам моя Тобчо и бебето. С такава любов го прие и много си играха и обичаха. Бебето и то ми е добродушно и общително и се заиграва с малки котенца или непознати. Сигурно и той ще приеме с любов нова котка.

Аминка и Мила, много съжалявам за загубата ви!
Ако пропускам някой друг се извинявам не помня всичко.

Буда и Марси, да са здрави и все така щастливи!

# 426
Вашите котки поне се качват върху вас. Кая въобще не обича да ляга по нас, бяга като опарена. Предпочита да легне до нас. А така искам да легне върху мен и да си я гушкам гушкам. Снощи явно децата и бяха досадили и дойде сама и легна при мен, но отстрани да не ме притеснява явно
Има такива по-дръпнати. Нашата възрастна котка като по-млада беше такава и разрешаваше да я галиш само с крак Simple Smile А си я пипал с ръка, а е започнала да мята нервно опашката. Иначе нямаше нищо против по цял ден да ти се мотае в краката, да те спъва и без никакъв инстинкт за самосъхранение, да се опитва да те пребие, опитвайки се да не я настъпим. Като навърши 10 години нещо ѝ стана, обърна се на 180 градуса. Сега е като лепка. А е седнал някой или легнал и се сдобива с добиче в скута или в най-лекия случай, залепено до човек.

# 427
Първи дружки . Играха, играха, па заспаха 🥰

Доня, това е прекрасно. Къщата ти е пълна, сърцето ти е  пълно. Отвсякъде любов! Щастлива жена Heart

# 428
Ние днес се мерихме на електронната везна и да се похвалим, че сме цели 940гр. любов. Любовта е нараснала от 660гр. на 940гр. за 16 дни. Джулка Шушулка расте. Heart Eyes

# 429
Ама наистина Лео си намери половинката❤. Много са трогателни снимките на гушнатите Лео и Бобчо💕💕, сродни душички са явно🥰. Много ме радват, като гледам как им е хубаво да са заедно🥰.
И ние сме на вилата с Оливър и тъкмо казвам на ММ, че си личи, че вече е на 3 години. От сутринта лежи под колата. Няма интерес да обикаля двора, да се катери по дърветата, както правеше когато беше на 1  годинка. Тогава не спеше по 24 часа като сме тук, а днес никакво желание да подтичва и да се заиграва с нещо.
Иначе много обича от бебе да го разнасяме на ръце и да ни спи в скута.

# 430
Аз да ви питам нещо. Като слагате пипети успявате ли добре да разделите козината им, че да стане път и да се вижда кожата? Аз на моите не мога. На нито една котка не успявам. Много май са им гъсти козинките и ми е много трудно с тези пипети. По голямото количество май отива по козината, а не по кожата. А така май не са много ефективни. Има ли значение? Манди е хванала вътрешни паразити. От 2 месеца си е въобразила, че е куче пазач и вечер живее на пътя пред къщата. Води битки с пейки, саксии и коли, също и с въздуха. Едва снощи успях да я хвана и да и сложа пипета, но ми се струва, че по-голямата част от нея отиде по козината, а не в кожата. Беше комбинирана и се чудя дали е достатъчна ?

# 431
Ако си изсипала цялата пипета, тя обикновено е малко в повече отколкото са килограмите на котката. Така че сигурно си покрила необходимото количество да проникне в кожата.
То е течно и се разтича, а пък да не ти казвам, ако вземе някой да си тръсне главата като куче, точно след накапването... Даже не остава време да се разтече... Капките са изхвърчали с тръскането. Просто след месец повтори пак със същата пипета. Те сега ще почнат и кожуха да сменят, ще има по-малко бълхи, а от там и по-малко погълнати ларви на паразити...

# 432
  • Враца
Онзи ден ми попадна клипче за капването на пипети. Жената раздели козината на две с малки шнолки, капна пипетката, махна шнолките и събра козинката и готово. Но котето си лежеше мирно през цялото време, та сигурно и това е важно.

# 433
  • Варна
Аз го 'капя' докато спи. Разделям козинката на пътче с гребенчето, придържам леко и накапвам 1/3 от пипетата. Оставям го пак да задреме, защото естествено ме усеща какви ги върша... повтарям и потретвам процедурата.
Така ми каза една девойка в клиниката, като и споделих същите опасения и се получава.

# 434
При мен са двете крайности - гушлив младеж който постоянно иска да спи в скут (чак те следва и си изказва щенията вербално, че иска да седнеш или легнеш някъде за да се присламчи и той):
Скрит текст:
Тук на снимката компромисно се е успал върху един бивш кош за пране и настоящо легло:

и асоциален господин в по-зряла възраст:
Скрит текст:

Все се каня да питам тези нокти дали му създават някакъв дискомфорт на асоциалния господин?

Вижда ми се малко по-тромавичък напоследък, но той си е ленив като цяло и не мога да преценя.

Общи условия

Активация на акаунт