Любители на котки - Тема 208

• 29 941
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
  • Швейцария
Ние купихме същата катерушка от Лидл, но интересът е мижав. И не мога да разбера, аз му чистя лайната на това животно, храня го и му слагам вода, то се е залепило за ММ като гербова марка. Еми не може така.

# 496
Малко данък и аз да сложа. Оранжево котараче с оранжева играчка.

# 497
От мен една морска котка.
Явно искаше да си улови нещо

# 498
  • София

Катерушките от Лидл са наистина супер за цената си Simple Smile

# 499
Абсолютно! И ние сме много доволни от катерушката. Нашата засега бива уважавана и оценена по достойнства, най вече горното кръгло легълце от което виси по всички възможни начини. Joy
Аз мислех, че "къщичката" ниско долу ще е най ползвана и предпочитана от Джу, защото е закътано местенце, а и има за дране/чесане на нокти, но не, по добре се чувства на "вишката".

# 500
Нокти режа с котешка нокторезачка.
Подобна

Удобна ми е.

На Хари ноктите режеш с обикновена нокторезачка (човешка) и после ги пилех с чпвешка пила за нокти (метална). Не знам как ме е издържал Simple Smile Но не роптаеше.

Прибрахме се.
Аш ни нацелува, по много Heart

# 501
Да ви разсмея, в нас се води война за леглото. Котаракът по цял ден си спи на леглото на страната на мъжа ми. Дойде ли вечер буквално се опита дa го избута, няма да ви обяснявам какви глави му удря, като бик е. Grinning

# 502
Joy Joy Joy

Едитвам се:
Сложих бенто с нов аромат - бебешка пудра и настана "ад". То е ровене, душене, въртене, надвесва се над борда на тоалетната си, рови, загребва и хвърля навън. Марката и вида е същия като предното бенто, само аромата е друг и явно нов и интересен и сега клозета е на особена почит. Току що почистих и сега пак.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 09:12 от Джаста Праста

# 503
От мен една морска котка.
Явно искаше да си улови нещо
[
Скрит текст:
img width=600 height=466]//cdn.bg-mamma.com/919e/h8aQ0.jpg[/img]
Много ми е готино като показват варненски котки. Понякога си мисля какво ли щеше да прави Пиратя сега там (във Варна) ако не  го бях взела в Пловдив.
Сигурно като ей тая шарена ловдийка щеше да се е научил да си ловува.

# 504
  • Враца
Аз си мислех, че колкото повече растат стават по-спокойно котките, а Кая те първа започва да си показва потенциала на разбойничка. Установих, че цвета на очите и е същия като на пердетата в хола, явно за това толкова ги харесва и иска да ги свали 😁

# 505
Не знам от кога, поне от вчера си имаме неканено гостенче - прилепче в камината.
Днес го видях, чудех се защо от вчера Тео лежи пред камината до стъклото, не му е от любимите места. И днес като се позагледах ... изпитвам истински ужас от тези животинки.

Как ще го изкара от вътре ММ не знам, ама аз взех да се оглеждам вече...
Много прилепи има в нашия квартал, мислех, че са се поскрили вече... юни месец са на рояци след като се стъмни.

Ужас, не знаех, че е възможно да влезе през камината. И мен много ме е страх от прилепи, а имаме покрай нас в изобилие. Ще го имам предвид това за камината - дано не се случва!

Лусито днес повърна два пъти. Според мен от лакомия.
Първия път беше непосредствено след закуска. Беше изгълтала кубчетата от консервата цели и ги повърна.

Втория път беше към обяд - дъщеря ми я хранила два пъти до тогава и повърнала след хапване на пауч.
Хм.
И друг път се е случвало да повръща понякога. Ще я наблюдавам.

# 506
  • София
Като стана дума за "експерименти" с постелки за тоалетната, аз необмислено грабнах някаква на прибиране от летището - единствената соева без аромат, която имаше, която се оказа с активен въглен и е тъмно сива на цвят. Сега белите ни лапички не са толкова бели.

nelegalnata2, много ти е сладка разбойничката! Simple Smile
От снощи и Пумпала е влязъл в беладжийска фаза. Прицелил се е в невинните ми опунции (Мигел и Мигелито) и се опитва да ги яде и събаря. А от 06:00 сутринта тича като див мустанг из къщи и размахва тази огромна, рошава опашка. Чакам съседите да дойдат да ни попитат какъв дзвер сме прибрали Smile

Сутринта най-сетне стигнах до милата ми Писа Purple Heart Тя беше в голяма немилост през последните дни Sad
Миналата сряда, преди да заминем, заредих храна и вода предостатъчно, но за беда, за първи път откакто слагам хранилката, местните комшийските котараци-бабаити са се сбили там и са я обърнали. Тя не се е отварила, защото съм я подсигурила и през следващите няколко дни безучастно гледахме на камерите как я търкалят по стълбите и по пътеката надолу. Поне отвреме - навреме заставаше в изправена позиция, та Писа успяваше да се храни, като издебне пролука. Вчера тръгнахме в обедната почивка за село, с идеята да си доработим оттам, но имаше тапа на магистрала Хемус и обърнахме, защото нямаше да успеем да стигнем за час.
Днес рано-рано се класирах. Милото така ми се радваше! Беше се скрила в дерето през улицата и само като чу колата се втурна към мен. Хапна, гали се, мърка, ходеше след мен като куче, инспектира миенето на злощастната хранилка, после поигра и заспа като бебе за няколко часа.
Реорганизирах малко сега и завързах хранилката за една маса, да не могат да я бутат, но тези двамата котараци пак са се настанили на верандата пред храната и колкото и да им крещя през камерата - не се махат Sad Нямам против да хапват и да си тръгват, както правеха в началото, но те започнаха да прекаляват. Бият Писа, те са набили и Пумпи и са му причинили абсцеса. Мъжа ми много им се гневи. Не че нещо можем да направим. Като сме си там, само се промъкват, ако има нещо наготово в купичката да го ометат.

Усмихната Писа:

# 507
  • Швейцария
Moмичета, ветът каза, че Мия е къса и кръгла. Каза за деня да й давам по 50-60 гр храна, общо суха и мокра. Сега й сипах точно толкова. Ми то няма ли да умре животното от глад? Досега й сипвах винаги суха да има и купичката й беше пълна.

# 508
Ей така блажено се спи, сред като за 24 часа е натворил един куп бели! Хванах се за главата, хора. - луда котка. Че и през нощта ме събуди, квичеше, че е сам и никой не иска да играе с него Smiling Imp

# 509
  • Враца
Таря, Пумпала има много сладки ушенца,не се ли боцка на кактуса. Аз имам 2 на терасата и Кая като тръгне към тях аз изпадам в истерия, защото реших да ги пресадя без ръкавици (не виждах бодлички) е после едвам се изчистих с пинсетка.
Стана ми много жал за Писа. Тия разбойници не стига, че са я оставили без храна ами и я бият. Няма ли как да им слагаш по малко храна в другия край на двора докато сте там, да свикнат на друго място да търсят. Макар, че те щом веднъж са видели къде има ядене, няма да избягат. Много кофти така.

JennyBG и на мен ми се струва малко храна за цяло денонощие, но щом вета така е преценил, явно е за доброто на котето.
Кая сме я водили 2 пъти на ветеринар заради ваксините и не ни е казвал по колко да я храним, но и ММ не е питал (той я води) Тази седмица става на 4 месеца. Давам и за денонощието 1 пауч от 100гр и около 40-50гр гранули, като някой път изяжда всичко, друг път и остават. И аз гледам винаги да има по-малко гранули в купичката, но не ги слагам на веднъж. Като порасне как ще я свикна да яде само сутрин и вечер не знам. За сега и е добре така, пък по на там ще му мислим.

ver4eto_sv този рижко е голям сладур, личи, че бая се е потрудил преди да се излегне така 😁

Кая се сърди, че каките играят без нея и се намесва където може

Общи условия

Активация на акаунт