Любители на котки - Тема 208

• 29 150
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • Между гори и планини
Бобчо така омирисва, че цялата къща разбира! Според мен и самия бетонит не е ок. В смисъл - всичко си покрива, прави топки, но не покрива миризмата. Днес чистя основно, слагам турският с аромат ма сапун . Замислям се тия дни капака на тоалетната да сложа, без вратичката, а в последствие и вратичката.

# 631
А защо са тия закритите тоалетни? Не вярвам да ограничават миризмата...

Аз продължавам да си ползвам силиконовите кристалчета. Единствено при номер 2 се разнася неприятна миризма - но то е неизбежно. Веднага го почиствам.

# 632
Той е малък веднага ще свикне и с вратата на тоалетната. Поне моя малкия от раз свикна. Като го сложих капака, аз го вкарах 1-2 пъти след слагането на капака и това му беше. Той го обърна и на игра.

И на мен много ми мирише, бях решила, че имат гиардия и хапчета им давах и пак си вони. Ядат различни видове и марки храни и пак ми смърди. Аз го отдадох на бентонита, но явно това е нормалността😬.
Повече ползват от Лидл и Кауфланд, защото ми е по-удобно. Лятото им спирам тоалетната вътре. Те и миналата зима в интерес на истината не са я ползвали много. Даже не съм купувала пакети бентонит, имаше останали 1 и половина от предната зима и това са ползвали. Сега ще видя да им взема няколко пакета обаче мисля да е друг, че да реша, проблема в моето силно обоняние ли е или в бентонита.
Те са ползвали само бентонит и веднъж царевична, но на мен не ми хареса и повече не повторих.
Ще пробвам и тези новите дървените от Кауфланд.
За пилетите съм чела, че хората пишат, че после мирише на борче. Ако е така наистина ще е много хубаво. Все се каня да ги пробвам и така си остава. Може тази година.

И от закрита тоалетна пак мирише, аз си мислих, че тя ще неутрализира, но не.

# 633
  • До хладилника, който обичам
А защо са тия закритите тоалетни? Не вярвам да ограничават миризмата...
О, чувствително се ограничава миризмата. Даже да е просто закрита, без филтър.
Малкото сега ползва закрита тоалетна на долния етаж (заедно с големите, като ги мързи) и открито легенче на горния. Като ползва откритото легенче, се носи миризма чак до долу. Като е в долната закрита, може и да не разбера, че е мръсна, ако не съм наблизо непосредствено в първите минути след ползване по нужда.

# 634
  • Между гори и планини
Доста намалява миризмата със закрита тоалетна. Както и песъчинките около нея! Като се сложи и вратичка, почти няма миризма. Нашата е с гъбка филтър и пера гъбката почти всеки ден.

# 635
Аз сега ползвам тази, дето сама се почиства, но Бела като отиде и просто веднага засмърдява на ужас. Поръчала съм вратичка, че не се живее, а понеже е обемна я сложихме в хола. Лъки не се разбира изобщо кога е ходил, ама тая смрад от Бела....

# 636
Закрита на мен ми трябва, защото Кастиел има мерак да рови и разнася камъчета, ако намери и някоя барбонка и нея разнася ако не го видя. Тази в банята не се сеща да ходи да я рови, освен ако не съм я извадила коридора да чистя банята, ама на Мег ще е в стаята при мен не искам да чистя камъчета по цял ден.

# 637
Животът е толкова уморителен, когато си само една малка котка, прекарала деня в катерене по стените

# 638
  • Враца
Кая когато ака ухае целия коридор,но за 5 мин. не повече. Аз като чистя тоалетната ми мирише повече и то на пишо. Вече писах, че сме с отворена тоалетна и бентонит с аромат на зелена ябълка.
Новото място за криене на Кая.

# 639
Привет и от нас!
Да се похваля, днес взех метална мрежа от Практикер  и даже я сложих вече да ми е мирна главата върху другата 🙃. Споделяла съм с вас, че тази от зооплюс не ми се виждаше надеждна с гризкането от Линош и катеренето до горе. Затова когато сме на вън затваряхме вратата към терасата и като се приберем отварях за да имаме поглед какви ги твори Линка. Сега сме щастливи всички, вратата отворена широко и Линош излиза и влиза без някоя от нас да ходи по нея. 😁 Хич не ми пука грозно ли е, затвор ли е, по - важно ми е да  е сигурно и да не става парашутистка, даже сме си супер доволни с кака, че няма да я мъмря ако е забравила вратата. 😁
Доволна Лина 😻

# 640
  • София
"Толкова ми се играе с черния батко... ама той мнооого голям... и малко ме е страх"  😻❤️

Току- що гледах клипче как Мей се разхожда- бавничко, куцукайки,  но ходи и разглежда с любопитство и се гали.
Прекрасен! Като че ли още не вярва какъв е късметлия милият пострадал гигант.
Не се справих да дам линк..., затова го направих със screenshot ☺️

Скрит текст:

# 641
Горе ръцете!

# 642
Относно пелетите - бях взела голям пакет от Матерхаус, не от тези, специално за котки. Оказа се, че ги обработват с нещо и котката ни въобще не ги хареса. Тя още не беше научена на котешка тоалетна, та и това има значение. Но някой спомена, че не мирише толкова с пелети, трудно ми е да повярвам, така ли е наистина? Както и това, че може да се изхвърля в тоалетната? За коя марка става въпрос по-точно?
С бентонита при нас номер 2 мирише само понякога, а номер 1 повече мирише, като се натрупа във времето - ако го хвана по-навреме и буците не са изсъхнали толкова, успявам да махна част.

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 14:29 от eon_user

# 643
хахаха само така, щом не слушат хахаха Smiley

Сутринта видях, че Чучи има леко разстройство. Или не много леко, но не и дрисък. Дадох прахче пробиотик, имам за още 4 дни. Подозирам една нова консерва, която онзи ден си я хапна с голям кеф, но ето какво се случи. Не помня марката, взех я от Зооплюс, но би трябвало да е с добър състав. От Феликс и Уискас никога не е имала проблем, тях си ги хапва от бебе още. Гранулите са ни едни и същи от две години - на Брит с пиле. От тях няма как да е това разстройство. Единствено консервата е нещото, което е по-различно.

Въпреки, че и кучето си хапна, но на нея и няма нищо Wink

# 644
  • София
С бентонита при нас номер 2 мирише само понякога, а номер 1 повече мирише, като се натрупа във времето - ако го хвана по-навреме и буците не са изсъхнали толкова, успявам да махна част.
Затова купувай не обикновен бентонит, а супер/ултра абсорбиращ. По-ситен е, но топките се слепват много по-силно и не се разпадат лесно при вадене.

Колкото до пелетите, те се разпрашават от мокро. Затова могат да се изхвърлят в канализацията. Запазват се незасегнатите гранули и се изхвърля праха.

Общи условия

Активация на акаунт