Любители на котки - Тема 208

• 29 127
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
  • София
С лудницата в двора някак си се справих (колкото и невероятно да ми изглеждаше) и багажа стегнах...

Какво му трябва на човек за почивка на морето- плажна кърпа и любимо същество ❤️

# 691
Any, най-важното е в куфара ❤️

# 692
И Линка така се нагнецва в куфара на кака като тръгва за някъде. 😁
Да питам - на Линош май месец е изтекла  годността на шампоана, но тъй като имахме код кафяв и така се беше омазала, че се наложи да мием дупчо. Да ама после погледнах и сега... мигам на парцали. Какво да очаквам?
Самото миене с нея си е див екшън, кака я опаковаме в най - дебелия халат, който има, тя я държи, аз мия - щура работа си е, ама няма начин, много трудно това миене. Мисля като изсъхне да ѝ подстрижа пак гащите, щото все така се получава да залепне някое топче и става мазало след това.
Едно мокро дупче и опашката една тъъъничка . 😁

# 693
Лусия, според мен няма да има проблем с шампоана. Свекърва ми беше фармацевт и казваше, че всичко, козметика и лекарства можело без проблем да се ползва до шест месеца след срока на годност.
Много са сладки всички.
Ред, и нашата Оливия е 4.5кг и ще минава на диета, че са й множко. Ама много мъца, като намалим дажбата.

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 11:49 от MianaNia

# 694
  • Швейцария
Мия откакто е на диетата на вета, т.е. 2 седмици, отслабна с 400 грама. Сега е 3.200 кг, като стане 3 ще качим грамажа малко.

# 695
  • Свети Влас
Здравейте, неоткриваеми сте. Радвам се да ви намеря отново. Ето и отчет за Лео, който вече е на 3 годинки. Не можем да го запрем, сега като е топло иска все да е навън. Имаме и още две-три мЪжаги, които храним. Нашият раздава лапи на Пешо. И нашественици има отвсякъде. Този Рижко се кара с Пешо.

# 696
Джулката се оказва доста адаптивна. Вече сме си у дома и все едно не сме били извън него. Бяхме в отпуска  и седем дни щуря в дома на баба си и сега щурее из нас все едно не е пътувала и била на друго непознато място. Пътуванията засега са песен. Кротка и спокойна е, няма жокери. Бързо се адаптира към нова обстановка, не се крие. Яде препечен хляб, корички, чеше си зъбките, даваме по ню ню, само за опитване. Вчера Джастев и даде пилешко кокалче(под строг контрол), ей Богу, това се превърна в истински хищник, ръмжи, издава звуците за вкусна храна, пази си кокала, не го дава без бой, страшна забава падна. Все едно леопард брани плячката си. Joy Посягам да и го взема, а тя разперва нокти и ме бута с лапка. От наблюденията ни досега, тази котка е създадена да оцелява. Изисква, гласовита е, нахалства, бори се, но получава своето. Засега не е капризна, много жизнена, много игрива, постоянно е в движение, заиграва се, намира си сама занимания ииии.. дава на мама целувки, определено вече си знае името и реагира на повикване(разбира се когато тя пожелае). Лошо, че си хареса масите за хранене и сега работим по това да не свиква да се катери там където се храним, за момента каузата изглежда загубена, но ние не се отказваме. Joy

Тук спи върху мен:

Много обича преди да легне до сърцето ми, да забие муцунка в муцуната ми и да стои така известно време и след като ме нацелува да си легне да спи доволна.
Пп Пораснала е, издължила се е, вече сме около кило и двеста, козинката е мека, гладка, копринена. Heart

# 697
Джасте, Господ си знае работата Heart Eyes Изпрати ви тази фурия, която завладя сърцата ви и ви радва всеки ден!

# 698
Кардю, съвет за некастрирани котаци не мога да дам. Успех.

Малко преди кастрацията Оникс започна да се прави на мъж и онождаше батко си Joy
Може би ако кастрирате Балу ще се оправят нещата.
Но определено ще има леко или не толкова леко напрежение.

# 699
Още не знам кога ще идват да приключват нещата тук и да видим какво ще правим с Балу. Но ще се погрижим за него.

# 700
Кардю, аз само да предупредя, че е много много силна миризмата от маркирането на мъжки некастриран котарак. И много силна, и трудно и бавно се измирисва, винаги си остава нещо във въздуха. Според мен кастрирайте новия момчок.

# 701
Здравейте,
И аз идвам с въпрос относно котешката тоалетна. Къде се изхвърлят "екстрите" и остатъците от бентонитът/пелетите.

"Екстрите" досега съм ги събирала в торбичка, но не е много приятно тази торбичка да се съхранява в банята ден-два. А от скоро имам и този вид постелка за под котешките легенчета, която обира частиците, които излизат отвън.

Искам да попитам тези "екстри" и това, което се е събрало в тази постелка, дали може да се изхвърле директно в нашата тоалетна, или ще ни я задръсти?
Пелетите дали не са твърде едри, а бентонитът разгражда ли се?

# 702
Бентонита не се разгражда и не се изхвърля в тоалетната, защото ще я запуши. Има разтворими във вода котешки тоалетни, мисля че соеви бяха, но цената им излиза доста висока.
Големите "екстри" лично аз ги изхвърлям в човешката тоалетна. Въпреки че по тях има полепнало от бентонита, не съм имала проблем. Вече за другото - пиш, с лопатката в пликче и в казана.
Такава постелка и у нас имаме. Обира от бентонита, който е полепнал по лапките, но само ако котката на излизане от тавичката реши да стъпи на него. Ако реши с лъвски скок да прелети, тогава не става Smile

# 703
Не бих изхвърлила и аз в тоалетната. Разхождам се по 3 пъти на ден до коша, като събирам непосредствено преди да изляза, защото в торба наистина мирише, а докато са си в пясъка поне не намирисват.

# 704
Значи топчите пиш не е препоръчително.
А за тези насъбралите се в тази постелка? Аз и тях исках да хвърлям в нашата ВЦ просто защото някак си ми е по-удобно. Моите котета изхвърлят повече бентонит по постелката :/ и събира повечеко.

Общи условия

Активация на акаунт