С какво да заменим газираните напитки през лятото

• 2 802
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Газираните напитки са бъкани с какво ли не. Не е вредна газираната вода, но всичко останало е. Темата е за газираните напитки конкретно.

# 16
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Преди няколко години открихме каркадето, но не безцветната, безвкусна незнайна смес в пакетче, която е продава в България, а истинска напитка, направена от изсушени цели цветчета каркаде.
Рецептата е проста - 5-6 цели цветчета е заливат с литър студена вода и се оставят в хладилника за 12 часа.
След това течността се прецежда и напитката е готова.
Цветът е наситено рубинено червен, вкусът киселичък, сякаш има добавен лимон.
Може да се добави вода, ако е прекалено киселичко или ако от мерак сте сложили повече цветчета.
В Египет добавят захарен сироп (кристалната захар трудно ще се разтвори в студена вода).
Като по-луксозна опция слагат боровинков топинг и няколко замразени боровинки, понякога стръкче мента...
Въпрос на вкус.

Колегите твърдяха, че сваля кръвното.
Не съм забелязала такова нещо, но се чувствам длъжна да го кажа.

Simple Smile Наздраве!

# 17
  • Най-красивата страна
Правя сироп от бял бъз ,разреждам го с вода,добавям лимонов сок .
Лимонада-сок от лимони,сок от портокал ,вода и листенца мента.
Студен чай,който си приготвям-от лайка,от мащерка,от липа.Докато е горещ добавям мед,сок от лимон.Оставям да изстине и осле в хладилника.

# 18
Правя си домашна лимонада с много лед.
-смутита
Шейкове
-студен чай

# 19
Аз газирани напитки никога не съм обичала, но откакто си купихме машина за газирана вода започнах да пия доста газирана вода. Понякога овкусена със сиропи със стевия.
Както някой беше писал по-горе газираното само по себе си не в вредно, а захарта и всички добавки, които бутат вътре.

# 20
Много обичам студени газирани напитки, но винаги съм ги избягвала заради захарта.
Тези без захар  пък са вредни заради самите подсладители.

Най-често консумирам обикновена газирана вода или тази, която е ароматизирана.
Понякога си разреждам газирана напитка с подсладител с газирана вода, просто за малко вкус.

И бирата замествам с газирана вода понякога.

# 21
Аз дори и газирана вода не пия, защото имам синдром на раздразненото дебело черво. С бирата е същото положение, до скоро пиех, но вече не.

# 22
Не харесвам вкуса на водата, признавам. Наливам се с чай от маточина без захар и айрян в съотношение 1 към 3 с много лед.
Газирани напитки пия средно два пъти годишно , един път пия кола и един път тоник. Не ми харесват, слава богу.

# 23
На мен хинина ми влияе неприятно в тоника,макар да е сложен само за аромат...

# 24
Аз също не пия газирани напитки. Но много харесвам газирана вода. В България има естествено газирана - Михалково например. Понякога слагам нарязани ягоди, малини, мента и/или лимон/лайм/портокал, или ягоди и босилек. Разбира се, с лед и 0 захар или мед.

# 25
  • При елфите ...
(Рецептата е от нета и не съм записала от къде е и кой е авторът й...)

🍓🍋 Освежаваща ягодова лимонада – перфектна за топлите дни!

Необходими продукти (за около 4 чаши):
200 г пресни или замразени ягоди
Сокът на 1 лимон
1 литър газирана вода
Подсладител по избор – аз използвах около 3–4 с.л. еритритол (или по вкус)
Кубчета лед
Листа мента
Блендирайте ягодите с лимоновия сок, малко вода и подсладителя.
Смесете с газираната вода, добавете лед и мента.

# 26
  • При децата ми
Аз газирани напитки никога не съм обичала, но откакто си купихме машина за газирана вода започнах да пия доста газирана вода. Понякога овкусена със сиропи със стевия.
Както някой беше писал по-горе газираното само по себе си не в вредно, а захарта и всички добавки, които бутат вътре.

По същия начин и аз. Никога никога не съм обичала газирана вода. Дори не исках да я опитам! От миналата година я започнах да я пия. Много добре утолява жаждата. С резен лимон е перфектна.
Лятото, както и другите сезони обикновено пия вода. Сега от време на време и газирана вода. Обичам много и правя сок от бъз. С лимон и мента е супер! Домашни лимонади също много ми допадат.

# 27
Според експертите естествено газираната вода е за предпочитане,понеже е естествена – съдържа ценни минерали по естествен начин...

Общи условия

Активация на акаунт