Компромисите в една връзка - здравословни ли са и до каква степен ?

• 18 076
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Бойлерът може да се разгледа като изразно средство. С което казваш на човека до теб - ти си ми невидим. И вече от козметичен битовизъм имаме пукнатина във фундамента. Развръзката е естествено следствие.

# 256
Емпатия ли, търпение ли, но е до време.
Разминаването в активност/спане скапва повече и от източен проточен бойлер.

Не съм съгласна.
Точно тук идва моментът с компромисите. Ако хората искат да са заедно, ще намерят как.
Например мъжът ми е сова, аз съм чучулига. Живеем заедно от вече 36 години (гаджелъка преди това не го броя). Не е въпросът кога точно ставаш, номерът е да не пречиш (много) на другарчето.
Отделен е въпросът, че с напредването на годините често ролите се разменят. В момента мъжът ми сова става сутрин дори преди мен.
Друг е въпросът кой на какви компромиси е склонен и дали напук не действа в ущърб на другарчето.
Ама който е безгрешен, моля да хвърли първия камък.

# 257
Разбирам, че да се къпеш, спиш ,направо дишаш по различен начин от половинката ,с която живееш е фундаментално различие и голям компромис
Аз у нас или спя, или ме няма.
Все още има къде да се изкъпя.

# 258
Разсъждаваме по ключова дума 'бойлер' за ситуация, в която някакъв бойлер е само декор. Всичките компромиси и съобразяване на света не могат да спасят отношения, в които са приложени еднопосочно.

# 259
В ситуацията с бойлера съвсем не е сигурно дали егоизма в отношенията не е бил двустранен.
Иначе е добре още в началото като усетиш, че не върви съжителството с някой - да го прекратиш.
Всъщност не се знае и колко е било в началото де.., прекратяването заради бойлера.

# 260
  • София
Темата в за всякакви компромиси. Аз по принцип обичам да спя, ама ако е по любов, ще направя компромис. Един два пъти. 😁

# 261
Абе, бойлер, та бойлер- има проточни газови, решете си проблемите по възпитан начин.

# 262
  • Somewhere far away
Мда и не всеки има право на отпуска по повече от 20 дни.

Надменните подмятания са не само за това. Видяла съм го как говори и за провинцията- ние все едно тук живеем в каменната ера.... смешно е да се говори така и това само показва едно доста ограничено съзнание както за света , така и за живота.

# 263
Емпатия ли, търпение ли, но е до време.
Разминаването в активност/спане скапва повече и от източен проточен бойлер.

Не съм съгласна.
Точно тук идва моментът с компромисите. Ако хората искат да са заедно, ще намерят как.
Например мъжът ми е сова, аз съм чучулига. Живеем заедно от вече 36 години (гаджелъка преди това не го броя). Не е въпросът кога точно ставаш, номерът е да не пречиш (много) на другарчето.
Ма как, въобще не пречиш на другарчето и то си спи, спи, спи, както някой по-горе писа "проспива си живота". А междувременно животът се случва с всичките му задачи и битовизми.

Бази, ама то или случваш или чакаш нещо да се случи. И не се оплакваш, ако те подмине и се случи на друг. Докато спиш.

# 264
  • Somewhere far away
Разбира се, че ще си спя - нали затова е почивката. Да ставам рано в почивен ден, щото според някви бабини деветини ако не го направя то значи че "съм си проспала живота" ?!  Как ли пък не.

# 265
Не бе, ставаш рано, за да се изкъпеш, докато има топла вода.

# 266
  • Somewhere far away
Не бе, ставаш рано, за да се изкъпеш, докато има топла вода.
Нямам такива проблеми, защото винаги имам топла вода . Grinning

# 267
Или си родена с късмет или си попаднала на мъж.

# 268
Има хора/понякога хората се събират за пробно съжителство, почвам да се повтарям.
Колкото до съвпадЪците - присетих се за  семейство мои специализанти, които за генерални решения и действия реализират уникална синергия в инертността си. Налага се с шутове да действаме на моменти, образно казано. Иначе, в изпълнение на преките си задължения са топ. Отстрани погледнато, и в социален план, този унисон ужасно пречи и на двамата. Пропускат моменти, пропускат възможности. Отпосле се усещат, но птичето каца веднъж.

# 269
Разбира се, че ще си спя - нали затова е почивката. Да ставам рано в почивен ден, щото според някви бабини деветини ако не го направя то значи че "съм си проспала живота" ?!  Как ли пък не.
Оставяме ги настрана девитините, но вкарваме в картинката бебе+тодлър. До колко ще спиш и дали?

Общи условия

Активация на акаунт