Компромисите в една връзка - здравословни ли са и до каква степен ?

• 18 099
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
  • Somewhere far away
Или си родена с късмет или си попаднала на мъж.
Нито едното.
 Наздраве за Тец-а.

# 271
Не бе, ставаш рано, за да се изкъпеш, докато има топла вода.
Нямам такива проблеми, защото винаги имам топла вода . Grinning
А аз защото имам 2 бани. Все в едната има вода.

# 272
Тъй. В отношенията (между двама) най-напред в добре всеки да е наясно кое за другия е важно. По тази линия  адаптивността към особеностите на партньора може да се тренира двупосочно, в случая, например -  две и повече санитарни помещения или просто и чисто съобразяване с другия.
Като чета как с лекота се омаловажават потребностите на ближния, който в нашия случай не и ближен, а просто човек - не мога да не дам и други примери  от типа на “сготвих за себе си, ти се оправяй”, или из ежедневието - “докторе, много ме боли - аре бе, внушаваш си, всичко е в главата” или “свиквай”.
Айде, наздраве!

# 273
Тъй. В отношенията (между двама) най-напред в добре всеки да е наясно кое за другия е важно. По тази линия  адаптивността към особеностите на партньора може да се тренира двупосочно, в случая, например -  две и повече санитарни помещения или просто и чисто съобразяване с другия.
Разликата клони към безкрайност, а именно - при желание за съобразяване с партньора (произлизащо от обичта към него) ще се разберете и ако имате половин баня; при желание да се наложиш (което и да не е целенасочено, обичайки само себе си ефекта ще е същия) и безкрайно много бани няма да ви стигнат. Защото скапаният бойлер е само проявление на егоизма у източващият го, като не е бойлера ще е тоалетната дъска или друга подобно възвишена образност. Всяко ментално несъответствие става неустоима оферта за скандал.
Като чета как с лекота се омаловажават потребностите на ближния, който в нашия случай не и ближен, а просто човек - не мога да не дам и други примери  от типа на “сготвих за себе си, ти се оправяй”, или из ежедневието - “докторе, много ме боли - аре бе, внушаваш си, всичко е в главата” или “свиквай”.
Айде, наздраве!
Бива като сбито описание на психотерапиите с лалане. При сериозно загрижените с право на цветни рецепти няма такъв аутсорсинг към главата, там е вземи си хапчето, пък като се кротнеш ела да се разбЕреме като мъже.

# 274
От много проповядване на мантрата 'трябва да обичаш най-много себе си' не остава желание за опознаване на чуждите нужди в някои хора, така е.. само дето случая повече прилича на 'присмял се хърбел, на щърбел'

# 275
Било е мантра някога, сега си е заводска настройка.

# 276
Ще си спя колкото искам.
За училище съм ставала под режим. Сега си ставам по биологичния часовник.
И пак всичко си случвам, че и хартък остава време.
Ще ме буди някой зорлем да случваме. Айде холан. Да си случва сам.
Никой мъж не ме е карал да случвам досега. Не са се оплаквали от "активността" ми, даже напротив.
Най-мразим да живеем по план и трябва.
Нищо не трябва.
Трябва да следваш усещанията си.

# 277
Аз като ви казвам  че хората не знаещи що е то компромис, не са във връзка, вие не вярвате.
Така е.

# 278
Намерили са се двама спящи, няма нищо лошо.
Може да правят секс 😅, на последната почивка се сприятелихме с едни хора, но по-възрастни. И по едно време едната вечер мм им вика ние отиваме да спим. И те бяха втрещени, било 10 , било лято , да идем на дискотека. А ние искахме да останем сами.
Но да, и за мен цял ден да се спи вечно е пропилян живот. Но тук поне и двамата са така. Аз обичам планината и да отидем сутрин там, и мм е така. Още преди заживяване заедно много хора виждат дали си пасваш с човека на пътуване.

Какво би станало с двама, при които винаги единият спи до 3 следобед, а другият става в 8. И никога не правят нищо заедно,за мен това са съквартиранти. Могат и да имат дълъг брак с разпределени задължения и гледане на деца, но липсва нещо основно като време заедно. През повечето време хората са на работа, нормално е уикенда да са семейно някъде.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 01:04 от Moderator (Nikol)

# 279
Ами, не. Няма нормално.
Всяка двойка си има собствена динамика.
Като вземете да разполагате и заклеймявате хората да ви се чуди човек.
Има злетаци са си ок заедно цял живот Пасват си, хубаво им е. Това не е нито моя, нито ваша работа.

# 280
Така де, важно е да си пасват. Ако за единия времето заедно е важно, за другият не, значи не си пасват. А може и да е вид компромис, който единият прави, за да има семейство. Пак опираме до характер и какво сме склонни да приемем, което за един е невъзможно и няма нужда да се мъчи, за друг е приемливо.

# 281
Какво би станало с двама, при които винаги единият спи до 3 следобед, а другият става в 8.
Ще бъде като дистанционна връзка в различни часови зони, ще се виждат рядко, ще се затъжват един за друг, ще ги бъде дълги години.

# 282
Какво би станало с двама, при които винаги единият спи до 3 следобед, а другият става в 8.
Ще бъде като дистанционна връзка в различни часови зони, ще се виждат рядко, ще се затъжват един за друг, ще ги бъде дълги години.

Докато не влязат в критическата и двамата започнат да не могат да спят по едно и също време.
Тогава може и да се разделят.

# 283
Ако се искат двама, прегради няма.
Оправдания има всякакви.

# 284
То искането не е като моженето. Айде да се върнем на земята.
Иначе си нося с кеф тениската с надпис "Love always wins" Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт