Компромисите в една връзка - здравословни ли са и до каква степен ?

• 17 894
  • 750
  •   1
Отговори
# 45
  • Далечният изток
Благодаря, но след като на 50 не съм я срещнала, ако я срещна на 51, тя логично няма да е вечна... ако ме разбирате Grinning

# 46
Само  че животът не е низ от критични ситуации, катастрофи и бедствия.
мхм, не е....
Не издържа ли на стрес, не ми го хвали!
Това най-добре да се провери предварително. Ето един примерен тест - рано сутринта се започва с истеричен рев, на обяд поне половин час се мрънка и дудне, а вечерта завършва с луд скандал.

Ако не е избягал, значи издържа на стрес.

# 47
Остава да пуснем и тема за истинската любов, за да я видим ние нея изветрява ли, не изветрява ли, колко издържа, защо, но и как…
Само  че животът не е низ от критични ситуации, катастрофи и бедствия.
мхм, не е....
Не издържа ли на стрес, не ми го хвали!

Това не означава да му образуваме системно стрес, за проверка колко издържа. Земе да се спраска от издръжливост и да се гътне, че после - какво?

# 48
Благодаря, но след като на 50 не съм я срещнала, ако я срещна на 51, тя логично няма да е вечна... ако ме разбирате Grinning

Защо бе, нали сме безсмъртни?. .
Само преминаваме от едно състояние в друго. И щом е вечна, няма граници за любовта  😄

# 49
"Това най-добре да се провери предварително. Ето един примерен тест - рано сутринта се започва с истеричен рев, на обяд поне половин час се мрънка и дудне, а вечерта завършва с луд скандал. "

Може да е глух, почитател на операта и т.н. Не е в това пойнта. Еднопосочно нищо не става. Ключовата дума е взаимно. Като се обичате и двамата няма да искате това, което само отсрещния не иска и така компромисите ще са хем минимални, хем повод за спойка в любовта и самочувствието ви.

"Земе да се спраска от издръжливост и да се гътне, че после - какво?"
Золофт с уиски се пие докато е време.

# 50
  • Somewhere far away
Тва с пушенето не е кой знае какво- има много примери на връзки единия пуши, другия не - и са много успешни и дългогодишни връзки. Отново всичко опира до човека - ако ти е такъв проблем чао, ако не -  оставате си заедно и се гледате влюбено завинаги. Има къде къде по -големи  проблеми и компромиси, така че едва ли точно това ще обърне каруцата.

# 51
Така е, няма да я обърне, защото аз поне изобщо няма да подкарам каруца с пушач Simple Smile

# 52
  • Somewhere far away
Даже едно позната наскоро се оплаква - "ами той мъжа ми мн гадно мирише като си легне, нали пуши преди лягане и после се усеща миризмата на цигари, еее много гадно". та тъй- мн гадно, ама си седят заедно и са заедно от не малко време.

# 53
Правите ли компромиси? = какво е важно за вас? + вашето важно по-важно ли е от важното на другия?
Семантиката може да даде доста коректен отговор на подобни въпроси. Компромис идва от глагола компроментирам, чиято оригинална етимология (в старофренски) е - подлагам се доброволно на чужда преценка, съд. В смисъл отстъпвам правото си на избор (за важни житейски решения) другиму. В този смисъл дребни отстъпки не могат да бъдат наричани компромиси. Демонстративнотo, видиш ли, "АЗ правя компромис с твоето ... (нещо незначително) е контрапродуктивно и може само да ядоса партньора. Защото показва, че имате съществени различия в определяне на значението на нещата. Подобни различия са най-често непреодолими.
Така че, уважаеми госпожи, внимавайте какви компромиси правите и колко показно ги правите Wink

# 54
Даже едно позната наскоро се оплаква - "ами той мъжа ми мн гадно мирише като си легне, нали пуши преди лягане и после се усеща миризмата на цигари, еее много гадно". та тъй- мн гадно, ама си седят заедно и са заедно от не малко време.
Аз пък познавам обратния случай: жената е страстен пушач, ама толкова, че и зъбите са пострадали, мъжът не пуши. И търпи. Не е доволен, ала тя казва, че не може да ги откаже. Пробвала е няколко пъти, не ставало. И какво правим сега?

# 55

Това не е компромис, това е безхаберие. Аз не бих допуснал някоя смръдла да ми стои в леглото и една нощ, камо ли за постоянно. Окей, ако пуши, но да смърди и да ми нарушава комфорта по-скоро не. Трябва да имаме стандарти и да изискваме от хората около нас с добър пример.
Отказах бивша приятелка от цигарите. Пушеше от нервнечене. Намерих начин да я успокоявам. Правих и комплименти за усмивка, за аромат, за красива кожа - нямаше как да унищожи този образ заради едното пушене.
След като се разделихме по нейна вина след три месеца я видях в парка с цигара в уста. Не е моя грижа, но добри навици градени с години могат да пропаднат за кратко време.

# 56

Следвайки логиката, и на 20 да я беше срещнала, пак нямаше да е вечна. Smiley Аз пък ти пожелавам вярно на 51 да я срещнеш и да ти се разбият на пух и прах всички вярвания относно нея, какво е и какво не е, особено негативните.

Но ме подсещаш, че снощи гледах подкаст с един адвокат по бракоразводно дело, който усилено увещаваше хората да не сключват брак, защото той неминуемо ще приключи - или с развод, или със смъртта на единия. При всички положения е ясно, че ще има край.

Относно пушенето - Да ги имаме тези проблеми на приятелката ти, Deathcrush, ама на. Шегувам се. Аз пуша и няколкото пъти (мисля, че са 2-3), в които това е било повдигано на въпрос, проблемът е, че мъжът ми изпада в ужас само като си представи, че може нещо да ми стане. Та, въпросът е, опасно е за здравето.

𝑬𝒍𝒊𝒇𝒇 - Ами, не знам какво правим. Да опита пак. Поне аз това възнамерявам да направя. Smiley

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 21:22 от mejdinna

# 57
  • Далечният изток
Ааа мерси Simple Smile
И този лаф на колегата адвокат го крада Grinning

# 58
Тракиец, тази те е напуснала щото й пилиш и си я насилвал да се променя.
Разбира се, че ще си пуши като те е оставила. Върнала се е към себе си и навиците си.
Не се прави така с хората – тарторите най-много знаят и разбират какво нямало да търпят във връзки и съответно или търпят много повече, или са все без партньори.

# 59
  • Далечният изток
Те всички затова го напускат...

Общи условия

Активация на акаунт