Компромисите в една връзка - здравословни ли са и до каква степен ?

• 18 056
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
То всички искаме да спим и то плътно 8 часа, просто някои си лягаме по-рано, съответно се наспиваме по-рано. И най-мразим тъкмо да заспим и някой да ни събуди. И ценим времето заедно. Това не биха били компромиси, а крайни разминавания и различни ценности, за мен не би проработило в дългосрочен план.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 08:09 от Tanya Valcheva

# 286
  • София
Събудихме се рано тази сутрин, че имахме някои компромиси за разясняване...

# 287
Почва съвсем да ми се губи нишката на сюжета защо хората си причиняват спането по двойки.

# 288
  • Далечният изток
И аз се чудя. Ама те хората са го измислили - сношават си се там каквото правят, след което всеки се оттегля в покоите си.
И агнето цяло, и вълкът сит.

# 289
Значи любимата ми поговорка - и вълкът гладен и агнето изядено - е когато спят заедно, ама без секс.

# 290
  • Далечният изток
Е  как може да ти е любима поговорка?! Rolling Eyes

# 291
  • Обран бостан ;)
Разсъждаваме по ключова дума 'бойлер' за ситуация, в която някакъв бойлер е само декор. Всичките компромиси и съобразяване на света не могат да спасят отношения, в които са приложени еднопосочно.

Именно, именно, но някои още не могат, или не искат да го разберат.

Мисля, че е мечта на много жени където и да отидат всички да се съобразяват с техните желания и потребности. Това, чисто теоретично може да се случи и на "чужд терен", но само при положение, че са много, ама много секси и/или мъжът е много, ама много залюхан.

Иначе казано, ако искате да командвате парада и да не правите никакви компромиси, поканете някой у вас, на ваша издръжка и после правете каквото си искате.

Ако сте на гости, един вид, не си скачайте сянката, че да не ви върнат във вашето "замъче", при змея-горянин. Wink

Някой питаше какво съм бил направил за въпросната русалка. Каквото съм направил, явно е било достатъчно за да приеме да дойде да живее с мен. Можех да направя още много, но момата взе, че закла кокошката, за да вземе всичките златни яйца.

Скрит текст:
п.п. Днес ми е приказно.

# 292
Е  как може да ти е любима поговорка?! Rolling Eyes
Ми, щото е обратното на клишето. А и често е по-реалистична.

# 293
За хиперактивен vs. в релакс режим, пак няма гаранция, че цял живот ще си такъв. Аз докъм 30-годишна бях от много активните и ранобудните, дразнех се на всички, които спят до по-късно от 9ч сутринта през уикендите и безделничат. После като поживях с един луд за връзване, дето мирен не можеше и 2 минути да седи, в неговите очи изглеждах като някакъв мързел и аз все бях спящата и искащата да релаксира ленивка. А сега пък съм вечно недоспала, за което пак търпя ирония как от сън спомен нямало и бла-бла. Очаквам след 50 или 60 пак да се променя на оборот. Тъй че, уж сме си същите, но никак не сме.

Относно казуса с бойлера. От една страна може просто да се държи вечно включен, както е вкъщи. От друга, дори да е вечно включен, ако някой системно ми го източва 5 минути преди да се прибера потна и изморена, ще го приема, че нарочно ме дразни. От трета страна, ако не се вариш жив под душа, за едно 15-20 минути все ще загрее този бойлер. Но пък от четвъртаа...ако повдигна въпроса и ми се отговори "такава съм си" и не последва адекватна реакция, и аз ще ѝ събера багажа на тази.

# 294
  • Далечният изток
Който плаща, той поръчва музиката, или иначе казано - "прибрал съм те" у нас и те храня, затова ще правиш каквото искам аз. Точка.

# 295
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
За хиперактивен vs. в релакс режим, пак няма гаранция, че цял живот ще си такъв. Аз докъм 30-годишна бях от много активните и ранобудните, дразнех се на всички, които спят до по-късно от 9ч сутринта през уикендите и безделничат. После като поживях с един луд за връзване, дето мирен не можеше и 2 минути да седи, в неговите очи изглеждах като някакъв мързел и аз все бях спящата и искащата да релаксира ленивка. А сега пък съм вечно недоспала, за което пак търпя ирония как от сън спомен нямало и бла-бла. Очаквам след 50 или 60 пак да се променя на оборот. Тъй че, уж сме си същите, но никак не сме.

Относно казуса с бойлера. От една страна може просто да се държи вечно включен, както е вкъщи. От друга, дори да е вечно включен, ако някой системно ми го източва 5 минути преди да се прибера потна и изморена, ще го приема, че нарочно ме дразни. От трета страна, ако не се вариш жив под душа, за едно 15-20 минути все ще загрее този бойлер.
Но пък от четвъртаа...ако повдигна въпроса и ми се отговори "такава съм си" и не последва адекватна реакция, и аз ще ѝ събера багажа на тази.

Вместо да прекараш от нареченски бани тръбопровод с минерална вода у вас ти ще я гониш. Сърце нямаш. Trollface

# 296
Почва съвсем да ми се губи нишката на сюжета защо хората си причиняват спането по двойки.
За да се гушкат след секса, как защо.
Задаваш отговори.
Добре че знам, че се шегуваш.
Не го виждам аз да съм с мъжа си и да спи отделно.
Или спи като и до мен, или не сме заедно.
Простичко и без усложнения.
//
Елиф, моженето идва с искането.
Щото може и много да можеш, но като не искаш – все тая.

# 297
То по казуса с бойлера Simple Smile)) сега се замислям, понеже и аз живея с мъж, който си идва така да се каже мръсен и трябва да се изкъпе веднага, то и за мен от другата страна е по-добре той веднага да влиза в банята, вместо да стои до мен мръсен половин час примерно. В тоя ред на мисли въпросната русалка и себе си и него прецаква, идиотизъм е.

# 298
..
Или спи като и до мен, или не сме заедно.
Простичко и без усложнения.
//
Елиф, моженето идва с искането.
Щото може и много да можеш, но като не искаш – все тая.
С първото отвя твърдението на Как'Сийка Trollface

По второто, Хайтов го е казал по-добре: едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто да го направиш. Ако го обвържа с темата, ще го формулирам така - лесно е да правиш компромиси с (не)важни за теб неща, особено ако не ти е предоставена ситуация. Когато попаднеш и когато ги правиш на ежедневна база и любовта не е спасение.

# 299
Много си усложнявате живота.
Цитати, автори, а животът е просто за живеене.
//
Бънди вече е извъртял сигурно поне 2 русалки след тази бамбина, явно някои не само искат, а и могат.
За мераклиите оди могат да се напишат. По-интересни са тези с моженето.

Общи условия

Активация на акаунт