Компромисите в една връзка - здравословни ли са и до каква степен ?

• 18 040
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
Били ми оставяла топла вода, защото се връщам мръсен след работа? Ами, не, няма.

Сериозно ли вярваш, че ситуацията е била точно такава? Аз силно се съмнявам.

# 361
Никоя ситуация във форум не се представя в  детайли, нито се представя гледната точка на другия. Има само една страна, било то обективна или не. И понеже съм имала сблъсък с такъв тип хора, знам че съществуват. Дали тази жена е била от тях, не знам.

# 362
  • Обран бостан ;)
Оставам с впечатлението, че всички, които НЕ намират вина в момата, се държат с мъжете си точно като нея.

# 363
  • София
Горкичкия човек, не го плашете с децата, сега ще се откаже и деца да има.
Той май се е отказал отдавна.
А пък децата са компромис след компромис, иначе казано - реалната любов в действие.

# 364

А пък децата са компромис след компромис, иначе казано - реалната любов в действие.
Де да беше норма!

# 365
Ами те децата са едно на ръка. С тях до определена възраст и до тоалетна не можеш да се усамотиш. Но ако имаш и партньор, който не желае да се съобрази с теб - лошо.

# 366
Нито децата са компромис, нито да си съобразителен.
Ето затова трябва да се събират хора с подобни фини настройки, а не слон в стъкларски магазин и любител на Рахманинов.
//
Аз ако съм Тарзан, израснал по лианите в джунглата и някоя жена поиска нещо по-добро от това да спи на пода, ще го считам за каприз. Но за нея няма да е. Капризът може да е само външна оценка, идваща извън човека, който го проявява, понеже не сме му в главата да видим кое как тежи на неговите везни, а съдим по себе си.
Нека се върнем на земята.
Трябва и човек да е сравнително адекватен и да импонира малко или много на реалността.
През останалото време може преспокойно да живее единствено в розовите балони в главата си. Ако приемем, че живее сам и обективната реалност е единствено той. Което няма как да стане, все пак живеем сред други хора и има външен свят/среда.
Така че - тази бамбина при Тарзан не е лошо да се осефери, че е в джунглата, а не принцеса дето чака да се материализира хотел 5 звезди посред лиани и нищото. Като не може да се адпатира и да е адекватна, в Тарзан ли е проблема, че живее в джунглата и тя е отишла/попаднала при него?!
Липсата на адекватна преценка за случващото се предвид обстановката и заобикалящото е проблем на много хора.
Твърде са вторачени в собствените си представи (често нереалистични).

# 367
  • Далечният изток
Оставам с впечатлението, че всички, които НЕ намират вина в момата, се държат с мъжете си точно като нея.
Аз казах, че и двамата сте един дол дренки. Как се държа с мъжа си? Оставям ли му топла вода барем да се подмие?

# 368
  • София
Така че - тази бамбина при Тарзан не е лошо да се осефери, че е в джунглата, а не принцеса дето чака да се материализира хотел 5 звезди посред лиани и нищото. Като не може да се адпатира и да е адекватна, в Тарзан ли е проблема, че живее в джунглата и тя е отишла/попаднала при него?!

Чакай сега, демек момата е трябвало да осъзнае, че живее с бойлер (пряко и преносно Joy) и да не си прави сметки да се къпе както досега, така ли да го разбирам? Laughing Някак си не мисля, че тази аналогия е баш на място. Не е като да се е преместила в арабския свят и да е тръгнала да се разхожда с минижуп покрай джамията. Отишла да живее при гаджето, оказало се че битовите условия не отговарят на начина, по-който е свикнала да живее, тя се запънала, че няма да се променя, господинът решил, че няма да ъпгрейдне пещерата за нея, и се разделили. Явно и на двамата им е било по-добре един без друг Wink

Бънде, знаеш ли кво е станало с жената след раздялата? Още ли търси топлата вода? Laughing

# 369
  • София
Вероятно е омъжена, с първокласник.

# 370
Лъвче, ти видях не схвана още в началото казуса.
Както и 90% от пишещите.
Не прочете коректно – той не написа да не се къпе изобщо и въобще.
Дяволът е в детайла.
Поантата беше следната – момата се къпе всеки ден и източва бойлера по едно и също време – точно преди Бънди да си дойде мръсен, потен и миризлив от работа.
Това без значение колко си обичлив, толерантен, разбиращ,  търпелив – трудно би понесло на всеки.
Да не казвам хич.
Толкова ли е трудно да се стиковат двама уж двойка и разбиращи се, обичащи се.
Очевидно нито са обичащи се, нито има разбиране към другия.

# 371
  • София
Очевидно нито са обичащи се, нито има разбиране към другия.

А, е туй е Бази. Бъндето пише с малко подробности и много недомлъвки. Така и не разбрах например, защо тя се е къпала точно по това време. Не разбрах, помолил ли я е да включи бойлерът да загрява, след като излезе от банята или просто е очаквал тя да му е постлала всички удобства (каквито при него са липсвали) за часа му на прибиране. Такива детайли, които биха придали малко повече плътност на мотивите на двамата участници. Съответно всичко звучи като опит да се направи на интересен (което в някакъв смисъл успя, ама май не баш в желания Joy).

Но като теглиш чертата, точно, нито взаимно разбиране има, нито любов. Не знам какво са правили тея двамата заедно. Освен жената просто да е искала да е прясно изкъпана и лъсната за неговото прибиране, а той изобщо да не се е усетил Joy И това мога да го повярвам Wink

# 372
Може да го е искала мръсен и потен, и да го е правела нарочно. Историята мълчи.

# 373
JoyJoy
Точно това тръгнах да пиша.
Може да е имала фетиш към запотен мъж, мръсен и разгорещен.
Имах един такъв дето не ми даваше да се къпя, че да съм миришела на жена.
Предишната му приятелка беше го травмирала – всичко се лъска, мие и стерилизира до аптечност. Фармацевтка била.
Та и тук може да имаме някакви фетиши.

# 374
Аз ако съм Тарзан, израснал по лианите в джунглата и някоя жена поиска нещо по-добро от това да спи на пода, ще го считам за каприз. Но за нея няма да е. Капризът може да е само външна оценка, идваща извън човека, който го проявява, понеже не сме му в главата да видим кое как тежи на неговите везни, а съдим по себе си.

Добре де, ти Тарзан ли си? Щото цялата ти логическа конструкция лежи на условното наклонение "ако"?
И ако не си Тарзан, увяхва.

Скрит текст:
А, е туй е Бази. Бъндето пише с малко подробности и много недомлъвки. Така и не разбрах например, защо тя се е къпала точно по това време. Не разбрах, помолил ли я е да включи бойлерът да загрява, след като излезе от банята или просто е очаквал тя да му е постлала всички удобства (каквито при него са липсвали) за часа му на прибиране. Такива детайли, които биха придали малко повече плътност на мотивите на двамата участници. Съответно всичко звучи като опит да се направи на интересен (което в някакъв смисъл успя, ама май не баш в желания Joy).

Но като теглиш чертата, точно, нито взаимно разбиране има, нито любов. Не знам какво са правили тея двамата заедно.
Освен жената просто да е искала да е прясно изкъпана и лъсната за неговото прибиране, а той изобщо да не се е усетил Joy И това мога да го повярвам Wink

Липсва ви елементарна техническа логика. Стандартен бойлер за половин час къпане изразходва налично стоплената вода. Тъй като постъпващата от водопровода е студена, тя не успява да бъде затоплена за по-малко от 1/2 час. Та тази, любвеобвилната на Бънди, ако толкова е искала да го зарадва (Бънди), просто е трябвало да се къпе около 1-1/2час преди прибирането му. И драмите в бгмама щяха да отмрат от самосебе си.
Само че тя е влизала в банята 1/2 час преди прибирането му, тоест явно слабо ѝ е дремело дали бойлерът, колко и да е бил усърден и съвестен Wink ще успее да затопли новопостъпилата студена вода до завръщането на Бънди.
--------------
Има една басня за Ахил и костенурката, ще е полезно да я прочетете, макар тя да е пример за само привидно правилна логика, а всъщност погрешна Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 04:27 от Bowerick Wowbagger

Общи условия

Активация на акаунт