Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 48

• 40 287
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
На мен ми направи впечатление, че рядко момичетата бяха заедно в AJLT. Всяка си имаше своята изолирана история и своите преживявания и рядко бяха споделени с други от групата.

# 136
На мен ми направи впечатление, че рядко момичетата бяха заедно в AJLT. Всяка си имаше своята изолирана история и своите преживявания и рядко бяха споделени с други от групата.
Точно това липсваше в сериала . Всяка се беше капсулирала . Освен липсата на Саманта , я нямаше и тази химия и при другите три жени, за да усетим и поне малко като усещане от оригиналният сериал . Дразни ме честно казано това което се случи с героините, особено с Миранда която реши че след близо 50 години ще  харесва жени , и ще разбие живота който беше създала със Стийв след толкова премеждия за да бъдат заедно  . Шарлот ми се държеше като пълен инфантил . Зрял човек на тези години да се държи по такъв начин е нелепо . Кари показа развитие честно казано . Не беше егоистката която гледахме в оригинала. Но като цяло много слабо продължение .

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 11:25 от Жасмина 94

# 137
  • София, България
Изгледах и аз последната серия, то направо нищо не се случи, отново за пореден път старата изтъркана плоча как Кари е самостоятелна, независима жена, само че хич не изглеждаше така. Самият факт, че изобщо чувстваше нуждата да се обяснява и да забие лъжицата в средата на пая, за мен показва типичното й предисторично състояние.
Според мен историята буквално не завърши никак. Като ви четох коментарите си мислех, че ще има показване на животните им след 10 години, кой какво прави, а то нищо, едни лайна. Няма как просто този сериал да свърши така, започвам да мисля, че всичко е кьор фишек и се правят на интересни и ще има нов сезон, "заради публиката".
Аз бих върнала Кари в стария апартамент и бих събрала всички заедно. Ако наистина беше преживяла някакъв катарзис поне можеше да я покажат как си спомня за Биг, а не за пореден път да го споменава като досадна подробност, който й е объркал плановете като умрял.
Общо взето не вярвам това да е края.

# 138
Изгледах и аз последната серия, то направо нищо не се случи, отново за пореден път старата изтъркана плоча как Кари е самостоятелна, независима жена, само че хич не изглеждаше така. Самият факт, че изобщо чувстваше нуждата да се обяснява и да забие лъжицата в средата на пая, за мен показва типичното й предисторично състояние.
Според мен историята буквално не завърши никак. Като ви четох коментарите си мислех, че ще има показване на животните им след 10 години, кой какво прави, а то нищо, едни лайна. Няма как просто този сериал да свърши така, започвам да мисля, че всичко е кьор фишек и се правят на интересни и ще има нов сезон, "заради публиката".
Аз бих върнала Кари в стария апартамент и бих събрала всички заедно. Ако наистина беше преживяла някакъв катарзис поне можеше да я покажат как си спомня за Биг, а не за пореден път да го споменава като досадна подробност, който й е объркал плановете като умрял.
Общо взето не вярвам това да е края.
Според мен завърши с отворен край.  Но не искам да има повече продължения . Даже и това ми беше излишно . Кари за мен  показа развитие. Видяхме колко усилия положи за връзката им с Ейдън да сработи този път . Но когато си несъвместим с един човек и на челна стойка да застанеш пак няма да стане . Защо е толкова лошо да останеш сам не мога да си обясня повечето жени защо мислят така.  Аз също като жена не мога да си го обясня . Нито си по малко жена , нито се чувстваш по малко значима . Според мен Кари трябваше да остане сама на този етап за да подреди живота си и да бъде най вече себи си . А не да се опитва да угажда на мъж който се опитва да я променя . Тук се намеси и Тузара . Да тъпо е че не то показаха , и да че така с пренебрежение говореше с него като някакъв товар който и е пречил цели 20 години че и повече . Но всички жени мисля че понякога стигаме до такива дилеми . Единствената за мен която наистина показа развитие в този сериал беше имено Кари .

# 139
  • София, България
Най-непоносимото за мен в този сериал е невероятно антифеминисткото развитие на Кари, което показаха. Как като одъртееш и се сбръчкаш, изведнъж започваш да се примиряваш с неща, за които дори не си мислел, че е възможно. Как хленчи и се увива около Ейдън и приема какво ли не. Никъде не показаха някаква кой знае каква любов между двамата, само старост и отчаяние. И да, абсолютно няма нищо лошо жената да е сама, само че е сериала какво показаха, една жена, сама, стара вече, замръзнала при дрешките и токчетата си, даже не е нужно да работи, накрая й остава само да се фръцка и да се самосъжалява. В оригиналия сериал никоя от героините не беше чак такава куха лейка, каквито ги изкараха тук.
Та мисълта ми беше, че е напълно нормално някой да е сам, но има разлика между сам и отчаян.

# 140
Единственото, което ми хареса във финалния епизод на AJLT, беше, че не захаросаха края с нов мъж за Кери. За много жени на тая възраст да имат мъж е символ на социален статут и нещо, което да задържат дори с цената на компромиси. Приемането да е сама беше логичен край.

Но пък всичко друго ме дразнеше. Нямаше развитие на повечето от линиите. Това с Брейди и тази ужасна Мия беше напълно излишно в сюжета. През цялото време си мислех, че ще открият, че бебето не е негово.

И, изобщо, финалните сцени бяха достоен завършек на това нескопосано продължение на Sex and the City.

Скрит текст:
Сцената с лайната в тоалетната беше символична за шоуто.
  На кой изобщо му идват такива идеи??

# 141
Включвам се и аз! Наскоро приключих The handmaid's tale, препоръчвам го силно. Първия сезон малко бавно се случват нещата, но после е уааау!

# 142
  • UK
Вчера завърших Loch Ness  на Нетфликс. Участва новият детелтив от Убийства в рая. Сниман на прекрасно място, около самото езеро Несс. Интересно, заплетени убийства типично по английски.

# 143
Аз се опитвам да гледам Криминален клуб Марлоу, в момента опитвам за втори път, защото го повтарят, но не ми е много интересно - разсейвам се и губя ключови моменти от сюжета.
Може да пробвам Лох Нес.

Напоследък гледам по Ю туб документалния Fake or fortune - хора дават картините, които притежават за изследване. Евентуално може да се окажат скъпи и ценни, но понякога епизодите завършват много разочароващо. Върви над 10 години и има текущ сезон.

# 144
  • София
Вчера завърших Loch Ness  на Нетфликс. Участва новият детелтив от Убийства в рая. Сниман на прекрасно място, около самото езеро Несс. Интересно, заплетени убийства типично по английски.
Не го намирам в Нетфликс.
Да не би да има различно съдържание за различните държави Thinking

# 145
И аз бих пробвала Loch Ness.

Новото ми лично откритие е Murderbot, благодаря за препоръката! Свеж и все пак класически - разглежда въпроса за това какво ни прави човеци по един забавен начин.

# 146
  • Bayern
Не го намирам в Нетфликс.
Да не би да има различно съдържание за различните държави Thinking

Предполагам е този сериал The Loch
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Loch_(TV_series)

# 147
  • София
Този трябва да е, Гугъл интелектът ми го предложи, но го няма в Нетфликс.

# 148
  • UK
Може би гo няма в съдържанието за България, при нас в ЮК се появи преди няколко седмици и ми беше малко странно, че никой тук не писа за него.
  В Нетфликс го изписват Loch Ness и аз забелязах, че в IMBD e The Loch.

# 149
  • София
Може би гo няма в съдържанието за България, при нас в ЮК се появи преди няколко седмици и ми беше малко странно, че никой тук не писа за него.
  В Нетфликс го изписват Loch Ness и аз забелязах, че в IMBD e The Loch.
Няма го и с двете изписвания.
Странно, аз си мислех, че има еднакво съдържание навсякъде, явно не е така.

Общи условия

Активация на акаунт