Седмокласна Изпитна - Четвърто класиране

• 40 491
  • 823
  •   1
Отговори
# 120
В графика с дейности пише до 18.08. Не е ли много дълъг този срок при положение, че записването но четвърто класиране е 7 и 8.08.?

Мноооого дълго мислене за това 5-то класиране!!!
Ето, това са само някои от причините голяма част от хората да имат съмнения за това “Директорско” класиране.

# 121
loliy, не е дълъг, в този период минава класиране и записване на деца от втората дата НВО. Освен това  РУО и МОН решават за закриване, преобразуване или позволяване на маломерни паралелки, не знам как се процедира с пренасочването на деца от закритите.

desive, определено ще е интересно. Гаранция РУО вече опитват да измислят обяснение заедно с директора на училището, щом е звъняла да пита. Явно не са очаквали желаещ на четвърто, който да задава въпроси, та може и да не им е толкова лесно да го измислят като за пред МОН. Подозирам, че са свършили услуга на някого преди директорското - дали на дете, на което не му е стигнал бала, или на такова, което е било прието, но е теглило документи и в последствие се е разколебало, не е ясно. Но мястото е заето не по каналния ред, в петък следобед-събота, може би и в извънработно време.

# 122
Да, сега разбирам! Има резон. Аз не бях помислила за допълнителното класиране на деца от втората дата.

# 123
Да, да, прочетох последните постове. Разбрах защо е този дълъг период…

Весело лято!
Дано са щастливи децата!

# 124
  • София
А какъв е броят на децата, за да съществува номално една паралелка и да не се закрива?
И аз ще следя местата за 5то класиране...

# 125
Нормално - 18/26
При два профила в един клас (*0,5) - 9/13
При защитени паралелки - 9, ако не греша, ако са слети (*,05) мисля, че беше 7. Минимумът трябва да го има в план приема някъде.
За малки средищни училища разрешават и маломерни паралелки.

# 126
18-то с по-висок бал от 1-ва и 2-ра английска. Някой е искал френски:) Ама с този бал защо не френската..

# 127
  • София
Защото е момиче. А по-ниските балове в 1-ва и 2-ра АЕГ са за момчета.

# 128
18-то с по-висок бал от 1-ва и 2-ра английска. Някой е искал френски:) Ама с този бал защо не френската..
Защото за ФЕГ не му е стигнал бала на момичето

# 129
  • София
Ако обърнете внимание на 2ро, 3то и 4то класиране най-високият бал за тази паралелка (на 3то и 4 то единствен приет) е един и същи - 448,5. Очевидно е едно и също дете, което се борило за някое друго училище.

# 130
От това, което изчетох за училищата с френски, бях сложила 18 след 133 и 35-то. Моята госпожица имаше бал и за 133 за трето класиране, но се запъна, че не иска и остана в 35-то. Имате ли инфомация на какво ниво е френският в 35-то, четох много добри отзиви за училището като цяло.

# 131
Ей, сега ме стегна сърцето. 448 да не стига за момиче за френската. Кво ще го правя номер 3 с тоя интегрален изпит след две години, не знам.

# 132
От това, което изчетох за училищата с френски, бях сложила 18 след 133 и 35-то. Моята госпожица имаше бал и за 133 за трето класиране, но се запъна, че не иска и остана в 35-то. Имате ли инфомация на какво ниво е френският в 35-то, четох много добри отзиви за училището като цяло.

Мои познати с момиче, желаещо френски бяха в точна тази чуденка с тези три училища.
И те след дълги консултации с различни хора, учители, форуми и какво ли не, ги подредиха 133,18,35. Като за 133 и 18 везната наклони само местоположението и нищо друго.
Приеха го детето в 133 и е щастливо.
Но все пак не мога да кажа нищо като подробности кое, как и защо, но доста информация бяха събрали и в детайли чак.

# 133
Loliy, ако моята не се беше запънала като магаре на мост, че не "усеща" 133 (водих я да ги види като сгради) щяха да са съученички.
35-то е с доста стара сграда, най-основния му минус от това, което видях и четох. Но вече като ходих за трети път, ми се видя някак по-приемливо Simple Smile.

# 134
Loliy, ако моята не се беше запънала като магаре на мост, че не "усеща" 133 (водих я да ги види като сгради) щяха да са съученички.
35-то е с доста стара сграда, най-основния му минус от това, което видях и четох. Но вече като ходих за трети път, ми се видя някак по-приемливо Simple Smile.

Ами щом така си го е усетило детето, значи си е неговото. Аз вярвам в тези неща.

Общи условия

Активация на акаунт