Седмокласна Изпитна - Четвърто класиране

• 40 493
  • 823
  •   1
Отговори
# 150
  • у дома
Никъде. Не ги публикуват. Може да се изискат по реда на Закона за достъп до обществена информация.
За съжаление вече пращат отговор,че може да се видят в определено време в приемната на МОН и това след като се излъгаха и го пратиха миналата година -качила съм го в седмокласната поща.

# 151
  • у дома
Като имам време ще  ги изискам защото ми е интересно дали са били със същата сложност като редовните.. Защото, ако са били близки въпросите или разбъркани въпросите примерно, биха имали по- висок бал....
Аз имам капацитета да сравня миналогодишното НВО мат от двете дати/по бел го нямам,а и не бих могла да правя сравнение/.Та за математиката да кажем са равностойни като трудност,даже на втората дата втората част е една идея по трудна и нито една задача нито съвпада,нито я има да се повтаря под др номер.Даже текстовата от втората част е от съвсем различен тип.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 20:02 от svetlaem

# 152
Ако вие сте го писали на по-предна позиция това училище, а не са ви приели, значи отговорът е опит за замазване. Ако е било назад във вашия списък и никой друг да не го е пожелал... На мен ми намирисва.
При нас за последно(на четвърто класиране)беше второ подред и явно както казвате яко намирисва, защото ако никой друг не го е пожелал трябваше да е наше.
Ще следя,но най-вероятно вече е обещано на 5-то класиране.
Училището е най-елитното в нашия малък град
Правилно ли.разбирам, че това, което сте посочили на второ място в желанията си няма класиран кандидат и него обсъждаме? А по кое желание е класирано.Вашето дете?

Sanaka, ако държат тестовете за втората дата в тайна, това предизвиква съмнение, че е възможно да са като на първата дата или подобни/ близки. Ако това е така и стане достояние, може да се намери някой тарикат, който за има възможност да фалшифицира причина за отлагане и, когато вече разполага с публикуваните тестове и отговори от първата дата детето да ги научи. В рамките на конспиративните теории е, но когато нещо се пази в тайна  буди съмнения за некоректност и задкулисни игри. Няма логична причина да няма публично достъпна информация за втора дата, брой деца, статистика на резултатите и самите тестове, което са били дадени. Всичко, което е достъпно за първата дата.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 19:54 от Mama Ru

# 153
  • София
Никъде. Не ги публикуват. Може да се изискат по реда на Закона за достъп до обществена информация.
За съжаление вече пращат отговор,че може да се видят в определено време в приемната на МОН и това след като се излъгаха и го пратиха миналата година -качила съм го в седмокласната поща.
Този отговор може да се обжалва и да се спечели, ако на някой му се занимава. Явно разчитат на това, че на никой няма да му се занимава. Длъжни са да се съобразяват с предпочитаният от заявителя начин на предоставяне на информацията.

# 154
  • у дома
Този отговор може да се обжалва и да се спечели, ако на някой му се занимава. Явно разчитат на това, че на никой няма да му се занимава. Длъжни са да се съобразяват с предпочитаният от заявителя начин на предоставяне на информацията.
Къде да се обжалва? Ако е по съдебен ред естествено че никой няма да се занимава.

# 155
  • София
Е, по съдебен ред е - пред Административния съд.

# 156
  • у дома
Може ли къде точно пише,в кой текст,че са длъжни да се съобразят със заявителя,за да им го препратя Grinning Много ме нервят-от години не качват и ДЗИ-тата от втората дата по незнайни причини...

# 157
  • София
Задължение за съобразяване с предпочитаната форма на достъп

Чл. 27. (1) Органите са длъжни да се съобразят с предпочитаната форма за предоставяне на достъп до обществена информация, освен в случаите, когато:
1. за нея няма техническа възможност;
2. е свързана с необосновано увеличаване на разходите по предоставянето;
3. води до възможност за неправомерна обработка на тази информация или до нарушаване на авторски права;
4. (нова - ДВ, бр. 82 от 2023 г., в сила от 29.09.2023 г.) е заявена чрез платформата за достъп до обществена информация.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 82 от 2023 г., в сила от 29.09.2023 г.) В случаите по ал. 1, т. 1 - 3 достъп до информацията се предоставя във форма, която се определя от съответния орган, а в случаите по ал. 1, т. 4 - чрез публикуване на платформата за достъп до обществена информация.

Скрит текст:
Форми за предоставяне на достъп до обществена информация

Чл. 26. (1) Формите за предоставяне на достъп до обществена информация са:
1. (доп. - ДВ, бр. 97 от 2015 г., в сила от 12.01.2016 г.) преглед на информацията - оригинал или копие или чрез публичен общодостъпен регистър;
2. устна справка;
3. (изм. - ДВ, бр. 97 от 2015 г., в сила от 12.01.2016 г.) копия на материален носител;
4. (изм. - ДВ, бр. 97 от 2015 г., в сила от 12.01.2016 г.) копия, предоставени по електронен път, или интернет адрес, където се съхраняват или са публикувани данните;
5. (нова - ДВ, бр. 82 от 2023 г., в сила от 29.09.2023 г.) публикуване на информацията на платформата за достъп до обществена информация.
(2) За достъп до обществена информация могат да се използват една или повече от формите по ал. 1.
(3) Когато предпочитаната форма за предоставяне на достъп до обществена информация е по ал. 1, т. 4, се определят и техническите параметри за запис на информацията.
(4) (Нова - ДВ, бр. 82 от 2023 г., в сила от 29.09.2023 г.) Когато заявлението е подадено чрез платформата за достъп до обществена информация, формата за предоставяне на достъп до обществена информация е по ал. 1, т. 5.
(5) (Предишна ал. 4 - ДВ, бр. 82 от 2023 г., в сила от 29.09.2023 г.) Лица, които имат зрителни увреждания или увреждания на слухово-говорния апарат, могат да поискат достъп във форма, отговаряща на техните комуникативни възможности.

Причините са знайни иначе. 2022 ДЗИ мат ПП като матура по желание беше много по-лесно от задължителното ДЗИ мат ПП. Стана скандал. И решиха проблема, като спряха да ги публикуват.

# 158
  • у дома
sanaka,тази година беше обратното.
И министърът призовава повече деца да се явяват на ДЗИ математика,пък било и ООП,който не е пп.И как аджеба да стане това,като ДЗИ математика ООП е на допълнителните дати,които въобще изобщо не се качват и децата не могат да преценят по силите ли им е или не...

# 159
  • София
sanaka,тази година беше обратното.
Без значение. Видимо доказателство, че МОН не умее да съставя стандартизирани изпити. Затова не публикуват.

# 160
От това, което изчетох за училищата с френски, бях сложила 18 след 133 и 35-то. Моята госпожица имаше бал и за 133 за трето класиране, но се запъна, че не иска и остана в 35-то. Имате ли инфомация на какво ниво е френският в 35-то, четох много добри отзиви за училището като цяло.
От моя гледна точка изборът й е добър. 35-то е с много високо ниво на чуждоезиково обучение (немски и френски), чувам добри отзиви и за останалите предмети. Много близки мои приятели споделиха за добро ниво в 8-ми кл. на френския и в 133-то, но средата там се оказа много лоша и след 9-ти клас преместиха детето оттам, като ме предупредиха да бягам далече от това училище. Подчертавам, че нямам преки впечатления. Отзиви за 133-то и 35-то събирам от последните 2-3 години, а за 18 не мога да кажа нищо.
Бихте ли споделили, ако е удобно,  защо са ви посъветвали да бягате от 133? Детето ми е прието там, но има вариант и за частно училище. При нас просто локацията ни е безумна и 133 ни е на час път. Но все пак си мислех, гледайки балове и търсейки мнения, че е хубаво училище. Благодаря ви много предварително! Ако решите може и на лични.

# 161
Администрацията (или журналистиката) нещо живее в друг свят. В София имало само 23 училища на двусменен режим.

# 162
  • София
Много си е добре 133то. Децата си учат.
На удобно място до метро и тролеи/автобуси е.

# 163
Администрацията (или журналистиката) нещо живее в друг свят. В София имало само 23 училища на двусменен режим.

Това и аз го прочетох вчера и се чудих дали четене с разбиране не ми е силната страна. Или илюзиите на МОН са им силната страна.

# 164
А колко са?

Общи условия

Активация на акаунт