Таблет, лаптоп или тетрадка за лекциите?

• 1 631
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
На доста от лекциите вероятно се рисуват диаграми и се чертаят таблици, така че тетрадка или таблет с писалка са оптимални според мен.

В университета имах лекции по хистология на които професора говореше много бързо. Пишех на малък лаптоп (десет инча) и имах отделно тетрадка да рисувам тъканите с обозначенията в нея.

# 16
  • Между гори и планини
На моят син при записване са му казали, че е добре да си носи лаптоп. Ще носи неговият и тетрадка. В движение, ако трябва друго - ще купим. Питах го за таблети, не иска. А той е много голям техничар, отказът му ме изненада.

# 17
  • София
Моят син още не е студент, но ползва Viwoods Ai Paper. Много тънък и лек, едновременно четец и тетрадка със страшно много функции. Няма подсветка и изцяло наподобява тетрадка/книга и я няма синята светлина, която товари очите. В същото време има функциите на таблета. Има различни модели, можете да разгледате в нета и да прецените. Уточнявам, че вкъщи си има компютър, а хромбука вече почти не го използва в училище (трябваше му само за часовете по ИТ).

# 18
Ако имах пари като бях студентка най-вероятно щях да взема нещо от типа на Remarkable.
Аз уча докато пиша ръкописно.
Иначе в уни си бях с отделни листи а4 даже понякога а5, на клип папка и така пишех в часовете. Вкъщи си ги разписвах прилежно.
Или пък взимах една обща тетрадка за по време на часовете.
Вкъщи както обикновено си разписвах по-четливо😀 ама аз обожавам писането и тетрадки, химикалки и да си оформям страниците, това дори ми е помагало по време на изпит, защото си спомнях визуално кое как съм написала или начертала и имах добър успех.

# 19
И аз много им се точех на тези електронни хартии като споменатите в последните два поста. Но дори един човек не съм виждала да ползва и се чудя дали са удобни наистина.

Иначе за мен отделни листа хартия е оптимално. Със сигурност запомням повече, като пиша ръкописно. А за конкретната специалност може и да искат още хартиени протоколи с рисунки по някои предмети.

# 20
Ако сега отново ми се наложи да посещавам лекции, бих си купила един малък (!) лаптоп (с клавиатура, не таблет).

Лекциите ми отпреди 10 години в тетрадки са почти неизползваеми - скъсани, пожълтели, грозни. А често ги разлиствам, тъй като работя по специалността и още ми вършат работа.

Предимството на дигиталното устройство е, че може да принтирате, променяте и обработвате написаното, когато пожелаете.
А и да не подценяваме функцията Search!

# 21
Ако сега отново ми се наложи да посещавам лекции, бих си купила един малък (!) лаптоп (с клавиатура, не таблет).

Лекциите ми отпреди 10 години в тетрадки са почти неизползваеми - скъсани, пожълтели, грозни. А често ги разлиствам, тъй като работя по специалността и още ми вършат работа.

Предимството на дигиталното устройство е, че може да принтирате, променяте и обработвате написаното, когато пожелаете.
А и да не подценяваме функцията Search!
Напълно съм съгласна и точно това имах предвид и аз - разбирам носталгията по тетрадки и писане на ръка, но почти всички, които коментираме в тази тема просто не сме имали друг вариант. Единствено, проблем би било ако детето не може да пише бързо на клавиатура.

# 22
Като ползвала всичко изброено - таблетът е най-лошия вариант според мен. Личното ми мнение е, че е силно надценена джаджа. Удобна за разнасяне електроника, но в никой случай не предлага функционалността на лаптоп и това се разбира баш в най-неудобния момент. 
Като гимназистка и студентка пишех на карирана хартия, която носех на отделни листи в училище/лекции, а после си подреждах по дисциплини и предмети. Това най проработи при мен.
Лаптопите по мое време (преди 15-20 години) бяха твърде тежки. Те и сега не са леки, вкъщи сме с един макбук - въобще не е толкова удобен за ежедневно вдигане и разнасяне на всеки кръгъл час.
На мен са ми интересни и може би ако имах някога парите и същестуваха тогава, вместо таблет, щях да взема от тези електронни хартии, както ги нарече колежката горе. Според мен не са популярни заради цената си. Няколкостотин кинта за нещо, което дори не е таблет, са доста пари.

# 23
Аз ходих на лекции с айпад с писалка - лек и удобен. Към записките си добавях линкове, обобщение на задължителната литература.

Задължително облак обаче за да не се затрие важна информация.

# 24
Ако е свикнала на листи и ще има времето после да си ги препише на устройство, най-лесно са листите/тетрадка. Ако ли не определено бих заложила на лаптоп! Таблетите дори с клавиатура не са ми удобни за бързо писане. Не са супер леки лаптопите, но пък са най-удобни и функционални. Моят го нося и в раница, и в дамска чанта..изобщо не ми създава дискомфорт.  Батерията ми издържа по цял ден, не нося зарядни.

# 25
Здравейте! Дъщеря ми се записа в специалност "ветеринарна медицина" наскоро и се чудехме, кое ще бъде най-подходящо за лекциите. Тя пише бързо на лаптоп, но той е прекалено голям и тежък. Таблетът е компактен, супер за записки, всичко ще и стои на едно място, но се притеснявам за очите и. Тетрадките за мен са супер, но са прекалено тежки, като я знам нея ще изгуби някоя, ще ми реве, че не може да си намери записките.

По-добро от тетрадката няма!:smiles:

# 26
Вярно, че по мое време нямаше хора с лаптопи в аудиторията, но хората си имаха в тях. Та видях няколко пъти предложение да се пише на хартия и после да се преписва на компютър. Това защо? Никога не сме го правили, а можехме, ако искаме.

# 27
Преписването (не на изпит) е един от начините за учене. Аз например така уча. Обаче пък не бих се навила да преписвам всичко.

# 28
Има и малки лаптопи , които ще свършат работа, таблет със безжична клавиатура също.
Диктофон ако е разрешено също е добра опция.

# 29
  • Варна

Ако трябва, а то ще трябва, схема на ръка да си направи, как ще се справи бързо на лаптоп? Аз сериозно не знам, някакви графични приложения ли?

Разбира се, че има... пише се с писалка, върху готовите лекции и презентации си водиш записки и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт