Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 32 294
  • 698
  •   3
Отговори
# 570
  • Варна
Аз също знам, че Младост 1 е “лявото” каре, а Младост 2 - “дясното”, като гледаш картата.
И в Гугъл мапс са маркирани така:

Само не разбрах с какво се “пускаш” от Бриколаж до ИУ, че да стигнеш за 11 минути?

С кола го дава така в момента, неделя вечер без трафик:

А от Виница - така:

Разстоянието е почти двойно, но се взема за горе долу същото време, защото почти няма светофари.

Ако говорим за пеша, минутите са съвсем други. От Младост не е невъзможно, но не мисля че е нормална ежедневна практика за когото и да е.

# 571
Може да визира 2-ри корпус, или 3-ти (там се стига пеш от Младостите).

# 572
Квартал Младост е ново име, предит това беше Петлешев и нямаше номерация 1 и 2. Давани са по-късно и трябва да са от центъра към периферията, ама то какво ли и е наред на Варна.
Не знам защо смятате, че 2 е построен после след като блоковете по протежението на булеварда от Мебелна палата до басейн Младост са строени по едно и също време, с една и съща архитектура

# 573
  • Варна
Възражданията също са с номерация от 1 до 3 от ляво на дясно, а не от центъра към периферията. Не твърдя кое е по-правилно и логично, а просто че фактическата номерация е такава. И в София някои квартали са така.

# 574
  • Варна
Didi с черен жиБ го вземам за 11 минути, тествано е сутрин, не казвам че се получава всеки път, но макс 15-16 минути. Сутрин има едни промеждутъци когато трафика за 5-6 минути отслабва защото масово хората почват работа като се започне от 7 до 9 през половин час, ако хванеш и зелена вълна може да се движиш почти без прекъсване. А съм правил и като се започне от кръстовището на Бриколаж до историческият музей в неделя за под 10 минути.

@Лъки аз в самурайска територия, освен на редки разходки работа нямам, личен избор и предпочитание.

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 23:06 от Penkoman

# 575
Дебата с кварталите е безкраен понеже те са децентрализирани лесно променливи и не фиксирани названия на разни райони. Никой не отговаря за тях, никой не ги създава или редактира всеки както му е удобно ги променя. Сайта https://varnamap.bg/ не знам кога се е появил, преди 2 години писах на общината да създадат интерактивна карта и да я сложат на началната страница на общинския сайт за да може освен да се появи един централизиран източник за зоните в града като кварталите например но и да има лесен начин за оповестяване на всякакви зависещи от локацията събития и проблеми(примерно ВиК аварии и др.). Виждам че сайта покрива част от тези функции но понеже е направен като отделен сайт, сигурно никой не го ползва. А по въпроса с кварталите общината гледам обича да ползва микрорайони и е разделила града на към 30 такива, което също е добър подход, просто трябва да сложи сайта на видимо място и да го поддържа актуален за да могат хората да започнат да го използват и с времето да свикнат. А и трябва да го опрости и да сложи важните неща най-видими и най-просто обяснени(райони, платени зони за паркиране, квартали и т.н.).

# 576
В кадастъра Младост 2 е до Бриколаж . Може би това е най-официалният източник

# 577
адибади1, погледнах пак, признавам не съм се заглеждала в подложката, която ползва кадастъра, но на тази карта има Цветен квартал, само че административно такъв квартал Варна няма Simple Smile

# 578
Това което пише по картата в кадастъра е най-вече с декоративна цел. Мисля когато са правили картата там, са използвали за база вече съществуваща такава и са решили просто да оставят много от надписите върху нея понеже не пречат. Но когато избереш имот в информацията за него няма да ти излезе, че се намира в който и да е квартал.

# 579
  • Варна
И все пак някой да коментира възможно ли е една тристайна панелка да е 130 000 евро в Младост, а НС май 80на кв. тристайка върви 250 00 евро...

# 580
Не са нормални тези цени естествено!!!
За съжаление, прогнозите са за още 10-15 % увеличение през 2026г. и приемането на това прословуто евро!!!

# 581
Разбира се, панелките са по евтини. Но там си купуваш и миризмата на вкиснало, и съседите които си запазват място с туба пред входа.

# 582
Възражданията също са с номерация от 1 до 3 от ляво на дясно, а не от центъра към периферията. Не твърдя кое е по-правилно и логично, а просто че фактическата номерация е такава. И в София някои квартали са така.

Там Възраждане 4 е над Възраждане 1

# 583
И все пак някой да коментира възможно ли е една тристайна панелка да е 130 000 евро в Младост, а НС май 80на кв. тристайка върви 250 00 евро...
не мога да разбера кое от двете те учудва ?!?!?!?

Скрит текст:
възможно ли е всеки да си пусне обява с каквато си цена иска - ДА
вече на каква цена минава сделка е съвсем друго

# 584
Някой от вас тук има ли наблюдения от първа ръка на каква цена са се продавали 2 и 3 стайни апартаменти в най-желаните квартали, Левски, Чайка в края на 2007 и началото на 2008г.?

Общи условия

Активация на акаунт