Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 31 960
  • 683
  •   2
Отговори
# 645
Извинявам се, объркал съм групата. За София е видеото.
Просто четях тази група и мислех, че публуквам в групата за София/България.

# 646
Категорично НЕ съветвам хора идващи от чужбина да си купят жилище в комплекси като Фемили Гардън.
Комплексите в този ценови диапазон се напълниха със селяндури от делиормана и турските села, не основно с варненци. Конкретния комплекс ни го построиха прекрасен и съм доволна, но се насели със селяци, които си хвърлят боклука през терасата, разхождат си кучетата където си искат, и не възприемат къде им е грешката, защото на село това са нормални неща. За човек, който е живял в чужбина, това е стрес. Не препоръчвам.

По добре, в малка кооперация, с малко съседи. Статистистически шанса да ти се паднат идиоти е по малък.
Лично аз,  когато и ако се завърна във Варна, бих гледала местностите или Св. Константин. И там не е райско, но ще елиминирам един сегмент от популация, с който съм несъвместима. Simple Smile

Хем казваш, че си доволна от комплекса си, хем не препоръчваш. Препоръчваш малка кооперация където ще е скъпо, без асансьор и потенциални проблеми по сградата понеже ще е стара такава кооперация. Трябва ли да казвам, как се събират пари за ремонт на покрив от етажната собственост? Другия вариант бил Константин и Елена, добре мерси че ни каза, че ако дадеш един милион за жилище, то ще е по-хубаво от тези за 100 000, полезна информация е това.

Не е ли ясно на всеки, че недостатъци винаги има, или някой иска да докаже, че греша и ще ми каже къде не само в града но в област Варна се продават множество жилища без недостатъци даже и да не бром това че сигурно ще струват в милиони?
Така че то е ясно, че винаги ще има нещо лошо, обсъжда се кое е по-добре от кое, а не кое е съвършено. За мен по-ниската цена на зелено + ново строителство + контролирана околна среда около блока + подземен паркинг е по-важно от идеални съседи, понеже никъде няма да съм сигурен какви ще са ми съседите. В малка кооперация имам по-голям шанс, но и в затворения комплекс имам някакъв шанс, може пък да извадя късмет и да ги получа добри и там.

# 647
Скрит текст:
Категорично НЕ съветвам хора идващи от чужбина да си купят жилище в комплекси като Фемили Гардън.
Комплексите в този ценови диапазон се напълниха със селяндури от делиормана и турските села, не основно с варненци. Конкретния комплекс ни го построиха прекрасен и съм доволна, но се насели със селяци, които си хвърлят боклука през терасата, разхождат си кучетата където си искат, и не възприемат къде им е грешката, защото на село това са нормални неща. За човек, който е живял в чужбина, това е стрес. Не препоръчвам.

По добре, в малка кооперация, с малко съседи. Статистистически шанса да ти се паднат идиоти е по малък.
Лично аз,  когато и ако се завърна във Варна, бих гледала местностите или Св. Константин. И там не е райско, но ще елиминирам един сегмент от популация, с който съм несъвместима. Simple Smile

Хем казваш, че си доволна от комплекса си, хем не препоръчваш. Препоръчваш малка кооперация където ще е скъпо, без асансьор и потенциални проблеми по сградата понеже ще е стара такава кооперация. Трябва ли да казвам, как се събират пари за ремонт на покрив от етажната собственост? Другия вариант бил Константин и Елена, добре мерси че ни каза, че ако дадеш един милион за жилище, то ще е по-хубаво от тези за 100 000, полезна информация е това.

Не е ли ясно на всеки, че недостатъци винаги има, или някой иска да докаже, че греша и ще ми каже къде не само в града но в област Варна се продават множество жилища без недостатъци даже и да не бром това че сигурно ще струват в милиони?
Така че то е ясно, че винаги ще има нещо лошо, обсъжда се кое е по-добре от кое, а не кое е съвършено. За мен по-ниската цена на зелено + ново строителство + контролирана околна среда около блока + подземен паркинг е по-важно от идеални съседи, понеже никъде няма да съм сигурен какви ще са ми съседите. В малка кооперация имам по-голям шанс, но и в затворения комплекс имам някакъв шанс, може пък да извадя късмет и да ги получа добри и там.
- Доволна съм от завършения вид на комплекса, но експоатацията му ще го съсипе преждевременно. За това не препоръчвам подобен тип жилище за основен имот. За отдаване под наем, е друго. Аз и за под наем не бих се занимавала, защото има много конкуренция и ще има текучество. Много хора отдават и са доволни.

- Никъде не съм казала да се купува стара кооперация, опазил Господ с нашите закони за ЕС.

- Св. Константин вече не еза всеки, както се вижда и от твоя коментар. И, да там бих се ориентирала, не казвам че всеки трябва да го прави. Който си му е хубаво където живее, да не се мести. Simple Smile

# 648
Ходихме на гости  на приятели, които живеят в комплекс Лабиринт. Много ни хареса - чисто, поддържано, контролиран достъп, подземни и надземни места. Нямат проблем със съседите - преобладавали предимно хора с образование, възпитание и интелект. Изключително са доволни. Единствения недостатък е, че плащали по-висока месечна такса за поддръжка.
Добри отзиви имам и от Фамилиите.
Колкото до Свети Константин - пълно с украинци с кучета. Цените няма да ги коментирам!

# 649
  • Варна
И нашият хай-лайф не пада под долу от украинците относно пес-манията. Ползват си ги като украшения и да си лепят дупките в душите. Нали тука по-горе някой написа, че от комплекс без песове изведнъж за пари започнали да пускат украинци с песове.... Няма спасение, ама ще се обърне палачинката с тия песове рано или късно.

# 650
  • Варна
Атом, не всяко ново строителство  е комплекс с по 1000 апартамента. Строят се и малки блокчета, особено по централните райони. Също се продават и гаражи или открити паркоместа - надземни, подземни, според проекта. Да, нямаш контролираната затворена среда с охрана и видеонаблюдение, но затова пък и не плащаш по 100 - 200 лева поддръжка всеки месец и можеш да се разходиш пеша до Морската градина и плажа... примерно.

# 651
Сега гледам на Дружба. еми не са милиони, 200к двустайни и 350 тристайни.
Колко да са, те в центъра и до гарата са по толкова.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 18:23 от So Lucky*

# 652
  • Варна
Даже къщите са "само" по половин милион - нови, модерни, със самостоятелни парцели.

# 653
Даже къщите са "само" по половин милион - нови, модерни, със самостоятелни парцели.
Не смея да отворя къщи, че нали ме плашат колко било скъпо и гадно и пълно с украинци.

# 654
  • Варна
То къде ли е хубаво... никъде. Нека поне вкъщи да е приятно.

# 655
  • Варна
Е, как да е приятно като съседката Пена си е взела тъп пес, който лае? Закон трябва за тия песове, закон и подписи, иначе да ходят да си ги гледат по пещерите на Аладжата...

# 656
Penkoman стига повтаря едно и също, към днешния момент няма какво да се направи за проблема ти, пробвай пак след 5 години.

Сега гледам на Дружба. еми не са милиони, 200к двустайни и 350 тристайни.
Колко да са, те в центъра и до гарата са по толкова.
Аз като казах милион мислех още в лева, нямах предвид милион евро, а и беше важна идеята, че на местата където е много скъпо се очаква и да е по-хубаво, а не че всяко жилище там струва точно един милион.

# 657
Напълно съм съгласна с Пенко.
Освен закони и подписи..., трябва да не си мълчим и да търпим нахалството и простотията на съседите с кучета!!!!!
Без да спамя, аз съм категорично за забрана на гледане на кучета в  жилищни блокове!
Или да има закон, който да  принуждава  собствениците да плащат тройна такса за поддръжка на общите части.

# 658
За мен е видно с просто око, че такава забрана не може да мине към днешния момент, няма да намери широка политическа, още по-малко обществена подкрепа. Достатъчно е да се замислите колко хора ходят да протестират, в момента се сещам за случая с десетина убити котки от онези в Перник ли бяха, дни на ред масови протести. Десет човека да бяха убили нямаше да има такива протести сигурно. Така че каузата е безнадеждна и каква полза да я повтаряме през 2 коментара тук?

# 659
  • Варна
Всъщност не си прав. Въпрос на политическа воля е. Как може в ЕС от където дойде тази мания с домашните любимци да има закони за тях и да се спазват, а тук да не може? Просто няма воля. Някаква активистка осъдила Община Варна да махне забраната да се хранят улични животни..., ок ако Община Варна имаше воля веднага щеше да въведе наредба кучета да се гледат по домовете само срещу подписи на съседите и същата тая активистка добре щеше да си помисли следващият път преди да заведе дело. По същият начин мисля, че отпадна забраната за кучета на плажа миналата година и стават все по нагли...
И да прав/а си, че за 1 куче протестираха сума народ, а за децата загинали при ПТП и родителите им търсещи справедливост имаше 30 човека - такъв колаж видях в Интернет, което ме кара да ми се повдига и да се запитам защо е така и какво им става на хората - децата им е тежка тема и изисква емоционална обвръзаност, затова ще защитаваме куче или страх от политизация или много силна Интернет агитация, все пак има стотици организацийки които "спасяват" животни и леко така се и прехранват покрай това.

Но има смисъл да се говори защото дума по дума, тук и там и накрая ще се стигне до точката на кипене и ще се променят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт