Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 31 995
  • 683
  •   2
Отговори
# 630
  • Варна
Аз още чакам Чубурашка да се включи да поясни какво става с наемателите и кучетата, че се развълнувах.

# 631
Тя котката може да е била разгонена... 

# 632
  • 🌊
Да Чебурашка, кажи какво имаш предвид. Дали гонят квартиранти използвайки кучета
Точно. И после разправии за депозитите с "ама то вие сте си решили, аз защо да връщам". Не знам дали още е актуално, но бях впечатлена, защото уж лукс, уж не-знам-си-какво и накрая селски тарикатлък.

# 633
  • Варна
Вземи разкажи като човек с един абзац какво е станало, че е супер интересно. Аз пак не разбрах. Какъв лукс, какъв тарикатлък, масово ли е било, изолирани случаи ли, гонели ги заради кучетата им или ги гонели с кучета...?

# 634
Лъки, не мога да разбера какво очакваше от комплекс с предимно двустайни жилища, висока плътност на застрояване и голяма етажност..
Повечето са инвеститори като теб за отдаване под наем, а наемателите във Варна са такива - от съседните градове и села или украинци и то от бедните, богатите са по Св Константин, Чайките, Евксиноград

# 635
  • Варна
Ами логично е да няма никакви очаквания наистина, но целият дисонанс идва от факта, че комплекса на пръв поглед е наистина някакво райско кътче насред Мордор. Имаш си паркинга, имаш си и парка, който никак не е малък, не е осран от песове, не са натрошени пейките, имаш си детска площадка на която вечер няма алкохолици, наркомани и кучкари да я замърсяват, както и спящи клошари по пейките. Аз съм си прекарал тийн годините да се търкалям по пейките в Морската, че и до 23г. май откарах с редовни посещения, сега ме е гнус да седна като знам какви сядат. Така, че наистина очакванията за ФГ бяха големи, но за съжаление ниските цени и множеството обитатели предполагат и ниско ниво ....

# 636
Лъки, не мога да разбера какво очакваше от комплекс с предимно двустайни жилища, висока плътност на застрояване и голяма етажност..
Повечето са инвеститори като теб за отдаване под наем, а наемателите във Варна са такива - от съседните градове и села или украинци и то от бедните, богатите са по Св Константин, Чайките, Евксиноград
Грешката ми е, че съм го разглеждала за лично ползване, не за даване под наем. Но това са поправими неща.

В комплекса има и 4ри стайни жилища и семейства, които са собственици. Аз лично имам 3 стаен. Това, че е голям комплекс не означава че не може да бъде добре организиран. Просто няма интерес от страна на собствениците.

# 637
  • Варна
Не бих казал, че е грешка инвестицията там защото в момента е x3.5 каквото е инвестирано. В крайна сметка това е една малка версия на България и най-страшното нещо е апатията. Ако нямаше апатия там проблеми нямаше да има и бързо развалените ябълки щяха да влязат в строя. За референция искам да дам държавата Либерия, прочетете нейната история, как и защо е създадена и какво е там в момента. Ако ще и райска градина да им направят на праситата те ще си го превърнат на кочина.

# 638
https://www.facebook.com/reel/2404799603314504

"През Дондуков минава виртуална стена, като Берлинската стена. Тя разделя Мордор от кварталите на юг, където всички искате да живеете" - Иво Димовски
JoyGrinning

# 639
  • Deutschland/HE
https://www.facebook.com/reel/2404799603314504

"През Дондуков минава виртуална стена, като Берлинската стена. Тя разделя Мордор от кварталите на юг, където всички искате да живеете" - Иво Димовски
JoyGrinning

това не е за Варна. Улица Дондуков е в сърцето на Гръцката махала и не разделя нищо.

# 640
  • Варна
Тя прави сравнение с моето изказване и това на Иво, паралела е използването на Мордор. Само, че Мордор е във  всички нас, в сърцата, в душите и домовете ни и докато не се провлачим 40 години през пустинята няма да се пречистим и ще се връщаме към едно и също.

Нищо няма да се оправи иначе. Днес гледам публикация в групата ВИЖДАМ ТЕ КАТ ВАРНА за някакъв с баничарка дето качил нагло баничарката на тротоара и човека с количката с бебе не може да мине...и от 60 коментара 40 са от рода на: що ни занимавате с глупости, човека разтоварва и е за малко, дребнав си, заяждаш се, дано и тебе ти се наложи, голяма работа като го глобят 50 кинта, дано ти се наложи да работиш нещо с товарене-разтоварване и.т.н.....еми с такъв народ, такава държава.

Или из друга група коментар по повод улични животни "Работата ни е да се грижим за всички животни, не да ни карат да ходим на работа, която не харесваме и по този начин да страдат животните" - това си го направих на скрийншот да си го запазя в архива....

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 19:09 от Penkoman

# 641
  • Варна
Как може на пръв поглед да ти се стори райско кътче някакъв бетонен мастодонт с близо 52 (петдесет и два !!!) декара РЗП! Flushed То е ясно, че под един покрив ще има събрани от кол и въже. Освен Лъки, познавам и още двама инвеститора в комплекса, които просто имаха едни свободни пари и се чудеха къде да ги вложат, а цените там на зелено бяха повече от достъпни. Те сега също ще дават под наем. Децата им са малки. След години - може би за тях, ако изобщо останат във Варна.
И докато е новичък комплексът, е чистичък, в приятни цветове, но като си представя, че след 20 години ще изглежда точно толкова зле, колкото сегашните панелки и смарангясани ЕПК-та, не бих си и помислила да купя нещо там, ако имам избор.
За сравнение - комплексът, който по-рано споменах в Траката, е в парцел с размери 2/3 от парцела на ФГ, но в него са разположени само няколко къщички и 3 четириетажни  блокчета в същия стил.

# 642
  • Варна
Ти душичке била ли си там, паркирала ли си, виждала ли си общите части, подходите, маневрените пространства, парка, пейките, площадката, растенията и дърветата? И държа да кажа, че аз го сравнявам с това около него - изпочупени плочки, липсващи тротоари, разпилени кофи за боклук, липсваща маркировка, улица все едно е Берлин 1945-та....та да, сравнение с това около него е рай. И да доста е прилично. Иначе за след 15 години не знам....то тука нито материали, нито нищо се съобразява как ще изглежда след 3 години, ти за 15 ми говориш. Пък и си пропуснала "на пръв поглед"...не ме четеш задълбочено.

# 643
  • Варна
Да, влизала съм. Имам и имот в съседство, чудесно знам колко мизерен е района и какви луди от приюта за социално слаби на същата улица се разхождат денонощно пред "портите на Рая".  Добрата новина е, че все пак в годините има напредък. Лошата е, че не е достатъчен.

# 644
  • Варна
Ами напоследък броят на жалбите към Община Варна се е увеличил та се надявам да има още подобрения и не само там. Но, апатията е нашата орис...

Общи условия

Активация на акаунт