Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 32 024
  • 684
  •   1
Отговори
# 615
Диди, млада си още и не разграничаваш бебе и куче.
Изчакай да родиш, и да слагаш да спи кърмаче с колики, ако над тебе кретен си разиграва куче с топка и бебето се събуди, пак ще си говорим.
Хората казват, не знаеш докато не ти дойде до главата.

За усилен телевизор съм ЗА, да се взимат подписи и да се налагат глоби. За силна музика, пак.
При бебетата нещата са малко по различни, дори и в чужбина не можеш да роптаеш срещу бебета, а просто си купиваш жилище в комюнити 55+.

# 616
  • Варна
Съгласна съм. Но в случая Пенко не отглежда бебе и няма морално право да изисква от съседите си църковна тишина.
Аз моето куче си го разигравам с топка. Не лае, защото много съм работила за уравновесения му характер, но може би се чува топане по ламината. Разбира се не е денонощно, не е и в 2 през нощна, а в нормално време и кратки сесии по 5 минути. Под нас живее сама жена на 50 - 60 и никога не се е оплаквала. Ако живеехме над бебе, със сигурност щяхме да се стараем да сме максимално тихи. То не е само до кучето. Вдигане на столове, а не суркането им при преместване и каквото друго трябва, въпреки че не се сещам с какво друго шумим. Не слушаме музика силно и не си крещим.

# 617
Както много пъти съм казвала, проблема не е в самите кучета, а в стопаните им. Не всички са съобразителни, кучешките лайна по улиците го доказват. Не става дума за улични кучета, а за сочни фъшкии от добре гледани големи домашни кучета. Simple Smile
Той като не му прибира акото, не очаквам и да се съобразява по кое време го разиграва.

# 618
  • Варна
Така е. Със или без куче - пред човешката простота сме безсилни. Човек трудно може да си избере съседите. Айде - в стар блок можеш да разпиташ, да огледаш в различни часове от денонощието какви хора влизат и излизат, но ако се включваш някъде на зелено няма как. А и хората постоянно купуват и продават, умират, местят се, идват други... По всички квартали е така. В някои чужбини можеш да си купиш остров. Simple Smile

# 619
  • Варна
Трябва да направят блокове специално за кучкари, там ще е като в Карлуково, и нормален да влезе след 5 минути ще си говори сам като попадне на кучешката какафония. Един кучкар заслужава единствено и само друг кучкар.

# 620
  • Варна
И кво, като ти почине кучето, задължително се изнасяш. Или ти като починеш, ако децата ти не харесват кучета, нямат право да наследят апартамента. Grinning

Да направят и блокове само за чалгари. И само за хора със средно образование. Едно време е имало блокове за хора от определени професии. Купували са се по служебен път. Всички знаем за тях. Но отдавна вече населението им е смесено.

# 621
  • Варна
Не бе, ще си вземеш друго кученце. Гледам така правят повечето, те нали приятелите, спътниците в живота, верните до гроб се купуват и не е трудно да се намерите един друг, ти плащаш и избираш и имаш приятел до живот .Да не си изгубиш членството в кучкарника. Пък децата да продават ако не ги кефи сигурно цената на такъв имот ще е в небесата . И да между другото си права. Хубаво е хората да живеят разделени защото само така може да има мир и спокойствие и е било мъдро да живеят по професии, сега живеем смесено и страдаме един с друг. Ти никога няма да ме разбереш, аз теб също. Всеки по пътя си е най-разумно. Аз не искам нищо от теб, искам да съм далеч от теб, ти предполагам се интересуваш само от кучето си така, че всичко пасва.

# 622
Една съседка в съседния блок до нас,който е съвсем близо,си взе котка,която излизаше на балкона,качваше се на перваза и почваше да вие силно и страшно. Отидох при нея и твърдо я заплаших,че ако продължават тези солови котешки изпълнения,ще я "задействам". И котешкият проблем бързо беше решен. Yum

# 623
Една съседка в съседния блок до нас,който е съвсем близо,си взе котка,която излизаше на балкона,качваше се на перваза и почваше да вие силно и страшно. Отидох при нея и твърдо я заплаших,че ако продължават тези солови котешки изпълнения,ще я "задействам". И котешкият проблем бързо беше решен. Yum
Блъфирала си. Нищо не може да и направиш.

# 624
Блъфирала си. Нищо не може да и направиш.
Но и взех страха. Това е важно. А и на нея може нищо да и направя,но на котката може... Не казвам да я усмъртя – не,спокойно...

# 625
  • Варна
Мисля че комплекса на Лъки в Щатите беше забранен за домашни любимци. Знам и за един в Траката на ул. 7-ма № 36, който до преди  2 - 3 години беше забранен за домашни любимци, но покрай огромен интерес от платежоспособни украинци с кучета, собственикът промени правилата и вече са позволени. Знам от позната украинка с куче, която е наемателка там и има още няколко приятелки сънароднички с кучета там. Но това е комплекс, който е собственост на един човек и той определя правилата. Можеш да разпиташ там, може и да имат и други комплекси в близост, в които забраната още важи.

в Гугъл стрийт вю сега видях, че на заснемането от 2022-ра се вижда транспарант за продажби с телефонен номер. Звънни и разпитай.

В София има доста сгради - собственост на едно лице. Може би ако си купиш цяла сграда, ще си решиш частично проблема. И пак няма гаранция, че като излезеш от входа, няма да настъпиш лайно.

# 626
  • Варна
Ама много си мила, чак ми се прииска да погаля кучинка по главичката от умиление докато ме гледа с големите си влажни очи и повдига мило вежди и да и дам лакомство.

# 627
Имаме кучета, но с документи, че са service dog, и има глоба ако се изсере и не си почистят. Беше към 300$, като се нанесохме, сега не знам.
Лайница няма обаче.

Във Варна, лайна да искаш. Особено в гръцката махала, където квадрата мина 3000€

Прав е Пенко, че сме омешани, по Европейски тертип.

# 628
За първи чувам за котка която вие. Не съм любител на котките и не съм запознат. А какво значи да я "задействаш"? И с това не съм наясно.

# 629
За първи чувам за котка която вие. Не съм любител на котките и не съм запознат. А какво значи да я "задействаш"? И с това не съм наясно.
Да нацели котето с прашка, и то да излети през балкона. Joy

Общи условия

Активация на акаунт