Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 9 788
  • 145
  •   2
Отговори
# 90
Не например, а направо конкретно трябва да питате Майт като им се обадите, и като бонус може да пишете тук какво са казали. Освен ако не искате да купувате паркоместа където и да е из целия град, в което се съмнявам. А попринцип не продават строителите паркоместа(и гаражи в този ред на мисли) преди да са изпродали всички апартаменти в дадената сграда. Все пак надявам се всеки може да се сети, че ако това не бе така, щеше да има възможност прекупвачи да спекулират като изкупуват само гаражи и паркоместа и после да ги продават или отдават на собствениците на завишени цени.
Здравейте, някой знае ли дали строители/инвеститори продават паркоместа, без да е закупено жилище в сградата (Майт например)?

# 91
  • Варна
Паркоместата и гаражите са новият начин за изнудване на купувачи. Пуска се евтино или приемливо апартамента, примерно за 150 000 евро тристаен в строеж и хоп 18 000 евро за външно паркомясто, 25 000-30 000 за подземно, извинете ама това е 15% от имота, аз навремето като си купувах апартамента в който живея, беше 7% от стойността на имота. Ако пък имота ти е едностаен или двустаен там процентите скачат доста повече. И излиза, че ако си беден и не можеш да си позволиш 2-3-4 стаен, то паркомястото ще ти е златно на фона на имота.

# 92
На времето нямаше много коли и почти никой не търсеше паркомясто или гараж, защото улиците и местата за паркиране бяха празни. За това сметкообрауването беше такова, че паркоместа и гаражи бяха евтини и се получаваше голяма разлика с апартаментите. В момента за да се обособи паркомясто или гараж се вкарват много пари понеже са под сградата и самата конструкция трябва да е много здрава. Желязото и бетона за плочите и стените за тях сигурно са х2 в сравнение за същите такива по етажите. Според мен  цените им са нормални.

# 93
В Константи и Елена вече са по 35 К паркоместата и само да излезе се купува.

# 94
  • Варна
Не, не са нормални защото във Франция например при двустайка 70кв. външното паркомясто ти е 15 000 евро, а двустайката 260 000 евро. Така, че според мен се злоупотребява. Но е нормално от гледна точка на търсене и предлагане. Ама докато продължават хората да мислят мързеляшката и двуизмерно така ще е. Има и други алтернативи.

# 95
В нашата махала почнаха да строят гаражи (десетина гаража един до друг "строени" под ъгъл. Подобно на онези панелни гаражи от соца). Строят ги до един блок откъсвайки земя от градината.
Според мен е грехота така да се хаби земята. Гаражите трябва да се строят или под земята на няколко етажа,или над земята на няколко етажа оформени в блок със серпантини отстрани...

# 96
Здравейте, може ли мнение за комплекс Пенемат, Кайсиева градина. Сигурен ли е инвеститора? Има ли някой, който е купил там?

# 97
Сигурен е, въпреки, че се продадоха после на друг, но са супер малки като квадратура, според мен не си струва там, ако е за живеене.
Редактирам се, тристайните им са с добри квадрати, по незнайни причини все за двустайни мисля първоначално. Но видях два тристайни, супер са си.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 14:39 от Gold digger

# 98
Гледам че гаражите в този комплекс Пенемат са евтини, 13 - 15 000е са повечето. Това поне е добре. Иначе кой предстоящ комплекс си струва за живеене?

# 99
Не бих се нанесла в тези огромни комплекси, докато не почнат да ги продават с абсолютно готови кухни и бани. То иначе е години шумотевица и блъсканица.

# 100
  • Варна
Вярно е, тия комплекси майката си трака, първо се строят на 1000 етапа, наскоро за един ми казаха, че последният етап бил 2035-та, та много често първите или чакат последните да са готови за издаването или пък живеят на строителна площадка, второ като се съберат от кол и въже хора и е някакъв ужас, напълва се със селяндури. А, предния коментар за кухните е супер адекватен - ремонтите се влачат с години, предпазните кашони и плоскости по асансьорите ги държат по 3 години. Смешна работа е. Такива комплекси бюджетни трябва да ги издават със бани и кухни и без това всичко се прави от най-евтиното масово.

# 101
Добре и какво е решението за тези оплаквания? В кой комплекс е добре да се купи, дайте един линк.

# 102
  • Варна
В никой, търсят се малки кооперацийки или единични сгради или строиш сам на парцел във вилните зони или на село. От всички комплекси с които съм имал вземане-даване Сезони е най-добре.

# 103
  • Варна
От гледна точка на безкрайни ремонти и множество селяндури, събрани от всякъде, аз не бих купила в комплекс. Всъщност си представям след 20 години как ще изглеждат тези мастодонти - както сега изглеждат панелките и епк-тата. Как се стопанисва съсобстменост на 300 души?
Колкото по-малко блокче, толкова по-автономно и по-добре. Вече ако бюджетът е ограничен, стискаш зъби и купуваш според чергата си.

# 104
  • Варна
Всъщност единственото нещо, което има шанс да не изглежда като шитня е сграда, която е била премиум навремето, населява се от богати хора, които са автоматизирали плащанията си към домоуправителя и като цяло имат пари за поддръжка и подобрения. Малка-голяма, като е правено за шарани ( евтино, за да може да се продаде лесно и да има голяма печалба за строителя ) всичко ще изглежда зле след 20г. Никой не мисли и не му дреме за това как ще изглежда нещо след 5г., примерно автомобили...след 5г. вече изглеждат зле някои части. Да планираш и да мислиш какви материали ще сложиш и как ще им се отрази времето и употребата струва пари, а самите материали и те.....Имам поглед над имоти в блокче с 16 апартамента, такъв с 48, в комплекс с много повече и в такъв с още повече и навсякъде е една и съща х**ня. А, да имам поглед и над имотите във Франция - пак важи същото, което записах по-горе. И там има изпаднали сгради, неподдръжани, нацепени мазилки и.т.н.

Общо взето като си беден, ще живееш в мизерия. Тежко и горко на бедните с малко повече интелект, усет и душевност, техният живот е труден сред идиоти.

Общи условия

Активация на акаунт