Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 25 417
  • 530
  •   4
Отговори
# 15
Здравейте!

Закупихме жилище на зелено(АпартИнвест Иванови), от днес е  с акт 16 и е с промишлен ток.
Въпроса ми е - знаете ли ,горе долу, кога се преминава на битов?
Цитат

Ние чакахме месец и половина за битов ток след акт 16.
Но четох коментари и за по дълъг срок,така че явно зависи от ситуацията.

# 16
  • Варна
Харесах на чертеж 4стаен, но на последен етаж...250 хил...
Ще го видим, но това с последния етаж ми е много голям червен флаг.
Вие наясно ли сте изобщо със значението на фразата “червен флаг”? Употребява се за сигнали за скрити проблеми. Последният етаж първо не е нещо скрито, второ за много хора изобщо не е недостатък, а напротив - предимство. Неслучайно в новото строителство там са най-скъпите апартаменти. Много хора търсят конкретно и само такива имоти, включително и ние, и точно такъв си купихме. Няма такъв кеф и тишина, никой не ти тропа отгоре. Рискът от течове за мен първо е недостатък, който може да засегне всеки един етаж. Малко ли блокове има, протекли от покрива, та чак до първия етаж. Теч от баня на комшията отгоре е по-вероятен, а на последен етаж това го няма. В случай, че все пак протече покрива, това е обща част и ремонтът е за сметка на всички апартаменти. И в най-лошия случай ако съседите не искат да плащат (което е малко вероятно за нова сграда), проблемът  е решим, стига да имате пари, тоест е във ваш контрол. Иди се разправяй с ненормални шумни съседи. Един бърз поглед в темите за съседските взаимоотношения е достатъчен. Там е нещо страшно, и пари да имаш, няма оправия.

Та ако все пак приемем, че за вас последен  етаж категорично е недостатък, то на фона на всички останали характеристики, които има един дом, това не мисля че е нещо, с което да не може да направите компромис. Перфектни жилища НЯ МА. Ако всичко друго ви харесва, не виждам защо това трябва да ви спира.

# 17
Диди, тука сте права. Оправял съм апартамент с теч на предпоследен етаж в ново строителство. За целта с доста молби съседа се съгласи да му разбия терасата за моя сметка и да оправим нещата.

Ако не се беше съгласил, трябваше да се занимавам с адвокати, общи събрания, покани и какво ли още не.

# 18
Didi168, напълно съм наясно какво значи червен флаг.
Рискът от течове за мен е също съществен проблем, защото много добре знам колко охотно се събират пари от съседи, които не са засегнати лично от проблема.

# 19
Аз плюсовете ги разбирам. Реално досега не сме имали проблем с шум( или не толкова сериозен) и може би затова не го отчитам този момент.
Други неща, които ме притесняват са отопление/охлаждане/течове. И най-вече скосове. Simple Smile..

Ще ходим на оглед така или иначе -локацията е страхотна, самият апартамент е чудесен "на скица".
И най-вече е НС, от толкова гледане на коптори направо ми се гади...

# 20
  • Варна
Да, като я няма съседката Гина да пуска прахосмукачка в 22:00 или да се играе с песа си или да снове и трака или някой да топа топка на главата ти щото няма с какво да си играйка друго в 08:00 в събота ти е трудно да си представиш, че има шум отгоре.

А, за панелките изобщо не се надявайте на правителството, те още по времето на Владимир Горанов от Герб преди да падне правителството им заговориха за разходи за паспортизиране за да се оценял риска и.т.н., което според мен си беше прелюдия към други неща....ама хората забравят. И ходят за гъби по избори...

# 21
Много е важно кои и какви са ти съседите . Скоро бяхме на гости в едно село . Не можах да мигна . Съседите май също имаха гости и беше шумно , нощес кучетата не спряха да лаят. Апартаменти съм купувала само на най-горен етаж , не бих изтърпяла някой да ми тропа над главата. По същата причина и аз внимавам да не преча. Нашия селски имот го купихме след проучване на съседите .В момента обмисляме дали да не купим на зелено в квартал Възраждане. Пише, че е на етап разрешително за строеж. Има ли някой, който е минавал по този път в темата?

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 11:24 от •MERA•

# 22
Моля за коментар на тази обява:
https://imotipremier.com/prodava/magazin/varna/neptun/369949/

Минавам по улицата често и от любопитство потърсих повече информация за обекта на продажба. Това помещение реално е мазе на някой от апартаментите, сутерен и с поне 1,5 м. е под нивото на улицата, а цената е като за луксозно строителство на апартамент.

# 23
Тук ако не е алкохол/цигари или дюнери заради гимназията не знам какво ще върви.

# 24
  • Варна
Аз чета по групите, че проблема с кучетата на село се засилва. Има ли някой който успешно е закупил такъв имот и вече не му се налага да слуша виене и лай, а е тихо?

# 25
Аз чета по групите, че проблема с кучетата на село се засилва. Има ли някой който успешно е закупил такъв имот и вече не му се налага да слуша виене и лай, а е тихо?
Това не зависили и от кучето. Искам да кажа, че може улично кротко куче гласа му да не чуеш, но домашно такова да ти къса нервичките.

След сдобиването със селски имот си дадох сметка колко илюзорно е очакването за тишина там..Особено ако е село, в което кипи живот.Thinking

# 26
Беше ужасно, вместо да си почина се натоварих .Кучетата спряха да лаят когато вече беше време да ставам. Домашни са , в дворовете ги гледат.

# 27
Моля за коментар на тази обява: https://imotipremier.com/prodava/magazin/varna/neptun/369949/....... а цената е като за луксозно строителство на апартамент.
Пробват се, някой друг освен имоти Премиер продават ли го ?
Съмнява ме сериозна агенция да се съгласи, обикновенно от големите такива съветват собствениците за реалната цена и не си губят времето с такива.

# 28
Какъв е  би бил проблема при закупуване на офис с битов ток . В момента обзаведен като студио за нощувки?

# 29
Цените във Варна за НС и все още на проект са по високи от Пловдив и София. Луда история...

Общи условия

Активация на акаунт