Бустер помпа за повишаване на налягането на висок етаж

• 519
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте,

Живея в центъра Пловдив в стар блок и налягането на 7-и етаж е ту нормално, ту много зле. Не знам какво се случва с ВиК, но реших да викна някой да инсталира филтър и бустер помпа след водомера.

Някой има ли препоръки относно марка, модел, че даже и човек или фирма, която може да извърши това? Гледам, че 2-те основно предлагани марки са Wilo и Grundfos. Мисля, че Grundfos са по-добрият избор и това, което ми трябва е моделът UPA 15-160, но не съм сигурен на 100% сигурен.

# 1
Ако тръбите и щранговете не са сменяни и са още от металните, има голяма вероятност да са запушени.
Едни съседи на последен етаж при нас не си бяха сменяли хоризонталните тръби в тяхното жилище и все се оплакваха от ВИК. Като направиха ремонт и сами се похвалиха колко непроходими са били тръбите.
При вас сигурно не е така...

# 2
  • София
Тръбите са. Говори с домоуправител, разпитай има ли помпа в самия блок, от кога са щранговете...
Ако ще и турбо бустер да сложиш вкъщи, няма да има особена полза.

# 3
Ако тръбите и щранговете не са сменяни и са още от металните, има голяма вероятност да са запушени.
Едни съседи на последен етаж при нас не си бяха сменяли хоризонталните тръби в тяхното жилище и все се оплакваха от ВИК. Като направиха ремонт и сами се похвалиха колко непроходими са били тръбите.
При вас сигурно не е така...

Тръбите са. Говори с домоуправител, разпитай има ли помпа в самия блок, от кога са щранговете...
Ако ще и турбо бустер да сложиш вкъщи, няма да има особена полза.

Имам познати, които са много доволни от бустер помпи (за съжаление са в друг град). Тръбите не са запушени, напълно сменени са, а и на 5-ия етаж налягането е доста по-добро. Просто такава е ситуацията в центъра на Пловдив и в старите блокове. Въпросът ми е основно дали точно този модел помпа е оптимален или има и по-добри.

Общи условия

Активация на акаунт