Как да съхраня събрани пари на децата

• 5 076
  • 85
  •   1
Отговори
# 75
Е, никой не е казал, че е задължително да се дават по 100 лв. Но потребителката от темата по някакъв начин е събрала пари за пет наполеона и пита дали да купи злато, затова се обсъждат суми в хиляди левове.

# 76
Ние нямаме живи роднини,съответно няма кой да дава на децата ни пари.Парите от кръщенетата обърнахме в златни синджири с  кръстове,които ще им дадем като станат пълнолетни.Иначе в някоя от темите бях кометирала по същия повод,че имат символични суми в детски влогове,като се родиха решихме така да събираме и инвестираме,в последствие си променихме мнението и заложихме на друга инвестиция на нашите пари за тяхното бъдеще-злато в сейф в банка.Сега е много скъпо,но преди 5 години като го взехме не беше и за момента е  най-добрата ни и сигурна инвестиция.За  5 хиляди не бих се занимавала обаче,заведете децата на една хубава почивка и сте готови с "оправданието" пред бабите къде са им парите.

# 77
Ние нямаме живи роднини,съответно няма кой да дава на децата ни пари.Парите от кръщенетата обърнахме в златни синджири с  кръстове,които ще им дадем като станат пълнолетни.Иначе в някоя от темите бях кометирала по същия повод,че имат символични суми в детски влогове,като се родиха решихме така да събираме и инвестираме,в последствие си променихме мнението и заложихме на друга инвестиция на нашите пари за тяхното бъдеще-злато в сейф в банка.Сега е много скъпо,но преди 5 години като го взехме не беше и за момента е  най-добрата ни и сигурна инвестиция.За  5 хиляди не бих се занимавала обаче,заведете децата на една хубава почивка и сте готови с "оправданието" пред бабите къде са им парите.

Може би е въпрос на светоусещане, но 5000 лева ми се струват доста пари. И не бих взела от парите на децата, за да ги заведа на почивка освен ако не е Дисниленд може би. Макар че синът ми е ходил три пъти в Дисниленд и в други атракционни паркове из Европа и не съм взимала от неговите пари за тях. А сме ходили специално заради него, аз предпочитам други забавления.

# 78
  • Melmak
Зависи с какво разполага семейството.
Ако няма възможност да ги завдде в Дисни, обаче им е мечта- нека!
Ако ги сложат в акции или друго, пак е ок.

# 79
Ювелирното злато не е добра инвестиция. За изработка се плаща голяма надценка, а когато го изкупуват много по-евтино.

Има някакъв смисъл, ако се носи СЕГА, но за малко дете не е много добре. Като порасне колко златни кръста и синджира може да носи едновременно?

Да, би могло да ги даде да му направят нещо друго, но ще струва пари изработката. Понякога скъпо.

Инвестиционното злато е по-добре.
Според мен.

# 80
От баба ми, бог да я прости, имаме доста златни бижута - гривни, пръстени, синджирчета, обици и подобни (някои нейни, други, които е правила за децата и внуците). Всичко седи в един сейф - никой нищо не носи вече. Аз носех доста, докато забременях - после свалих всичко за операцията за серклажа и така и не ги сложих повече. Само обици нося. Останалите внуци също.

# 81
Най-добрата инвестиция за 5-6 хиляди лева -- без никакво съмнение -- е биткойн. Прочетете отново това след 10 години, когато децата ви са пълнолетни. Сега вложени ще струват минимум 50 000 лв. тогава.

Ако сега ви се струва скъп биткойнът, след 10 години ще се тюхкате защо не сте купили на текущата ниска цена.

# 82
Моят мъж, ако си дойде и ми каже, че е вложил спестяванията за детето в биткойн, ще му взема мярка за шапка с тигана. Че имам един с бая дебело дъно, чудесен захват на дръжката Simple Smile

# 83
  • гр.Пловдив
Не ми е хрумвало да им събирам парите от празници. Винаги са били изхарчвани за тях. В началото като малки- за глезотии, преживявания, или са били дадени за точно определено нещо от някоя баба. Като по- големи, разбирай от 7-8 години нагоре, сами си определят за какво да си ги харчат.
Малката има РД в средата на януари, та след Коледа и РД се озовава с хубава сума. Една година я беше похарчила само за глупости за отрицателно време, нейна си работа. Но се опари след тази случка и вече често й се задържат парите по 5-6 месеца, ако не си купи нещо скъпо и необходимо в момента( слушалки, геймърска мишка и пр).

Да се успокоя,че не сме единствените ние без събрани пари през годините "за децата" Smiling Imp
Каквото се е дало като сума се е усвоило по желание на рожденника,събирал е за геймърски комп,телефон,стол,ПСП ,с наше съгласие ,за да се радва ,разбере и помни РД през годините //че нали живота е това,което ти се случва в момента,а не когато си правиш планове за бъдещето Simple Smile
Сестра му е още на 3г,но и с нея ще процедираме по същия начин живот и здраве..

# 84
Аз нямам против сина ми да си купи нещо със събраните пари, но той иска плейстейшън, а такова нещо у дома няма да влезе (има таблет и Нинтендо суич и достатъчно се разправяме за тях). По едно време щеше да си купува киндъл, което аз горещо подкрепих, защото чете много и непрекъснато купува книги. После обаче пробва за около месец моя и каза, че му е по-приятно да чете на хартия (на мен също, впрочем). В крайна сметка си купува понякога разни дребни пасове за видео игрите, но абсурд да похарчи всичко, което е събрал за това. Така че засега събира и като се насъберат повече, заминават в блокираната му банкова сметка.

# 85
Бих ги завела в Дисниленд.

Общи условия

Активация на акаунт