Максим или Дарио

• 2 371
  • 59
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Гласувах за Адриан. Максим също ми допада. За мен няма дисонанс при Матео и Адриан, напротив.
Дарио и Даниел изобщо не харесвам.

# 16
Е, те ще са различни. Няма да го кръстят пак Матео!
Майката много добре се е обосновала - и на испански, и на български да се изговарят добре. Да се връзват с испанската фамилия... Ето така по някакви признаци имена започват да си подхождат.

Ако ви харесва как се произнася и звучи името Аника, вероятно ще ви харесат и Моника, Ерика, Вероника и т.н. Малко е смешно, ако 4 сестри се казват точно така. Или Рая, Мая, Кая и Вая, но има хора, които са големи фенове на трибуквените имена и търсят комбинации като Тео и Лия и от сорта.
Но това пак е много субективно. За едни е странно Дон и Себастиян като комбинация от имена, за други са "от една торбичка".

Мисля че ясно се разбира какво имам предвид под различни. Казах че за мен е странно и не е задължително да бъдат в чак такова съзвучие, даже напротив, получава се някакъв очарователен контраст между имената, ако бъдат Матео и Даниел, примерно. Но, това си мое мнение, което никой не е длъжен да приема. В крайна сметка тя иска мнение и за Адриан и за Даниел, освен за другите две имена. А и в интерес на истината, Даниел също е международно име.

# 17
  • София/Севлиево
Максим от мен, въпреки че ми е странно когато децата са с една и съща буква.От имената с латинско звучене харесвам Антонио и Марио.

# 18
Rubio, много позната ситуация, и моят мъж е чужденец и с имената за момче се озорихме!
И на мен не ми харесва, когато ударението е на различно място в двата езика, по тази логика ми отпада Дарио, но мога да предложа Дамян, въпреки че не съм сигурна за галено име.
Ако Даниел се произнася по един и същи начин, бих гласувала за него, Мати и Дани ми звучи много хубаво.
Максим ми е руско, съжалявам, Макс е сладко галено, но все пак не бих го избрала. С М мога да предложа Мануел, Мартин, Марио и Марко.
Адриан ми е малко грубо до Матео, но е хубаво.
Други класически красиви имена - Емил, Габриел.
И wild card предложения с така популярните в България напоследък трибуквени имена - Лео, Тео, Кай.
Леко раждане и прекрасно здраво бебче ти желая!

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 11:43 от Seaglass

# 19
Гласувах за Адриан, на второ място ми е Даниел. Всъщност и двете имена харесвам еднакво, но няма как да гласувам за двете.
Дарио - по скоро не.
Максим... хубаво име, но Даниел и Адриан повече ми харесват.
И всичките подхождат на Матео.
Щом бащата е испанец, той не предлага ли по две собствени имена на тези деца?

# 20
Здравейте,
Аз гласувах за Даниел, но и останалите имена са прекрасни.
Изберете го с интуицията си!

# 21
Максим като чуя и се сещам за списанието. Дарио ми звучи като магьосник от третия ред в евтина видео игра.
-Вие бяхте победени от....ВЕЛИКИЯ ДАРИО! /който живее в мазето при баба си/- също не  ми харесва.
 Адриан и Даниел са хубави имена, според мен.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 14:59 от Чернокоса_боса

# 22
Ако имате намерение да живеете в България, Дарио не е добра опция, според мен ще му бъркат името постоянно и ще му е трудно всеки път да обяснява. Също така Дарио звучи странно и е по-изнежено име, мое мнение. Дарин ми звучи много по-хубаво, но е българско.

# 23
Дарио не ми харесва,Максим е много хубаво име ,но до Матео ,ми звучат като имена за близнаци. Бих избрала Адриан.

# 24
Не знам защо изобщо се търси съзвучие между имената на двете деца...  Честно казано, за мен е излишно.
Но ако търсим съзвучие, на мен с Матео най-добре ми се връзва Лео - име, което не сте предложили за избор.

Иначе Дарио ми е ужасно затормозяващо за произнасяне.

На Максим може да се казва накратно Макс, а не Макси и по този начин няма да им дублиране на звука с Мати.

# 25
  • Най-красивата страна
Максим е латинско име и означава ,,велик,, ,,величествен,,
Няма нищо руско.
Да,среща се в Русия,но там сред най-често срещаните мъжки имена са Александър,Виктор,Михаил...защото руснаците използват все класически интернационални имена.
Даниел ми харесва как звучи,но в няои страни е и женско име.
И веднага се сещам за известната писателка Даниел Стийл и за Даниел Митеран..
Адриан е хубаво,но Максим ми харесва повече.
Дамян е страхотно предложение.
Матео и Дамян е много добра комбинация.

# 26
Фабио ми върви до Матео

# 27
Даниел. Другите не ми харесват.

# 28
Леонсио

# 29
Гласувах за Даниел, но и останалите имена от анкетата ми харесват.

Живо и здраво бебе!

Общи условия

Активация на акаунт