Модни консултации - 79

• 26 406
  • 257
  •   1
Отговори
Заповядайте в новата тема. Обсъждаме модни тенденции, аутфити, стайлинг и всичко свързано с модния свят.

Линк към предната тема:
https://bg-mam.ma/t/1728832

Vogue публикува своята прогноза за водещите цветови тенденции тази есен и зима .Изглежда , че комфортът, елегантността и малките цветни експлозии ще бъдат водещи!

Mocha Mousse е официално обявен за “Цвят на 2025 г.” Топъл, карамелено-кафяв нюанс, напомнящ на уютно лате. Идеален за палта, жилетки и аксесоари. Комбинира се чудесно с бежово, слонова кост и бордо.

Яркочервеното (Tomato) може да бъде акцент или изразен централен елемент в аутфита, ако предпочитате драматичен ефект.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 23:22 от •MERA•

# 1
  • София
Леле, тези от Мелини са спали на течение ми се струва Joy
Аз досега жив човек в магазина им на "Велико Търново" досега не съм виждала да влиза. Преди години майка ми много си купуваше от там рокли и костюми и пак си бяха цифра. Сега обаче, и то вече при наличието на такъв избор у нас, направо са смешни... Неколцината им редовни фенки-квартални реститутки са вече на привършване.
Иначе, роклички за повод може да разгледате в Outnet - има доста голям избор и добри цени на марки като Sandro, Maje, Zadig и пр.
П.П Благодаря за новата тема Wear High Heel

# 2
Спарки, погледи в този сайт.
Не съм пазарувала от него, за да имам впечатления но харесах моделите на дългите рокли.

https://www.prettylittlething.com/plt-label-golden-olive-satin-e … d-maxi-dress.html

# 3
  • София
Благодаря за новата тема!

Купих си червена чанта за акцент и макар с години да съм избягвала този цвят за аксесоар, ми харесва. Считам, че ще се връзва прекрасно и с есенните ми дрехи. Като цяло избягвам кафяво и карамелено.

# 4
  • София
Не съм пазарувала от него, за да имам впечатления но харесах моделите на дългите рокли.

https://www.prettylittlething.com/plt-label-golden-olive-satin-e … d-maxi-dress.html
Тези са малко по-тийн марка и качеството изобщо не е добро. На снимки го докарват, но иначе не стават. Поръчвала съм преди време, но беше огромно разочарование. Като тези Shein са - копирани модели и ужасни материи и кройки. За млада девойка за дискотека или бар - бива, но за сватба не бих препоръчала Simple Smile

# 5
Рокли за сватба в Peek в мола. Там се намират винаги.

# 6
sparkling eyes, аз си те представям в хубав елегантен гащеризон с широки крачоли 😊

# 7

В YouTube има много отзиви за този сайт и доста са противоречиви. Някои модели са сполучливи, но има и такива, които изобщо не си заслужават парите.

# 8
За рокля или гащеризон за сватба може и в Луиза Спаньоли на Витошка да погледнете.
Специално гащеризони имат страхотни.

Червена/цикламена чанта много харесвам към тъмни дрехи.

Леле дами, разкостили сте Мелини 😃
Имам разкошни копринени рокли от тях, последната е от тази зима
Най-любимата ми рокля евър също е тяхна, плата и кройката са фантастични
Скрит текст:
От сайта, по снимка не бих си купила нищо.
Може би двайсетина години вече нося техни дрехи.
Не убеждавам никой в нищо, магазини много, но в малко има копринени рокли.

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 11:29 от Al Georgieva

# 9
  • София
Майка ми също е доволна от качеството на Мелини и си ги носи дълги години. Тогава нямаше такъв богат избор, както и толкова магазини и бе по-приемливо да пляснат такива цени. Но сега смятам, че са твърде високи за това, което предлагат... За същите пари бих си купила от известен френски бранд. Нищо лично срещу Бг производството, но не ми допада и не купувам.
Съгласна съм, че в моловете а и в останалите магазини за дрехи, преобладават изкуствените материи и трудно човек може да си вземе нещо от естествена такава и то на нормална цена. Това е абсурдно, не сме в 16 в. 😆

# 10
Някои хора обичат да плащат за бранда / етикета / марката. Други инвестират в качество на плата, кройка и шев. Едни предпочитат модни тоалети, други класически. Не бих си купила дреха от pretty little things. Виждала съм поръчки на познати , които пазаруват и от SHEIN. Аз съм на принципа да имам две рокли като хората дет’ се вика вместо 20 парцала.

# 11
Шоколадке, ще се радвам да споделиш добри френски марки за копринени рокли 🙂

На мен ми е много важно плата да е хубав, да е ушита добре и да е класически модел.
Една да е роклята, но като я обличам да се чувствам прекрасно в нея.

# 12
  • София
Цитат
Шоколадке, ще се радвам да споделиш добри френски марки за копринени рокли 🙂

На мен ми е много важно плата да е хубав, да е ушита добре и да е класически модел.
Една да е роклята, но като я обличам да се чувствам прекрасно в нея.

О да, материята и кройката са изключително важни! Колкото и да е хубав моделът, ако платът е кофти, за нищо не става Sad
Харесвам много роклите на Sandro и Maje (Morgan също имат добри техни dupe на поносима цена). Аз много обичам и нося рокли тип Chanel, а двете марки имат доста добри моделчета. Материята и изпълнението винаги са на ниво.
Tara Jarmon, Claudie Pierlot и донякъде Sezane (някои модели са ми доста като за девственици 😆). На Ba&sh, The Kooples, Zadig&Voltaire и Allsaints също ми допадат много.
Massimo Dutti преди много харесвах също, но напоследък не съм доволна нито от моделите, нито от качеството и изпълнението. Откакто станаха супер viral и надуха цените, имам чувството, че свалиха нивото Sad
На първо четене това се сещам..
В Зара и Манго дори не влизам и не ги гледам - пълни боклуци са за мен. Едно, че материите са ужас, и второ - от толкова пробвания и връщания дрехите им са като 3-та употреба.
Иначе, за повод имам и ми допадат американските марки Reformation и Realisation Par - тук грешка няма. Ако си знаеш размера, роклята стои точно като на продуктовата снимка, а това е нещо, което е наистина рядкост. Плюс, че материята е винаги на ниво и е просто удоволствие да носиш роклята.

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 17:56 от ShokolaDkaa

# 13
Merci! 🌷

в Realisation на мига си харесах рокля ❤️

edit: в Reformation.
И не само рокля, а и палто, сако, панталони, т.н.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 09:43 от Al Georgieva

# 14
  • София
Уникални са, Reformation също и имат и по-кежуал. Имам няколко ленени роклички и са истинско удоволствие да ги нося лятото - направо не искам да ги събличам. За сравнение, взех си една миналото лято от Massimo Dutti.. Амии, разликата е от земята до небето. Мачка се от нищото, боцка ми и ми е тежка.. А съставът и при двете марки е един и същ - 100 % linen. Но очевидно има значение какъв Simple Smile
За повод и малко по-смели препоръчвам и Rat&Boa.

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 18:44 от ShokolaDkaa

Общи условия

Активация на акаунт