Мамо, готова си нали, през АПРИЛ да гушнеш бебчо ти?!

• 15 013
  • 296
  •   1
Отговори
# 210
ЧЕСТИТО НА МАМА БЕНИТА И АРА! БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И ЗАВРЪЩАНЕ У ДОМА

# 211
Честито и на ara75 да е жива и здрава и нейната Мария!  newsm51
браво браво продължавайте момичета, да ням спиране вече Simple Smilerunning

Честит месечен ден на Виктор и Борис, да растат здрави и големи и да са винаги засмени!!!    newsm38   ura

# 212
Честито на всички родили априлки. Тези два дена много бебета, чудно хубаво така. Да не би козунаците да въздействат по някакъв начин...

Видях някой сподели за болки около ребрата. аз като седна на компютъра точно там ме резва. ужас. а за спането нямам думи, абе общо взето като всички вас дето за 1 час пишкате по 10 пъти и не може да си намерите позиция за лежане. Кураж момичета, останаха броени дни.

Доколкото успях да разбера не съм единствената която има намерение да ражда без епидурална. Така ми вдъхнахте още повече кураж, защото напоследък и доктори и приятелки се опитват да ме убедят че е по добре с епидурална. сега накратко ще ви разкажа какво ми се случи при анестезиоложката. бях чела в една книга, че епидуралната не е добре, защото не можеш да си регулираш напъните, раждането се удължава и не достига достатъчно кислород до бебето. като отидох на среща с анестезиоложката, тя ми каза да захвърля тая книга и че е точно обратното. каза ми че аз като страдам и бебето страда затова по добре епидурална. каза също, че като ме боли не мога да дишам нормално и мембраната на плацентата се свива и така не достига достатъчно кръв и кислород до детето, затова ето още един плюс.
Аз сега незнам на кое да вярвам, и какво да правя. да я бия ли или да не я бия тая упойка.

newsm78

# 213
  • Far away from here...
Честито на всички нови мами,да са живи и здрави бебенцата им и да им носят само положителни емоции!AnGiAr,аз бих те посъветвала да зададеш въпроса си за или против епидуралната упокйка във форума за Настоящи и бъдещи майки.Според мен тези,които са го изпитали лично,най-добре ще те посъветват. Hug
Хайде,чакаме още добри Великденски новини Laughing

# 214
момичета и аз да стана щъркел днес!
Мадлен роди Ивайло - 2,900 47см

# 215
Честито на всички нови мами,да са живи и здрави бебенцата им и да им носят само положителни емоции!AnGiAr,аз бих те посъветвала да зададеш въпроса си за или против епидуралната упокйка във форума за Настоящи и бъдещи майки.Според мен тези,които са го изпитали лично,най-добре ще те посъветват. Hug
Хайде,чакаме още добри Великденски новини Laughing

Благодаря за съвета. Моята идея беше да разбера какво знаят останалите момичета, защото предполагам че всяка една се е поинтересувала. Иначе във форума на вече родилите ми е ясно от сега че ще има различни отзиви, защото всяка жена има различно раждане, различно търпене на болка, различно схващане и въобще различно раждане.

# 216
  • София
Ами аз спрях да чета из форума, щото там преобладава мнението за упойка, а на мен някак от вътре ми идва без упойка да е. А пък вече при второто раждане ще мога от собствен опит да преценявам  Crazy
Не искам да ми дупчат в гърба, ако не се налага.  Naughty Сигурно ще се поизмъча, ама като искам бебе, така ще е  Flutter
Уф туй бебе да изчака и утре и да излиза вече, че  rotfImao искам да мия вече наакано дупе   #Silly Ама нали първия вторник след Великден не било хубаво- щото не знам си какво- това е единственото, което чух от лекцията на 8-ми март за вярванията и суеверията  Embarassed, че тогава голям лаф му ударихме.
Като стана въпрос, кой друг ще идва утре на лекцията- май понамаляхме вече......

# 217
  • Пловдив
Gabi_03, Arа75, честито!!! Да ви са живи и здрави рожбите, да бъдат много послушни и усмихнати!!!
Честит първи месец на момченцата на Aya!
Страчи, исках да те питам за количката... Разглеждах снимките на покупките ти и видях модела, та се чудя това Cortina CT 0.2 Duo Chicco ли е? Аз съм си харесала тази и сега чакам да я намеря да я видя на живо! И ако е този модел, става ли спокойно за новородени?
Исках да разбера дали е напълно хоризонталното положени е на коша и дали има прозорче отгоре...

# 218
  • БГ
честито бебче и на Мадлен! да е здраво и щастливо! smile3525 smile3525 smile3525 newsm30
ей че хубав бебешки дъжд днес newsm68 newsm44

аз имам такива болки  ниско долу мноого рядко,явно бебо не се намества още,мота се нещо newsm12
за епидуралната упойка аз ще си поискам задължително Naughty,обясниха ми че и за секцио се слага същата само че в по-голяма доза.

# 219
Честито и на Мадлен!!! Да и здрав и послушен ергена!   bouquet   bouquet   bouquet
Ех момичета в днешния късметлииски ден ( нали сме 9то число) доста бебета се родиха, хайде продължавайте преди да е станало полунощ !!!

AnGiAr ето какво аз съм чувала и учила за епидуралната и страдането на бебето - епидуралната решава твоя проблем с болките, но не и този на бебето... Бебчо страда много повече от нас според теориите на някои съвременни дофтори, педиатри, психиатри и психолози и тем подобни ... И аз като теб съм чела за проблемите свързани с напъните след епидурална упойка, както и за увеличаване на разкъсванията ( тъй като не си даваш сметка като напъваш, как и колко напъваш) ... А и тук някои мами препоръчваха без след като са изпробвали със ...
За другите упойки - на мен една приятелка ми препоръча някаква венозна упойка, която на нея са били при раждането, но забравих името ... Каза че с нея се намалявала болката, но не изчезвала напълно ... Ако някоя от раждалите мами знае за тази упойка да разказва Simple Smile

Хайде че се улях
Леко раждане на които е ред Simple Smile и до по късно

# 220
tevolere, при секцио обикновено е спинална а не епидурална - разликата е в усещанията и контрола - при спинална не усещаш нищо и не можеш да напъваш.
ако ще е секцио с две ръце съм за пълна упойка - аз щях да ползвам спинална ама вечерта не се намери анестезиолог да ми я сложи и родих с пълна - ми направо се събуждаш и си имаш бебче. е все пак в моя случай е имало проблеми и усложнения и най-вече за това съм благодарна че съм проспала тези моменти Peace
успех момичета от мен и моя голям син, който на 13-ти става на годинка Hug

# 221
Честито на benitta, Style, tuni, ara75, madlen! Да са им живи и здрави бебоците, и бързо възстановяване на мамите!   bouquet
Ей, ама голямо обебване падна днес, а до полунощ има още доста време, хайде поне още 3 бройки.  Laughing

Aya, честит първи месечник на малките мъжлета, да растат здрави и силни, и много да ви слушат! newsm38

# 222
  Честито на новите мами и техните семейства!!!!!     

# 223
  • Beyond the Frontiers
Честито на всички новоизлюпени майчета и татковци!Тях все ги забравяме  Mr. Green

Ние още сме 2 в 1 и чакаме.....

Кой каза, че е обикалял Александър Невски на Великден. Разправяха ми за една  preggo мама с голяяяям корем и тесни дрешки  newsm74, че само тя се е престрашила - и викам това сме само ние  moresmile.

Болки ниско долу и аз имам и аз си го обяснявам с това, че мъника си завира главата там. От вчера усещам натиск на главичката доста ниско, ама с краката си ме рита и в ребрата и отстрани, въобще  newsm32 newsm32 Какво да правим ще потърпим.

Лека вечер на всички.

# 224
Честито на Бенита, Ара75, Мадлен и Style!  bouquet
МНого здраве,щастие и веселие![/size][/color]
Честит 1 месец на близнаците на Ая!Гоооолеми да порастнат!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт