Какво правят жени в менопауза, когато... 11

• 20 037
  • 225
  •   1
Отговори
# 165
Леле- 8г! Кошмар!
(и аз си поръчах авита релакс - чакам да пристигне понеделник/вторник и ще дам мнение; дано да има ефект!)

Доцентката, която ми водеше Байер програмата каза че имала пациентки с вълни по 10 години. Ами явно не е рядкост.

# 166
А имате ли наднормено тегло?
За първи път чувам за 5 години симптоми на перимено. Звучи ми много странно. Може би просто сте имала хормонален дисбаланс, това вече съвсем не е рядкост. Не е симптом на мено- или премено.

# 167
Симптомите на перименопаузата могат да са и повече от 5 години.Хормоналния  дисбаланс е основната причина за всички симптоми.

# 168
  • Козлодуй
_re_ge, и аз за първи път чувам за вълни преди спирането Simple Smile Най-вероятно си към края на мъките радвай се на топленето че после все ще ти е студено Simple Smile Аз цял живот все ми е студено така че сега понякога се радвам на топлите вълни през зимата - не се потя много Simple Smile

# 169
Перименопаузата може да продължи от само няколко месеца (де ги тез късметлийки), до 10 години. Средно са 4, по статистика. Вълни дали ще има, или няма, и в кой етап ще се появят, и колко ще продължат е строго индивидуално. Като и за всеки друг симптом, или букет от симптоми. Включително има жени при които вълните остават за постоянно и след менопаузата, и такива които никога нямат такива.
Аз пролетта и лятото имах малко вълни, през летните се успококоявах, че поне зимата ще ми е топло с тях, но този месец изобщо нямах. Миналият месец имах 2 или 3.

п.с. не разбирам каква е връзката между килограмите и вълните? такава зависимост няма, конкретно за този тип вълни

# 170
Има ли някой и с други странични промени като например по-често ходене до тоалетна, повече папиломчета по шията и деколтето?

# 171
  • В полите на Пирин планина
Папиломите може да са срързани с развитие или наличие на инсулинова резистентност.

# 172
Здравейте,

Извинявам се, че нахлувам в темата така, но се чудя и аз каква добавка да си взема. Прочетох за феминорм. Тази добавка колко време може да се взима. Аз не се оплаквам от топли вълни, но нещо много вени ми излязоха на краката ( което пак е приток на кръв).  Гинеколожката и ендокриноложката ми казаха да чакам да ми мине. Тази седмица съм при друга ендокриноложка. А и ИР се отключи или диабет. Сега ям само салати и месо, кюфтета.

Благодаря

# 173
Здравейте,

Извинявам се, че нахлувам в темата така, но се чудя и аз каква добавка да си взема. Прочетох за феминорм. Тази добавка колко време може да се взима. Аз не се оплаквам от топли вълни, но нещо много вени ми излязоха на краката ( което пак е приток на кръв).  Гинеколожката и ендокриноложката ми казаха да чакам да ми мине. Тази седмица съм при друга ендокриноложка. А и ИР се отключи или диабет. Сега ям само салати и месо, кюфтета.

Благодаря
Аз пия Феминорм, добре се чувствам. Моята гинеколожка каза да го пия 6 месеца.

# 174
_re_ge, и аз за първи път чувам за вълни преди спирането Simple Smile

Вълните са екстра, която започва много преди спирането. За тези  без късмет. Тези с късмет им спира днес и от раз и нищо не ги мъчи, но вълни ни тегло... Това че вълните ги  има след спирането  по-скоро се смята за рядък симптом. Но явно не е рядък щом се е лепнал на мен.

А имате ли наднормено тегло?
За първи път чувам за 5 години симптоми на перимено. Звучи ми много странно. Може би просто сте имала хормонален дисбаланс, това вече съвсем не е рядкост. Не е симптом на мено- или премено.

Бях с поднормено през целия си живот и по време на перименото - също. Напълнях около самото спиране  и сега съм около нормалното тегло , но според мен съм дебела.
Има много неща във връзка с перименото , които и аз не бях  чувала. Но ги преживях. Сега вече мога да напиша книга с практически съвети. Понастоящем  вероятно съм в мено , понеже са минали две години от последен цикъл ... и продължавам да научавам много нови неща. Както, че примерно мога да продължавам да имам вълни и без никакъв цикъл Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 17:35 от _re_ge

# 175
Симптомите на перименопаузата могат да са и повече от 5 години.Хормоналния  дисбаланс е основната причина за всички симптоми.
Последно значи си стискаме ръцете и се съгласяваме, че говорим за хормонален дисбаланс, нали Grinning
Обаче. Не бях влизала в темата за т.нар. "перимено",  позачетох и доста се посмях. Симптоми и оплаквания от непоносимост към тъпи хора, задължителното напълняване та до кофти миризма на потта и разсеяност Grinning
Второ обаче. Наистина ли дори и проблема с Вените го отдавате на менопаузата... И търсите добавки? Какво АГ, какво ендо, какви пет лева, лекувайте си състоянието, няма да ви мине ако така си чакате - какво? Божията милост? Така като/ако си оправдавате всички проблеми с менопаузата така ще си ги трупате още и още.

# 176
Обаче. Не бях влизала в темата за т.нар. "перимено",  позачетох и доста се посмях. Симптоми и оплаквания от непоносимост към тъпи хора, задължителното напълняване та до кофти миризма на потта и разсеяност Grinning

Това е жизнен етап, който може да бъде описан със следната фраза - не се чувствам като себе си. Тогава си даваш отчет каква перфектна система от хормони действа в нашия организъм и поддържа  баланс по всички направления. Как тези хормони  контролират всичко - и физическо и психично здраве. Но това го разбираш тогава, когато си в онзи период на загуба на познатата "себе си".

Всеки симптом може да бъде обяснен с цялостното състояние - миризмата на пот - заради хормоналния дисбаланс обонянието е изострено .....дразненето от тъпи хора- раздразнителността също е резултат от хормоналния дисбаланс, емоционална нестабилност. Разсеяността е свързана с лошия сън. Той пък също е резултат от хормоналния дисбаланс. Плачливостта , сантименталността - отново резултат от смяната в настроенията и тя   също е обвързана с хормоналния дисбаланс.

# 177
  • Козлодуй
При мен започнаха вълни след спирането и то доста време след спирането преди не бях забелязала някакви симптоми освен раздразнителност както казвате Simple Smile Относно вените и аз ги имам и се разшириха и напълнях последната година та не знам вследствие на кое са дали на менопауза или напълняване се дължат Simple Smile

# 178
Здравейте,
Благодаря
За проблеми с вените, трябва да ви прегледа съдов хирург или ангиолог.

# 179
  • Козлодуй
Ако се отнася за мен. Ходих с ваучер от сайта вените на съдов хирург и той ме прегледа с нещо като ултразвук и каза че ми няма нищо въпреки че имам синьо като ударено непрекъснато на левия крак и мрежата се разширява той вика абе момиче знаеш ли какво са разширени вени това твоето не са разширени вени - даде ми някакво лекарство защото казах че ме и боли крака но до тук - изпих го и пак си ги имам вените та не знам

https://www.venite.bg/info/%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%BD% … 0%BD%D0%B8%D1%8F/ - ето този сайт през лятото организира безплатни прегледи но прегледа с ултра звук си го плащаш 60 лева

Общи условия

Активация на акаунт