Какво правят жени в менопауза, когато... 11

• 19 951
  • 225
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря за съветите,

Аз съм с по-силно изразени симптоми сега, след менопауза. Вече съм без цикъл 17 м. . Странното е че имам още предменструални болки, после спират и после пак. Не се наспивам нощем. Лесно заспивам, но се будя нощем. Като в пременопауза съм, но без цикъл.
pvacheva- този сайт не го знаех. Добре че ми го каза.
Аз също посетих съдов хирург и не един. За операция съм, но казват различни мнения. На детралекс съм. Имам терапия. Някъде четох, че с падането на естроген и прогестерон стените на вените стават по-тънки. Затова се чудя дали да взема някаква добавка.

_re_ge - имаш много право. Изобщо не се чувствам като себе си.

# 181
Аз пък се чувствам себе си. Повече от всякога. Може би много ще ме помислят за луда, но сега си давам сметка, че хормоните и сексуалните желания са като някаква пелена, през която нищо се не види освен собствените желания. И когато тя се вдигне светът придобива изумително ясни, красиви и спокойни тонове.
Виждам красотата в малки детйли, които никога преди не съм забелязвала. Което ми носи смирение и любов в съвсем друг чист вид.

# 182
но сега си давам сметка, че хормоните и сексуалните желания са като някаква пелена, през която нищо се не види освен собствените желания. И когато тя се вдигне светът придобива изумително ясни, красиви и спокойни тонове.
Виждам красотата в малки детйли, които никога преди не съм забелязвала. Което ми носи смирение и любов в съвсем друг чист вид.
Много добре казано, точно по същия начин усещам нещата и аз.

# 183
Понеже стана въпрос за горещите вълни, та да кажа и аз. Скоро не бях писала. Докато имах цикъл, нищо че накрая беше или много обилен или прескачаше, но докато го имаше нямах никакви вълни. Даже си помислих за момент, че може да съм от късметлийките, но не. В момента в който ми спря напълно и се почна това с вълните. И така вече около 3 години май. На моменти много силни и на често, друг път по-поносими. Определено имат връзка със стреса и напрежението. Когато съм спокойна е доста по-добре, но имам си ги. И имам познати по-големи жени, които казват че имат вълни вече над 10-15 години, така че не се успокоявайте.
А краката ми от коляното надолу са целите в мрежа от сини вени. Не съм взимала мерки. Писала съм тук, и съвети сте ми давали ама аз съм небрежна съм себе си.

# 184
Дами, търся добър гинеколог и ендокринолог от региона на Стара Загора?

# 185
Здравейте, и аз съм в пременопауза от няколко години. Имам си почти всички симптоми, но най-тежки са болките в раменете, ръцете, краката и коленете. Схванатост и болка . Бях на прегледи при ортопеди, невролози, ревматолози..Няма причина. По метода на изключване остана менопауза или постковид синдром. На 49 г. съм. Отчаях се, обезболяващи почти не помагат. Тези болки дали минават, като спре окончателно цикъла. Замислям се за прием на хормони. Притесняват ме страничните ефекти. Какво мислите вие?

# 186
Физиотерапия. На мен ми излезнаха шипове в двете пети. Е, едва ли е от това, те просто си стават с възрастта. Но на 80% се оправих с едни процедури физиотерапия. С някаква машинка. Нищо не се усеща докато ти ги правят. Но след месец-два някак почти всичко изчезна.

# 187
Физиотерапия. На мен ми излезнаха шипове в двете пети. Е, едва ли е от това, те просто си стават с възрастта. Но на 80% се оправих с едни процедури физиотерапия. С някаква машинка. Нищо не се усеща докато ти ги правят. Но след месец-два някак почти всичко изчезна.
И аз лекувах шипове в петата така. Ще опитам физиотерапия.

# 188
Здравейте, и аз съм в пременопауза от няколко години. Имам си почти всички симптоми, но най-тежки са болките в раменете, ръцете, краката и коленете. Схванатост и болка . ..
В темата за след -пременопаузата сме, попитайте и в другата тема.
Не мога да си обясня каква би била връзката между хормоните  и проблемите ви с периферната нервна система. Абсолютно нелогично е. Опитахте ли Милгама? Поне един месец редовно, действа с натрупване. 2014 ми го изписа невролог за шипове, заедно с Мовалис. Оттогава за всички подобни болки ( рамо, врат, кръста , лакът, китка) така процедирам. Една седмица Мовалис или Мелбек, и един месец редовно (а след това като я видя в кутията с лекарства -винаги си взимам по едно) - Милгама. На 60 години съм и много рядко имам такива проблеми - макс 1-2 пъти годишно.

# 189
Има ли в темата някоя дама, на която в менопауза да са отстранени яйчниците тъй като вече не работят, а са потенциално рискови за рак? И двамата ми родители починаха от рак. При майка ми е започнал от яйчник и тъй като не е ходила на проф.прегледи се е разпространил. Въз основа на това гинеколожката ме посъветва да отстранят моите, тъй като нося генът на рака.

# 190
Аз съм решила да си направя генетични тестове като вляза в менопауза и ако имам гена, заради семейно обременяване, да обмисля премахването им.Майка ми почина от рак на яйчниците също:

# 191
Доколкото знам генетичните изследвания са много скъпи, от порядъка на няколко хиляди лева, и аз лично не им вярвам много.
 @ мама-ени - аз бих се оперирала, както е съвета на лекаря ти.

# 192
Бяха около 2000и им вярвам, на майка ми пуснаха такива, но почина преди да успеят да направят резултатите и не знаем при нея какво е било точно.Поемаха се от ЗК като онкологично болна.

# 193
Има ли в темата някоя дама, на която в менопауза да са отстранени яйчниците тъй като вече не работят, а са потенциално рискови за рак? И двамата ми родители починаха от рак. При майка ми е започнал от яйчник и тъй като не е ходила на проф.прегледи се е разпространил. Въз основа на това гинеколожката ме посъветва да отстранят моите, тъй като нося генът на рака.

На мен ми направиха тотална хистеректомия, когато бях на 33 години по медицински показания. Майка ми беше с рак на млечна жлеза, но получи метастази и в други органи. Преди това имах зверски кръвоизливи, спукани кисти…

# 194
Благодаря ви от сърце момичета! Hug

Общи условия

Активация на акаунт