Какво правят жени в менопауза, когато... 11

• 6 865
  • 85
  •   1
Отговори
# 75
По принцип веднъж в годината е хубаво щитовидни - тсх, фт3, фт4, пълна кръвна картина, чернодробни, Урея, креатин, кръвна захар и холестерол, триглицериди. От всички само фт3 и фт4 не минават по каса. Ако личната Ви е ок може да Ви ги пусне. Отделно имате на определени периоди профилактика на гърдите, гинеколог.

# 76
По принцип веднъж в годината е хубаво щитовидни - тсх, фт3, фт4, пълна кръвна картина, чернодробни, Урея, креатин, кръвна захар и холестерол, триглицериди. От всички само фт3 и фт4 не минават по каса. Ако личната Ви е ок може да Ви ги пусне. Отделно имате на определени периоди профилактика на гърдите, гинеколог.
Преди седмица пусках точно такива по здравна каса профилактично ,утре пак ще звъня на личната да я помоля да ги види по-подробно
Възможно ли да е от това ,че едвам изпивам 1 литър вода ,а понякога и по-малко ,ужасно е да пиеш вода насила ,но знам ,че трябва и се мъча ...
Тази вечер ще се намажа с някакъв крем ,но все пак се надявам на съвети на преминали през това ,благодаря предварително!

# 77
Здравейте!Какво правите при сърбеж по тялото ?
От около две седмици имам и през деня (хо-търпимо и рядко ) и през нощта -будя се към 3ч и се почва сърбеж и чесане-ходих на двама кожни доктора -единия каза суха кожа и да мажа
Днес се поизтърках повече с гъбата в банята и ми поолекна ,но сега пак се започна преди сън
П.с нямам пъпки или обриви
Аз бях така преди може би 6 м. Нищо не се виждаше, но сърбежът беше непоносим. Пих противоалергични цял месец и овладях пристъпите. Може би е добре да се консултирате и с кожен лекар. Ако стресът ви е повече е възможно сърбежът да е на нервна почва.

# 78
И аз това щях да предложа - антихистамини.

# 79
Добре е с кръвната захар да се пуска и инсулин и гликиран хемоглобин и всичките 5 показателя за щитовидната,дефицити на витамини,железен панел.И за пореден път-резултати в норма ,не означава в оптимални граници.
ПП Според мен сърбежа е на нервна почва.

# 80
Добре е с кръвната захар да се пуска и инсулин и гликиран хемоглобин и всичките 5 показателя за щитовидната,дефицити на витамини,железен панел.И за пореден път-резултати в норма ,не означава в оптимални граници.
ПП Според мен сърбежа е на нервна почва.
Благодаря,днес съм при личната,ще помоля за такива изследвания!
На кожен бях-двама различни и  добри лекари -едната казва паразити евентуално и изписа без изследвания крем и хапче,другия завеждащ отделение каза всичко може да е ,евентуално суха кожа ...-крем и хапче за черен дроб и противоалергично,отново без да види изследванията ми .
А аз тази вечер се намазах с едно тоалетно  освежаващо мляко с алое и нищо-до 5 .30 без да мигна от силен сърбеж навсякъде-без пъпки,без нищо ,и вече започна едно огромно притеснение да не съм болна ...Ужасно е!Днес ще започна едно от предписаните лечения ,но първо ще направя консултация с личната .
Ако спре сърбежа,ще пиша тук от какво

# 81
  • Бургас
Най-вероятно е алергична реакция, но и свързано с хормоните.От четене накрая стигнах до извод, че може да имам хистаминова непоносимост или нещо подобно, което се появи към 40+ години и се засилва преди цикъл . Нямам алергия към нищо конкретно, но от време на време имам реакции, като най-честата е ринит от слаб до силна хрема при среща с вируси, но и сърбежи имам понякога по тялото, главата. Слава богу, отшумяват сами.Миналото лято се изринах в слабините и цяло лято не се оправих дори с кортикостероидни кремове, полудях от сърбежи.Но не ми хрумна да изпия нещо противоалергично, а нищо чудно да беше реакция.

# 82
Shampagne, вида на противоалергичното има значение. Аз бях пила Ериус, от който нямаше никакъв ефект. Дерматоложката ми изписа друг вид, от който имаше подобрение още след третото хапче.

# 83
При мен започва ужасен сърбеж в долната част на краката, до рани съм стигала. Тогава ми става ясно, че щитовидните пак са разбъркани. И да, хормони в норма не означава оптимални. Миналата седмица пуснах и май ще увелича еутирокса, защото пак усещам лек сърбеж. Ужасно е, а не искам да стигам до там отново. След душ и преди лягане тоалетно масло с шепи, помага, не лекува разбира се. Кръвните ми бяха иначе чудесни.

# 84
Случвало ми се е, сърбежите бяха вечер и бяха придружени с големи червени петна, които изчезваха след 2 часа. Мина ми чак след като тръгнаха по лицето, и ми изписаха Преднизолон. Скоро след това се установи, че имам проблеми със щитовидната жлеза. От тогава периодично имам разни подобни проблеми с кожата, и всички лекари казват, че е заради щитовидната. Та, проверете си я - щитовидни хормони, и преглед с ехограф.

# 85
Момичета, преди десетина дни ви се оплаках, че правя нещо като бруксизъм, чак челюстите ме боляха и сериозно се замислих да ходя на консулатция. Не пих добавки над месец, за да пусна изследвания. Веднага след тях си върнах всички панацеи обратно, още същата сутрин. И о, чудо...ами това стискане на зъби вече го няма. Мислих, че си внушавам, но явно не. Все ми се искаше да мога да продължа без инозитол, омеги, дим, лутеин, ашвагнада...ама, ще си ги пия. За еутирокса вече писах, ще вдигам пак. Анти телата са много, много високи и жлезата си заминава (историята помни и по-лоши моменти, но не и с толкова загуба на коса) Отделно, че без добавките, всички ексти на перименото ме заляха. Сега, малко по малко отшумяват или са поне по-поносими. Всеки пробва нещо, просто се заслушайте в себе си.

Общи условия

Активация на акаунт