Booking.com – 12

• 7 677
  • 79
  •   2
Отговори
# 30
  • В града на тепетата
Здравейте ! Направих резервация за апартамент в Неапол чрез букинг, без да давам данни на кредитна карта по време на резервацията. След като завърших резервацията по WhatsApp ми писа собственикът на апартамента, като ми изпрати видео от имота и банковата си сметка, за да платя цялата сума. За пръв път ми се случва такава ситуация и не зная дали всичко е наред, още повече, че апартамента има само 4 коментара от последния месец !? Някой плащал ли е по този начин ?

# 31
В Букинг какво пише, иска ли се плащане предварително или не?
Може и да е правилно, може и да е измама, зависи.

# 32
  • София
Здравейте ! Направих резервация за апартамент в Неапол чрез букинг, без да давам данни на кредитна карта по време на резервацията. След като завърших резервацията по WhatsApp ми писа собственикът на апартамента, като ми изпрати видео от имота и банковата си сметка, за да платя цялата сума. За пръв път ми се случва такава ситуация и не зная дали всичко е наред, още повече, че апартамента има само 4 коментара от последния месец !? Някой плащал ли е по този начин ?
Обадете се на Букинг и попитайте.
Не, не е нормално да ви искат пащане по банкова сметка извън Букинг.

# 33
  • София
Не съм плащал по този начин и не бих.
Всичко през booking или на място. Особено пък за Южна Италия, Гърция, България и прочие с всичките им мурафети

# 34
Не е съвсем така, преди време гледах едно място, което предварително беше обявило частично предплащане, изрично упоменато по банков път..., реално тази сума е капаро, която я губиш, ако не се явиш... ОБАЧЕ именно заради това не избрах това място, защото не ми се занимаваше да ходя до банка, нямам онлайн банкиране...

Наскоро видя, че вече може да се плаща и с карта..., но не помня дали все още е частично...
Както и да е, може би ако е написано изрично, че така приемат плащането да не е измама..., но за мен пак е наудобно...

Както и тези с плащане на място, дето наскоро писаха, май за Созопол беше, че на място оспорвали сумата, която Букинг давала на клиените и домакините искали повече пари... Sunglasses

# 35
Понякога наистина искат предплащане по някакъв начин (не през букинг) и трябва да си е написано изрично в обявата. Плащал съм така, най-вече защото не е имало друг начин или съм държал на точно този хотел.
Ако не е написано в обявата, бих заподозрял измама (и такива има).
Не можем знаем за какво се отнася само по краткия разказ

# 36
  • В града на тепетата
В крайна сметка се свързах с букинг, те от своя страна със собственика, който пък малко се засегна ..... и ужким всичко е наред, но ще разберем след 1 месец. Просто за пръв път плащам по този начин.

# 37
Не стана ясно в крайна сметка в букинг какво е пишело - плаща се кога? В мястото за настаняване..или се предплаща в букинг?

# 38
Наскоро търсих и аз апартамент за друга държава и ми направи впечатление, че в условията на поне три от харесаните апартаменти пишеше плащане по банкова сметка. За това и ги пропуснах, но преди не бях попадала на подобни обяви в букинг.

# 39
  • В града на тепетата
Не стана ясно в крайна сметка в букинг какво е пишело - плаща се кога? В мястото за настаняване..или се предплаща в букинг?
"Необходимо е плащане посредством банков трансфер преди пристигане. Мястото за настаняване ще се свърже с вас, след като направите резервация, за да ви предостави допълнителна информация.
Ще бъдете таксувани с предплащане на общата цена по всяко време"
Това е текстът от букинг за начина на плащане. Но както и по-нагоре писах, за пръв път ми се случва да се свързват директно и то чрез Whatsapp, и да ми пращат банковата си сметка, а от доста години правя резервации с букинг. Това може би е нов вариант за плащане, или пък аз не съм попадала не него.

# 40
Кодове за Booking в тази тема не се предлагат.

Пишете в темата https://www.bg-mamma.com/?topic=1795585.630

# 41
Какво означават тези “partner’s offer” цените за които обикновено са доста по-ниски? Скам ли е?

# 42
дай пример, че не се сещам

# 43
дай пример, че не се сещам
Излезе ми на няколко хотела, но трябва да ми попадне пак за да кача снимка. Ако нормалната цена за резервацията е 300лв., на тарифа “partner’s offer” излиза на 150лв.например…

# 44
  • София
Аз никога не съм виждал такова нещо.
Моля, сподели скрийншотове ако ти изскочи пак.

Общи условия

Активация на акаунт