Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 27 332
  • 603
  •   3
Отговори
# 465
  • Бургас
Внимавайте с менструалните бикини от китайските сайтове, не всички имат подложка, трябва хубаво да се прочете и огледа. Най-доволна съм от едни от Астратекс, но бяха доста по-скъпи.Като цяло са ми много полезни, вече не се притеснявам вечер от протичане или навън, но в силните дни не може само с тях или трябва да имаш много да ги сменяш постоянно.

За главоболието много помага боуен. ММ ходи и доста разреди пристъпите.

# 466
Точно такива имам. Както съм писала, на 49.5 съм и нямат край - съответно съм много изнервена също, особено като пътувам.
Някой път се замислям за операция, но моите близки ме раздумват

# 467
И аз не бих поръчала менструални бикини от китайски сайт, дори и от хигиенни съображения. DM и Астратех са достатъчно добри и достъпни.

# 468
А не е ли висок естрогена точно в този период, просто прогестерон е нисък, за да го балансира.
В тази връзка бихте ли препоръчали хубав, орален прогестерон?

# 469
Не, не е.

Информацията за отделните фази на перименопаузата е достъпна (но не във фейк източници и фейсбук страници на самозванци), дори и аз съм обяснявала назад в темата накратко.

# 470
За менструалните бикини- аз ги ползвам както написах със д.превръзка, без нея е немислимо. От ДМ имам също, но са ми една идея по-тънки точно където се слага превръзката и ми се е случвало да изтече отстрани.
Топли вълни аз имам основно когато съм в цикъл. Като спре спират и те. Моите са основно нощем и точно така започва с изпотяване на главата.

# 471
Имате ли впечатления от Ремифемин? Как ви подейства? Питам, защото ендото ми го препоръча, а сякаш не е от често коментираните добавки. Иначе съм с ежемесечен цикъл /не казвам редовен, защото е ту на 20, ту на 35 дни/, висок FSH, нисък естрадиол. На 47 г.

# 472
Това е черен кохош,трябва да се внимава и да се следи черния дроб.

# 473
  • на Мелмак
От почти година го пия, доволна съм, писала съм и преди. Почти нямам симптоми характерни за този период. Всъщност, не както без него. Има, но определено са в границите на поносимото, затова и не се включвам вече често в темата Grinning
Правя си профилактични изследвания, защото следя ЩЗ. Нямам проблеми с черния дроб.

# 474
  • Варна
Аз да си се оплача, отново след цикъл на 30и ден ми дойде отново на 15ия и не иска да спира вече 10 дена. От половин година е така, един къс, един дълъг. Не знам вече да ходя ли някъде да пия ли нещо. Ходих, пусках изследвания и нищо. Така ли ще е занапред. Не е живот това, не че нещо ама не го намирам за нормално а пък аг-тата не се впечатляват изобщо.

# 475
Моите последните 3 пъти са по 10 дни. Ще ходя да се проверя, дано не е полип.

# 476
Момичета, не знам дали сте писали,но някоя от Вас пие ли Омега 3 за "мозъчна мъгла", направо не се издържа 😥

# 477
аз, от години, не помага, но я пия

# 478
Малко по-назад коментирахме.Аз пия по принцип,но не съм забелязала ефект в тази насока.Ако не пия явно ще е по-зле.

# 479
Това е нова статия, в която в популярен стил са обяснени някои неща за ефектите на перименопаузата върху ЦНС (мозъчна мъгла, депресия).
https://www.nationalgeographic.com/health/article/perimenopause- … NkiyAoX8EkrMFlMTQ

По принцип научният консенсус за момента е (може в бъдеще и да се промени), че никакви добавки нямат измерим ефект върху негативите от спада на естрогена, само ХЗТ има такъв. Което не пречи само 4% от жените, обхванати от медицинско обслужване, да получават такава терапия.

Общи условия

Активация на акаунт