Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 26 462
  • 554
  •   3
Отговори
# 60
И аз вече се чудя какво става. Миналият месец ми дойде два пъти през 14 дни. После на 24ти ден почна цикъл, беше странен, с ярко червена кръв, слабо течеше и сега не спира вече втора седмица петна всеки ден.
В тая тъпа Канада, само вдигат рамене и изписват противозачатъчни. Едвам със сто зора успях да измоля хистероскопия. Ще ми направят след два месеца.
Как може човек да е спокоен, че е от възрастта и предметното. Моите проблеми почнаха като навърших 41, по веднъж в година някаква аномалия. Само в този форум срещам сходни съдби. Тук около мен никой няма проблеми и всеки ми казва, че съм много млада.
Ултразвук имах два пъти сега в тоя период, нищо не се вижда да има. Изследванията естрогена е нисък и FSH е вече 37, но нали уж от нисък прогестерон са аномалиите в тази възраст.
Не зная какво да мисля вече.

# 61
Аз бях така преди няколко месеца. Дойде ми нормално, пет дни и свърши. След няколко дни започна едно кафеникаво зацапване, което премина в чиста,ясна кръв повече от десет дни и не спира.Отидох на лекар и се оказа задържан фоликул.Естествено хормони и кръвоспиращи ми изписаха за 10 дни и спря. После няколко месеца ми идва точно на 28 ден и сега отново го няма никакъв. Направо откачам вече.

# 62
Да ви кажа, тук няма такова понятие задържан фоликул. Имала съм функционална киста или проста и казват, имала съм и такава с кръв вътре както и корпус лутеум, преди като по-млада, но никога не съм чула тук да казват, че може да предизвика кървене някоя киста. Преди живеех в САЩ и там така. Ако кистата има прегради или калцифициране я следят, защото има по-голяма възможност да е ракова.
Сега на двата ми последни ултразвука ни фоликул са споменали, нито кисти, нищо.

# 63
Задържан фоликул и функционална киста е едно и също.

# 64
При мен кървенето намаля на 5-6 ден, 7-8 ден зацапва кафяво. Това е кошмар. Възможно ли е да е полип и да не се е видяло от видеозона? Два пъти ме гледаха през последните дни:веднъж при зацапването и веднъж след кървенето.

# 65
Момичета, някоя от Вас пила ли е чай от салвия за горещи вълни, ако да може ли да сподели дали има ефект?

# 66
Не съм пила, но от приятелка знам, че се използва за тази цел. А позната пие салвията като хранителна добавка. Май бяха капсули.

# 67
Момичета, някоя от Вас пила ли е чай от салвия за горещи вълни, ако да може ли да сподели дали има ефект?
Купих чай, но е толкова горчив, че така си седи

# 68
Първите дни като започнах да пия чая за миоми мислех, че ще пукна от горчивината и някак ми пресъхваше устата. Сега, година и половина по-късно, като виждам че ефектът е чудесен, пия си го и си пея. Хич не мисля за вкуса.

# 69
За миоми реших,  че ще по-лесно с тинктура, отколкото с чай. Дали ще има ефект - ще видим. Моята е няма и 2 см и много се надявам до истинската менопауза да не расте повече.

# 70
При мен кървенето намаля на 5-6 ден, 7-8 ден зацапва кафяво. Това е кошмар. Възможно ли е да е полип и да не се е видяло от видеозона? Два пъти ме гледаха през последните дни:веднъж при зацапването и веднъж след кървенето.

И при мен не го виждаха на видеозон, направиха ми абразиото заради дългото кървене и имах доста удебелена лигавица. При хистологията излезе, че имало полип. Явно от удебелената лигавица не могат да видят, нямам идея.

Катерина, това с много си млада го чувам постоянно. Моите проблеми започнаха на 35 със закъснение от 16 дни и после 15 не спря. Тогава ми изписаха Примолут нор и нещата се оправиха за няколко месеца. Та до октомври когато не спря цял месец. Ходих при две различни лекарки. Едната каза, да, високо FSH и нисък прогестерон, ами това е първата фаза на менопаузата. Сега съм на 40, още имам цикъл, но е факт, че вървя натам. Горещи вълни имам само около цикъл засега. Та това, че си на 41 не изключва менопауза. Хубаво е нещата да се следят и да се наблюдавате. Менопаузата не е заболяване и всички минават рано или късно. Хубаво е да се изключат други по-лоши неща, това е. Аз имам колежка, чиято сестра живее в Канада и знам, че и тя страда от кръвоизливи, но там не и правят цитонамазка, а лекарката и беше направила пробен кюртаж директно в кабинета. Не и дават никакви лекарства, ходи си с кървищата. Чудно е!

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 17:53 от Lotus32

# 71
Моя приятелка ми каза, че при миома не трябва да се пие колаген (това и е казано от лекар).
Някой има ли информация по този въпрос?

# 72

И при мен не го виждаха на видеозон, направиха ми абразиото заради дългото кървене и имах доста удебелена лигавица. При хистологията излезе, че имало полип. Явно от удебелената лигавица не могат да видят, нямам идея.
А спазми имаше ли при теб, болки ниско долу, кръст, яйчник?

# 73
Не е към мен въпроса, но и аз имам подобен опит. Имах продължителен и обилен цикъл, до толкова, че дори нощем ставах да се сменям, защото беше нещо страшно. На преглед се установи много удебелена лигавица и вероятно полип. Точно така ми казаха, че заради удебеляването не може за се разпознае добре. Имах болки само по време на цикъл, и силни болки в кръста. Направиха ми хистероскопия и абразио. Година и няколко месеца имаше значително подобрение, цикъла намаля, а болките в кръста изчезнаха. Сега пък имам кисти, отново удебелена лигавица и уголемен яйчник …  Усещах натиск около пъпа, тежест и едно особено мърдане. Така се видя уголемения яйчник. Сега чакам да ми дойда за видя ще имам ли отново същите симптоми.

# 74
the_demon, ето тази е Ашвагандата.

https://gymbeam.bg/ashvaganda-500-mg-gymbeam.html

Общи условия

Активация на акаунт