Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 27 231
  • 603
  •   4
Отговори
# 75
Аз бях с хиперфункция на ЩЖ, сега съм в ремисия...Не е ОК за мен😑

# 76
При мен кървенето намаля на 5-6 ден, 7-8 ден зацапва кафяво. Това е кошмар. Възможно ли е да е полип и да не се е видяло от видеозона? Два пъти ме гледаха през последните дни:веднъж при зацапването и веднъж след кървенето.

И при мен не го виждаха на видеозон, направиха ми абразиото заради дългото кървене и имах доста удебелена лигавица. При хистологията излезе, че имало полип. Явно от удебелената лигавица не могат да видят, нямам идея.
А спазми имаше ли при теб, болки ниско долу, кръст, яйчник?

По време на този едномесечен цикъл имах като подръпване от дясно всеки ден. Отдавах го на цикъла, но то не беше нормален цикъл, а изтичане на доста кръв като отида до тоалетна и през другото време почти нищо.

# 77
  • Бургас
Моя приятелка ми каза, че при миома не трябва да се пие колаген (това и е казано от лекар).
Някой има ли информация по този въпрос?

По каква причина?

Много пъти съм споделяла в темата, че при мен от колаген се получава зацапване.Имам миоми. Изпробвала съм различни видове през годините. Получавала съм много обилни цикли, но в началото не съм го свързвала, нито лекар ми е казвал да има връзка.

# 78
А спазми имаше ли при теб, болки ниско долу, кръст, яйчник?
[/quote]

По време на този едномесечен цикъл имах като подръпване от дясно всеки ден. Отдавах го на цикъла, но то не беше нормален цикъл, а изтичане на доста кръв като отида до тоалетна и през другото време почти нищо.

[/quote]
Аз вчера ходих при моя гинеколог, който беше във ваканция точно в тези трудни дни. Та се оказа, че съм имала колабирал фоликул в десния яйчник, който се е излял в корема и от там съм имала спазмите и болка в кръста. Днес зацапването е почни никакво, белезникаво, но все още не мога да кажа, че е напълно чист ден.Прави ми коплоскопия (1-ва група) и взе цитонамазка. Още съм на тръни, другата сряда пак ще ходя да ме види. Параноясах ....

# 79
Всички параноясваме от тези аномалии и мислим все лоши неща.
Мен много ме болят гърдите, направо не мога да спя вечер като се въртя!

# 80
Как така колпоскопия 1група?

# 81

Та се оказа, че съм имала колабирал фоликул в десния яйчник, който се е излял в корема и от там съм имала спазмите и болка в кръста.
Ха! На мен заради увеличения яйчник ми правиха компютърна томография. Едната киста ми е 18 мм, другата 8 мм. В заключението пишеше също, че имам събрана течност в пространството на Дъглас (даже не знаех, че имаме такова). Нищо от тези неща не е класифицирано като съмнително, а се дължи на предменопауза. От гинекологичния кабинет ми се обадиха, че доктора е видял изследванията, нямало нищо тревожно и ще ходя октомври на контрола.
Аз просто отказвам да се тревожа и за себе си. Стига ми, че непрекъснато за нещо се притеснявам. Дори за най-елементарни неща. Това ме изтощава много повече.
Поне за себе си разбрах, че пропусна ли да си взема витамин Д и тревогата се засилва, засилва се и преди цикъл. В неделя станах в 8 и търчах да хвана дежурната до 8:30 аптека за да купя тапи за уши, понеже детето щеше да ходи на концерт и аз през нощта се събудих със силното притеснение, че от силната музика може да заболят ушите … стигнах даже до увреждане на слуха … познайте дали изобщо се е наложило да се ползват тапите за уши е дали изобщо е имало някакъв проблем като пищене, заглъхване, шум? Не, nichts, nada, niente! Обаче кой не спа цяла нощ? - аз. Просто отказвам.

# 82
Какво означава колабирал фоликул? Спукана киста, или?

# 83
  • тук-там
Припаднал Wink Фоликулите и те като хората Wink

# 84
Спукан значи.Явно е била киста.

# 85
Как така колпоскопия 1група?
На амбулаторния лист пише Направена нативна колпоскопия - първа колпоскопска група - в норма. Фоликулът не се е спукал, не е имало овулация, попречил е да ми дойде навреме нормален цикъл и затова е зацапвало само. После като е тръгнал цикъла и кистата се е спукала, течността попада в точно това Дъглас пространство, което е в долната част на корема. Чувствах го като тежест много ниско долу.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 21:25 от destiny792

# 86
хм, никога не са ми изписвали група на колпоскопия, затова се зачудих.

# 87
Всички параноясваме от тези аномалии и мислим все лоши неща.
Мен много ме болят гърдите, направо не мога да спя вечер като се въртя!
Аз бях така миналата година след моята хистеректомия, не можех да търпя нищо върху гърдите си, да не говорим пък за сутиен. При мен болките са от фоликулярни кисти. Проверено многократно с ехографски прегледи на яйчниците. Още на втория месец след операцията и вече имах задържан фоликул на единия. После имах и на двата, тогава беше кошмарно положението с болезнените гърди.

# 88
Здравейте, да се запиша и аз при вас. На почти 42 съм. От миналия септември съм в страшен филм. След функционална киста , която се махна след 1месец на примолута Нор и поради обилни цикли със съсиреци сложих Мирена. 4 месеца всичко беше супер. И после кръвоизлив. Спиралата я няма. Примолута Нор , децинон, и инжекция метергин . Едвам го спряхме на 16 ден . Следващия месец на 10 ден се наложи да ида на кюртаж. Направиха ми хистероскопия. Всичко е наред. Препоръчаха ми да сложа пак Мирена. И аз сложих. 4 месеца и о чудо . Почва обилен цикъл и спиралата падна в ръката ми. Пак кюртаж. Сега съм 7 ден след него. Като последен шанс за моята матка АГ ми изписа Фемостон. Пих го снощи ,но днес имам напрежение в яйчниците. Дали така трябва да е незнам. Ама ще пия пък каквото стане. Иначе махане. Много ме е страх .
Четох , че в групата има момичета без матки вече. Споделете моля как се чувствате след операцията. Имате ли ограничения в ежедневието? Работя цял ден на крак, физически труд и ме притеснява това , дали ще мога да продължа така и след това, ако се наложи операция. Sad В паника съм с една дума.

# 89
По никакъв начин 1 (една) таблетка фемостон не може да ви предизвика някакъв осезаем ефект. Така че не е от нея, вероятно е от притеснение. Освен тази функционална киста откривани ли са някакви физиологични изменения на ехограф или при хистероскопия?
Съжалявам за това, което ви се е случило, но аз виждам поредица от хаотични и необмислени лекарски решения. В кой град сте? Бих препоръчала да се консултирате с наистина добър специалист гинеколог. Иначе има друга тема за хистеректомии, където момичетата си описват преживяванията, но вие не сте за там още.

Общи условия

Активация на акаунт