Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 27 332
  • 603
  •   3
Отговори
# 90
Кистата беше открита при профилактичен преглед и тя си отмина за точно 1 месец.  Просто заради съсиреците при цикъл и скъсяването му ми предложиха спиралата. Хистологията след хистроскопията е добре. Учудващото за моят АГ  беше че лигавицата на матката не беше увеличена ,а кървенето не спираше. Още 2ма други гинеколози я мериха тогава и те толкова я примериха 4.5 мм . А кървях като заклана. Сега при втория кюртаж беше същото. Чакам си и новата хистология.
От дълбоката провинция съм. Но имам час за доц. Танчев 14.10. До тогава трябва да издържа да не изкървя пак така. Просто при мен започва леко и към 5,6 ден се засилва и вместо да спира то тече все повече. Та и в болницата докторите ми препоръчаха хистерктомия. За тях е по лесно така. Но за мен ...

# 91
Да, идете при Танчев, много е компетентен. Надявам се да ви посъветва. Много сте млада за хистеректомия без причина...

# 92
  • София
Мацки, срам не срам - имам запек. Ама се оформя като тенденция този месец и го боря с хапчета. Някой друг с такъв проблем?

# 93
Магнезиев цитрат.

# 94
Здравейте и от мен. На 46 години съм и тази седмица на ехограф ми откриха някакво образувание на гърдата, което лекарката не можа да види точно какво е. Каза ЯМР или биопсия, записах си час за ЯМР, но ще умра от притеснение. Каза, че е малко 5/7 мм, явно се е появило скоро, защото януари бях на мамограф и ехограф и нямаше нищо, ако може да се вярва на резултатите. Ужасно ме е страх.

# 95
  • София
Пляс по челото! Имам, ама не го пиех че ми докарваше разстройство.

# 96
Всички параноясваме от тези аномалии и мислим все лоши неща.
Мен много ме болят гърдите, направо не мога да спя вечер като се въртя!
Аз бях така миналата година след моята хистеректомия, не можех да търпя нищо върху гърдите си, да не говорим пък за сутиен. При мен болките са от фоликулярни кисти. Проверено многократно с ехографски прегледи на яйчниците. Още на втория месец след операцията и вече имах задържан фоликул на единия. После имах и на двата, тогава беше кошмарно положението с болезнените гърди.
Ми аз преди месец бях на преглед, не видя нищо по яйчниците. Каза всичко е добре, оооооф.

# 97
Кистата беше открита при профилактичен преглед и тя си отмина за точно 1 месец.  Просто заради съсиреците при цикъл и скъсяването му ми предложиха спиралата. Хистологията след хистроскопията е добре. Учудващото за моят АГ  беше че лигавицата на матката не беше увеличена ,а кървенето не спираше. Още 2ма други гинеколози я мериха тогава и те толкова я примериха 4.5 мм . А кървях като заклана. Сега при втория кюртаж беше същото. Чакам си и новата хистология.
От дълбоката провинция съм. Но имам час за доц. Танчев 14.10. До тогава трябва да издържа да не изкървя пак така. Просто при мен започва леко и към 5,6 ден се засилва и вместо да спира то тече все повече. Та и в болницата докторите ми препоръчаха хистерктомия. За тях е по лесно така. Но за мен ...

Доц.Танчев има и частен кабинет. Сега надникнах в сайта и има свободен час за 27.08 и след това от 15.09 (в случай, че имате нужда от по-ранна дата от 14.10).

# 98
Аз също имам проблем с редовното ходене до тоалетна. Помага ми сутрин на гладно плод и вода или сушени сливи 2-3 на гладно плюс чаша вода.

За хистеректомията-единственото, за което внимавам, е да не вдигам тежко. Не повече от 5 кг. Не тренирам с тежести,  не бягам, решила съм, че много скачане и тръс не е ок, въпреки че докторът каза, че нямам ограничения.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 21:34 от Ena123

# 99
Аз съм с хистеректомия и мога да кажа че трябва до последно да се борите да си запазите матката. След операцията ми се наруши доста съня и до тоя момент не съм успяла да спя нормално. Пазя се от вдигане на тежко и не правя коеремни преси и планк. В началото първите месеци след операцията ми беше трудно да стоя права за дълго време, но това отшумя. Цикъла ми беше подобен на вашия - почва леко, към 5тия ден уж спира и от там на следващия е река и сам не спираше, пиех кръвоспиращи. В същото време бях с адски болки, които не минаваха от никакви обезболяващи. Оказа се че освен множество миоми съм имала и аденомиоза, а това нещо няма как да се изреже както миомата примерно и да се запази матката. Затова се подложих на хистеректомията. Пила съм фемостон в продължение на 2 години и от него си правех кисти на яйчниците и напълнях, но той държеше цикъла ми в по-нормални (без кръвоизливи) граници. Пила съм и примолут, но от него се сдобих с тия адски болки по време на цикъл. Ходила съм при д-р Еленчев в болница Надежда в София - той беше този който ми каза че имам аденомиоза и матката ми е за махане. За него не се чака много за преглед, добър специалист е, но е груб.

# 100
И след хистеректомия често в малкия таз се получава пролапс на органите там (на дебело черво, червата въобще), съответните оплаквания, свързани с това. Абе, мазаляк.

# 101
*stella, така е , потвърждавам имам доста кофти усещания, както за смъкване на влагалище, така и от червата които заеха мястото на матката ми. На ехограски контролен преглед преди няколко седмици, докторката викаше "черва, черва, черва" , докто търси яйчиниците ми. Килограмите ми вървят стремглаво нагоре. Преди с идването на цикъла, поне успявах да върна тия две-три кила, които се натрупваха всеки месец (при мен си имаше яка задръжка на вода), сега нищо от натрупаното не се връща обратно.

# 102
Надявах се, че след миналия кошмарен цикъл ще започне да ме пропуска (49.5 съм, с пълна гама симптоми), но уви, само закъсня 10 дни. Дойде точно да ми бойкотира отдавна записания преглед за годишна профилактика... дано поне мине по-леко този месец.

Вече 37 години търпя редовни менструации на всеки 23-26 дни, като тийнейджърка са ми били и на по 21 дни. Дори и след раждането ми се възстанови на втория месец, макар да съм кърмила 3 години. Аман, викам!

Я кажете, ходили ли сте на гинеколог в цикъл? Казват, че в леките дни (без обилен теч) не било никакъв проблем. Аз не съм, но то в момента ми е абсолютно невъзможно да предвидя кога ще е "чисто", особено че за моя се записва доста време предварително.

# 103
Аз съм ходила по спешност в бърза помощ с кръвоизлив, нямаше никакъв проблем. Подложиха ми повечко лигнин, а след прегледа ме пратиха да се оправя в тоалетната и ми дадоха необходимите материали да се почистя.
Ходила съм с леко кървене не веднъж на преглед, тогава даже по-обре се вижда ако има полипи и други аномалии.

# 104
Ходила съм на преглед по време на цикъл. Адски неудобно ми беше, но гинеколог така искаше да е точно в тези дни

Общи условия

Активация на акаунт