Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 31 636
  • 670
  •   4
Отговори
# 105
Всяко ин витро стартира на 2-ри ден от МЦ. За лекарите е нещо нормално, проблема е само в нашите глави.

# 106
Аз психологически проблем нямам, просто питах дали има диагностична стойност при профилактика, защото нямам опит. За мен е физически невъзможно да отида в 24-те часа, в които тече като река (имам миоми и така протича всеки цикъл от години), но ако се падне в слабите дни, ще проведа прегледа. Благодаря ви за споделеното.

# 107
  • Б
А тези миоми като свърши вече окончателно цикъла, ще стоят като чуждо тяло в организма ли ?   Знам, че се свиват но все пак  остават в тялото ако са по - големи.   
  Лекарите търсят да няма злокачественост някаква и тогава се действа радикално. Иначе така с болките с продържителното кървене си оставаш, докато ти спре вече окончателно.  Приятелка от  Италия така с множество миоми и  цикъл, койте не спира по 3 седмици , много обилен  и хемоглобин 60 лекарите изписват само едни противозачатачни. Не  спират кървенето, ходи с памперс . 

# 108
Миомите си остават и след като спре цикъла. Майка ми, която е над 70 годишна, като ходи на контролен преглед преди 2 години, докторката и я показа. Тя до тогава не беше минавала ехографски преглед.

# 109
Не са чуждо тяло, естествено. Фиброзна тъкан от матката са. Хората на нашата възраст, а и по-голяма, имат доброкачествени образувания в почти всички свои органи - това е нормално развитие на клетъчната функция и най-често недиагностицирано.
И да, надеждата е да се свият в менопаузата, ама гаранция - Франция.

# 110
Вчера бях на преглед,хем профилактичен,хем заради липса на цикъл 100 дни😂. Ми то....всичко ми изсъхнало🤣🤣🤣🤣. Хубавото е че мастопатия,кисти по гърдите са почти изчезнали...Тъпото е ,че яйчници и матка и те са намалили размера си...Лигавица 8 мм,може и да ми дойде,може и не🤣🤣🤣🤣. ММ и без това ми вика "суха пастърма", сега вече е буквално. Нападат ме и горещи вълни вълни вече.. Абе,приказка е....

# 111
БНТ подкаст

Сексуалното здраве в прехода към менопауза | ФЕноМЕНА жена | Епизод 6

# 112
Момичета, рязко дет се вика с лъвски скок се метнах май в премено ли е какво е, но се чувствам ужасно… от около месец някъде се започна, мислех че е нещо инцидентно и ще отмине, но не …
Снощи едва осъмнах, сега ме е страх да си легна да не ми стане пак така..
Значи легнах си спокойно, почетох книга и към 23 угасих да спя. Тъкмо задрямвам и и се започна от нищото- сърцебиене, учестен пулс, тежест в гърдите, все едно се задушавам. Сепнах се все е едно съм в някаква опасност. Ужасно чувство, трудно ми е да обясня, смуках валидол… правих дихателни упражнения… до 2.30 продължи този кошмар. За 3 път се случва, като има ескалация…
На 44 г съм с редовен цикъл, спортувам много активно на открито съм по много часове, йога всеки ден, не пия, не пуша, стрес не повече от нормалното, нищо травматично на този етап. Просто няма друга причина освен да е това. Аз съм спортист дори когато тичам много трудно качвам пулс, а сега в легнало положение сърцето ми думка като полудяло..
Нямам проблеми със ЩЖ, хормони пусках преди 4-5 месеца вс ок, витамин Д и Б12 са добре, кортизол също проверих ок е.
Спя много лошо последните месеци, 5-6 часа с пробуждания.
Качих килограми 2-3 от въздуха, спазвам режим и спортувам както казах …
През този целят месец чувствах напрежение в яйчниците сякаш бях пред цикъл или в О, коремът ми беше подут..
Септември ще търся лекар, ни какъв да е- кардиолог,  невролог или гинеколог?
От къде да започна, не искам това да е живота ми за напред. Нервна съм, избухлива, плаче ми се, не съм аз това:(
Освен Лейди Хармония пия Ашваганда, мента и глог…
Приемам съвети за добавки, за лекари, терапия хормонална ще започна ако и когато кажат, просто искам да мина нормално през този период без да откачам и да побърквам и семейство си.
Съветите за спорт, режим на живот и прочее така или иначе ги правя, очевидно само с това не става…
Много съм объркана, уплашена и аз не знам какво да правя

# 113
Жаки, спокойно само.
Сигурна си, че не е от аминокиселините, които пиеш, така ли?
Нещата са се повторили, потретили, значи знаеш, че просто е въпрос на време/часове, докато нещата се нормализират. Може превантивно да приемаш нещо леко всяка вечер, за да видиш дали ще се притъпят пристъпите. Или просто да дишаш и да чакаш да отмине без паника.

# 114
Не, Мари, не е от АК, аз тях ги наместих до 14 часа пия всичко и край. Кафето намалих до 1 пак до обяд, щото ако пия по късно съвсем не спя.
Не искам да го мисля и да се засили на психическа основа все едно го очаквам да се случи, но ето сега е време да лягам и започна стягането в сърдечната област пак. Физически се усещам не добре. Никога не съм имала такива неща.. Юни след една упойка на зъб получих за първи път такъв пристъп. На лекар бях, кардиограма всичко нормално показа, след като беше отминало …

# 115
Аз също съм имала ускорен пулс след упойки. От нищото в легнало положение стигаше до 133. Може би трябва време да се изчисти организмът.

# 116
Е, то упойката беше преди месеци, за това сега причина и обасябение намам освен ЕГН то😅

# 117
JACKLIN*
спокойно. Може би правиш паник атаки. Ще отмине този период, но просто го приеми и не го приемай, като края на света. Взимай валидол сутрин, обед, вечер, ако ти понася. И аз минах през това. Ако искаш да си по-спокойна иди на добър кардиолог - да ти види сърчицето на ехограф, да ти направи ЕКГ, да си поговорите, пусни си калий, натрий и хлориди да видиш стойностите.

# 118
Магнезий също пий, на ММ му дадоха Магнероъ 2 на ден, обяд и вечер.Има висок пулс.Кардиолог задължително, да се отхвърли проблем
там.

# 119
Пия магнезий и Омега3 пия, ще ида на кардиолог, вие пиете ли нещо за тревожността и ако да какво?
Аз преди Стрезам съм пила, добре ми действаше.
Днес или утре чакам МЦ ще започна да водя бележки да видим тези състояния свързани ли са фазите на цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт