Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 31 846
  • 674
  •   4
Отговори
# 120
Води си, да.Писах малко назад какво пиех: Триптозин и Ботаник Бланд.Лекар. и ги даде, но са хр. добавки.

# 121
При мен тази тревожност много зависи от фазите на цикъла. 10 дни преди цикъл направо се задушавам. Като ми дойде/ защото усещам кога, въпреки липсата на матка/, и все едно нищо не е било.

# 122
ДХЗ, колко време може да се пие това, води ли до привикване Триптозин?

# 123
Не мисля, че
води.Пих една опаковка от двете и спрях.Мн.добре ми действаха.

# 124
  • Бургас
JACKLIN*, споко, и това ще мине, както се казва.
И аз май минах през нещо подобно преди 3г, даже също бях на 44 тогава. Събуждах се към 4ч от сърцебиене, което само по себе си ме караше да се притеснявам и още повече да ми се повишава пулса... Не заспивах дълго време след това, естествено. При леко бягане вдигах пулс до 196. Ходих на кардиолог - никакъв проблем със сърцето, обаче от дългия разговор стигнахме до там, че имам тревожни мисли, та ми изписа Атаракс. Аз обаче не го пих, нещо не ми прозвуча добре описанието... След година личния пък уж ми измери кръвно 140 горна граница и пулс 122 в покой и ми изписа бетаблокер. Него го пих 2-3 седмици и спрях с намаляща доза. Сега бих казала, че съм доста добре, доста са редки случаите на сърцебиене от нищото, будуване по 2 часа или реване за глупости. През цялото това време (3г) всички симптоми са се редували, отшумявали са и пак са се появявали. Пила съм витамини, добавки, спорт, йога. Така и не разбрах кога, какво и защо става, не намерих връзка.
Ти си направи прегледи при кардиолог и гинеколог, от добавките мисля омега, МВИ и магнезий никога не са излишни и няма да навредят.
За безсънието едно спрейче Rescue night на Бах като че ли ми помага в повечето случаи.

# 125
И на мен ми прилича на паник атака, т.е. проблемът не е физически. Всяка година имам стресов период на работа в края на годината. Случи ми се това със сърцебиене и много опънати нерви, хем бях хоум офис. Понеже съм психолог по образование, си викам - ооо, паник атака, ще ви таковам..... мамата😆 Моментално пуснах отпуска до края на седмицата. Отпуска имах неползвана така че в следващите седмици щом ми вдигнат кръвното - отпуска 🙂 Подейства много добре. И тази година ще го правя.

# 126
Дойде ми през нощта, от 3 до 5 бях будна, но не съм имала никакви симптоми от предната вечер.
Както винаги на деня си дойде МЦ.
Започнах да пиша и ще следя този месец дали и кога ще се случва.. дано не!
Аз не работя, стрес нямам външен, само с пуберката у дома, но нищо страшно, нормално ежедневие. Не искам даже да допускам че може да започна да получавам ПА:( това звучи много страшно…

# 127
Дойде ми през нощта, от 3 до 5 бях будна, но не съм имала никакви симптоми от предната вечер.
Както винаги на деня си дойде МЦ.
Започнах да пиша и ще следя този месец дали и кога ще се случва.. дано не!
Аз не работя, стрес нямам външен, само с пуберката у дома, но нищо страшно, нормално ежедневие. Не искам даже да допускам че може да започна да получавам ПА:( това звучи много страшно…

Преди цикъл и аз имам нарушение на съня- будя се често и сутрин ставам много рано. Нямам сърцебиене, просто съм по-изнервена. Може да премине след цикъл при Вас.

# 128
  • тук-там
ДХЗ, триптозин по 2 ли пиеш на ден?

# 129
# 130
Жаклин - ако не сте изследвала ft 3 и най - вече ривърсния на щж, лично аз бих ги пуснала. Такова будене има и при нестабилна КЗ - Инсулинова Резистентност. Относно кардиолога - само електрокардиограма не е достатъчна. Предсърдно мъждене няма да се хване. Аз бих включила и ехокардиография на сърце, както и 24 часа холтер. Чак след като се изключи субклинична хипофункция на ЩЖ, Инсулинова Резистентност и сърдечни проблеми ( не дай Боже), чак тогава бих мислила за паник атаки. Успех!

# 131
ДХЗ, колко време може да се пие това, води ли до привикване Триптозин?
Пила съм го два пъти. Първият път беше продължително и сякаш спря да действа. Вторият път пих само опаковка и спрях, пак имаше хубав ефект.

# 132
Е, то упойката беше преди месеци, за това сега причина и обасябение намам освен ЕГН то😅

Изобщо не смятам, че има връзка с ЕГН-то. Аз съм на 51, без цикъл от миналия април, т. е. - в менопауза, и никакви подобни симптоми не съм имала.

# 133
Е, тва, че някои нямат никакви симптоми при менопауза, не значи, че всички са така!

# 134
Жаки, наборе, споко. Мисля, че е от перименото. Също като теб, до този момент, цикъл идва почти като часовник, +-1, 2 дни. Обаче. От няколко месеца се събуждам около 3,4 ч, някой път със силно ускорен пулс, чувство, че потъвам, вибрира ми тялото, дишам плитко. Всички тези неща незадължително наведнъж ги усещам, но често се случва. Да, но започна и през деня, като най зле обикновено е докъм 15ч, после се чувствам добре, но правех ортостатична хипотония. Тръгнах пак по лекари, ендокринолог, кардиолог, невролог. Обвинявах високия пролактин, който имам и това, че пиех Достинекс. В крайна сметка се свързах с наблюдаващия ме невролог, който е много читав, имам множествена склероза. Та той още от вратата дето се вика каза, че имам дисавтономия и най вероятно вече е от перименото. Праснаха ми три системи с Дексаметазон, защото то при моето заболяване когато и да сложа, все е време. Та Дексаметазон подтиска хипоталамус, хипофиза, надбъбречни, тази ос и се почувствах по добре. После пак започнах да вдигам кръвно внезапно и да треперя и той отсече антипсихотик, иначе нямало да стане, аз обаче като прочетох и казах НЕ. Продължих с Дексаметазон инжекции иии на своя глава започнах Инозитол Б комплекс, цинк, селен, магнезий, убиквинол, вит. Д редовно, от три дни включих и Витекс. По добре съм, имам пак моменти, но не е постоянно като доскоро, стискам си палци да го овладея.
Та, от цялото това писание мисълта ми беше, че никак не ми харесва, но май, май всичко е игра на хормоните от перименото😔

Общи условия

Активация на акаунт