Относно железните показатели - трябва ти консултация с хематолог и има форми (интравенозни), които са за предпочитане пред пероралните при проблеми със стомаха.
В момента съм с естрадиол на дъното и започнаха топли вълни в началото на месеца, сега спряха, предполагам вече нивата не са толкова ниски, а и на прегледа вчера се видя че е тръгнал някакъв фоликул да нараства.
Обикновено по минимум два пъти в месеца се налага да ходя, за ехографски преглед, но в някои месеци и по 3-4 пъти. Тогава го маркираха като фоликуметрия и не се плащаше пълната цена, но сега с повишенията на цените вече идва златно.
Относно железния дефицит, да аз съм правила веднъж венозно вливане на желязо, може и сега да ми назначат, ако преценят, но по-скоро трябва да се види защо се получава.
Йоана, какъв биоидентичен прогестерон си купи?
Лошото е, че ужасно малко лекари ще обърнат внимание на нашия контингент, за да спомогнат за едно плавно и безболезнено преминаване към менопаузата. Аз за себе си съм решила да следя миомния възел да не расте и да си проучвам сама нещата, свързани с биоидентична ХЗТ - прогестерон, естрадиол и тестостерон. Като му дойде времето. Засега чета и слушам чужди лекари, има доста материали, имам и още малко време.
Би трябвало помага за облекчаване не менопаузните ефекти и се надявам да ми спре кървенето.