Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 30 370
  • 640
  •   7
Отговори
# 630
Миналият месец и аз пилучих.Еднократно беше.

# 631
  • Бургас
Имах такова доста време, в последствие се оказа, че съм имала полип. Една гинеколожка ми беше казала, че се получава от хормоналните изменения/тогава все още не се виждаше полипа/.След абразиото спря, но отскоро пак се появява от време на време.Полип не виждат към момента, но не се знае, може отново да се образува..

# 632
  • Б
Тези полипи са като плевели . Махат един и след 3 4 месеца нов .  На сестра ми една гинеколожка  и каза, че понеже са но хормонална основа и доброкачествени да не се махали, защо пак щели да се образуват. На мен  виждат - махат .

# 633
Не винаги са доброкачествени...за това махат и пускат на хистология/биопсия! Отделно с времето може от доброкачествени да станат злокачектвени!

# 634
Това се случва изключително рядко. Както и при миомите. А защо ги махат с такава охота постоянно, имам обяснение, но ще си го запазя Grinning.

# 635
Това се случва изключително рядко. Както и при миомите. А защо ги махат с такава охота постоянно, имам обяснение, но ще си го запазя Grinning.
При полипите не е толкова рядко!

# 636
Момичета.. и аз тук. Писала съм и преди , на 42 съм с предпоставки за ранна менопауза и започнаха хормоналните дисбалаланси вече. Въпреки, че имам редовен цикъл, започва да се измества с ден два и всеки месец съм с ужасно силно кървене, като имам и ниско желязо, нещата излизат от контрол.
Почти всеки месец се оказвам с ЗФ, на прегледите, а женските хормони са като за менопауза. АМХ отдавна е на дъното и вече и не го меря, въпреки това все още имам антрални при прегледите, а аз не съм раждала, но това е друга тема.
За съжаление е влакче на ужасите и с естрадиола, който беше висок до скоро, но последния месец е на дъното.
Започна ужасно главоболие и кървене извън цикъла, и вече от година се вижда миомно възелче, което е близо до ендометриума и уж го следим дали трябва да се премахне. Заради него вероятно имам и кървене извън цикъла и вчера на последния преглед ми казаха, че трябва да помисля за премахване.
Първо трябва да регулирам железния дефицит.
За съжаление доста непосилно ми е вече да ходя по 2-3 пъти в месеца на лекар и всеки път да плащам по 120-180 лв..
Вечера вчера ми преля чашата, като отидох и за един ехограф платих 180 лв.. И това при репродуктивен лекар, тук в Пловдив. Бях в същата клиника преди 20 дни точно и тогава платих 120 лв. За това време явно вдигнаха цените, като ми го представиха като преглед+ консултация.
Целия преглед аз бях наясно какво точно ще ми каже, дори и сама си бях предписала прогестерона вече, като я помолих да ми смени гадния дуфастон с биоидентичен прог, който вече даже и съм си купила.

Получава се така, че ходя на тези прегледи, за да ми потвърдят това което аз вече знам..че имам ЗФ, че трябва да пия противозачатъчни (което аз отказвам) и накрая ми дават готови рецепти, които дават на всички, да не говорим че едното от нещата които изписват, не е препоръчително за прием без съответните изследвания (дхеа)

Искам да отида на лекар, който да обърне внимание на дискомфрота, който следва да премина, когато навляза в меното, да ми изпише нещо конкретно и ако може да не плащам по 200 лв за преглед по 3 в месеца.
Определено съм наясно, че добрите специалисти в София вземат и повече, но предпочитам да намеря този точен лекар и да му платя на него, отколкото да ме обират тук всеки месец.

# 637
Пиеш ли желязо? При анемии приемът му трябва са е почти постоянно( проследявано с изследвания) и за дълъг период.
За хормони

# 638
Пиеш ли желязо? При анемии приемът му трябва са е почти постоянно( проследявано с изследвания) и за дълъг период.
За хормони
Пия да, но ще трябва да направя отново преглед при гастроентеролог и вероятно гастроскопия, защото при мен проблема е в стомаха.
Нямам чак анемия, имам някакъв феритин, но другите показатели +хемоглобин са на дъното.

# 639
  • София
Минавам да се отчета. Дойде ми, почти редовно, на 32 ден. Странно ми е, защото спрях всички добавки. А признаците бяха като за нормален цикъл - гърди, главоболие, подуване и т.н. Ами каквото-такова, на тия години...
Странното е, че от септември ми спряха и топлите вълни. Даже тази сутрешната, дето ме заливаше в метрото.
Пу-пу.

# 640
Йоана, какъв биоидентичен прогестерон си купи?
Лошото е, че ужасно малко лекари ще обърнат внимание на нашия контингент, за да спомогнат за едно плавно и безболезнено преминаване към менопаузата. Аз за себе си съм решила да следя миомния възел да не расте и да си проучвам сама нещата, свързани с биоидентична ХЗТ - прогестерон, естрадиол и тестостерон. Като му дойде времето. Засега чета и слушам чужди лекари, има доста материали, имам и още малко време.

Общи условия

Активация на акаунт