Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 36 658
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Аз не искам да пия добавки, защото ме е страх да не объркам нещо естествения процес. Наистина ме е страх. Все си викам " баба ми да не е пила добавки" и разчитам, че природата си знае работата. С цикъла и аз съм имала много изпълнения, в по обилните периоди ползвам тампон + нощна превръзка. На работа и в къщи не се притеснявам, обаче когато се случи да пътувам е много неприятно.

# 421
  • Б
Аз от 1 септември съм в цикъл , на 13 се засили .Обаче май месец махах полипи и сега пак ли да ги очаквам не знам ?!

# 422
Жаки, покажи ашвагандата и кажи кога я пиеш.
Аз съм с хормонална спирала от три години и забелязах, че и при мен има зацапване преди евентуален цикъл, който също е... зацапване.

# 423

Мари, по 1 пия час преди лягане.

# 424
Мен ашваганда много ме успива, даже на другия ден съм като зашеметена.
А по време на цикъл ползвам памперси за възрастни плюс превръзка и така съм спокойна, че няма да омажа вкъщи или другаде, по време на път пък задължително.

# 425
Мале, чак такъв теч ли бе:( съчувствам ти. На мен след 2 то секцио ми е многооо оскъден МЦ, по 3 дни и по много малко… не знам по- натам какво ще е.

# 426
Ден 48, без изглед да се появи и днес, но пък знае ли се. Спрях всички добваки заради контролните есенни изследвания, които съм планувала в края на седмицата. От ашвагандата само ползи видях, но пък попаднах на няколко мнения за нея, включая и Хуберман, който хресвам. Та, не била много добре да се пие продължително. Върнаха се обаче вълните, мигренозните пристъпи и кои ли не още екстри, които бях збравила. Решила съм, че ще върна отново добавките, стартирайки уикенда.
Не съм изнервена, преработила се, притеснена...даже тази година съм много повече на въздух и зелено, и ето пак. Това стискане на зъби нощем ме побърква. Ще ми изпадат зъбите, така го усещам Simple Smile Може и да не е от хормоните, но явно добре ми влияят без да се усещам Simple Smile Ще го преживеем и това, здрави да сме само.

# 427
  • В полите на Пирин планина
Може да се пие вечер някакво леко билково успокоително. Действа с натрупване. 👌🏻

# 428
  • тук-там
Като например?

# 429

Мента, глог и валериана; Алора.
Аз харесвам и Седатон Лавандула. Също Магнезий в подходяща форма подпомага отпускането на мускулите.

# 430
И може да ви направят шини за стискането, може да има ефект,

# 431
Мента, глог и валериана пия вечер по 2 таблетки, уж да заспя по лесно, но по скоро май има плацебо ефект.

# 432
Не знам дали е реален или плацебо ефектът, но съм си правила експеримент да спя с фитнес гривната и съответно да пия или не Мента, глог и валериана или магнезии вечер и когато пия се будя по-рядко, най-много два пъти през нощта и то за кратко, според отчета за съня на гривната, а и дълбокият ми сън е по-дълъг.
Откъм събуждане и усещане за бодрост не усещам да ми пречи тази добавка.
Може да се пробва и с ментов чай или чай от маточина вечер. Също имат отпускащо действие.

# 433
Лавандула етерично масло или масло от копайба, 2-3 капки под езика, вършат чудеса при мен.

# 434
Но трябва да е лавандулово етерично, което става за консумация... от къде?
Аз имам само такова за арома-лампа.

Общи условия

Активация на акаунт